Οι νέες κυκλοφορίες της 20ής Νοεμβρίου 2020

Ειδικές εκδόσεις από μεγάλα ονόματα και πολλά νέα άλμπουμ στο ευρύ φάσμα της rock και metal μουσικής

20/11/2020 @ 10:44

Dark Tranquillity - "Moment"
Η διαδοχή του "Atoma" είναι δύσκολη υπόθεση.

Killer Be Killed - "Reluctant Hero"
Όπου λαλούν πολλά κοκόρια...

Eternal Champion - "Ravening Iron"
Ένα τεράστιο «ναι μεν αλλά» κατατρέχει τον δίσκο που περίμενε ολάκερο το επικό παρακλάδι.

Onsegen Ensemble - "Fear"
Ένας μαγικός άνεμος ενώνει τα western με τον Πολικό Βορρά, ενώ οι Onsegen Ensemble μας χαρίζουν ένα υπέροχο rock παραμύθι.

My Dying Bride - "Macabre Cabaret"
Δεύτερο χτύπημα μέσα στο 2020 για τους My Dying Bride, με ένα EP που εστιάζει στην πιο γοτθική τους πλευρά.

King Gizzard And The Lizard Wizard - "K.G."
Οι Αυστραλοί επιστρέφουν στην κανονική δισκογραφία δεκαπέντε μήνες μετά το εξαιρετικό "Infest The Rat’s Nest", ενώ προσθέτουν στον κατάλογο των ζωντανά ηχογραφημένων άλμπουμ το "Live In San Fransisco '16".

Hjelvik - "Welcome To Hel"
Ντεμπούτο για το νέο σχήμα του πρώην τραγουδιστή των Kvelertak, Erlend Hjelvik, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει το περιεχόμενο ως blackened viking heavy metal.

pg.lost - "Oscillate"
Νέο studio άλμπουμ μετά από τέσσερα χρόνια και το "Versus" για τους Σουηδούς post-metallers.

Tombs - "Under Sullen Skies"
Στο νέο τους άλμπουμ, οι Νεοϋορκέζοι black metallers εξερευνούν θέματα λαϊκής παράδοσης όπως τα βαμπίρ, οι λυκάνθρωποι και ο αποκρυφισμός με την αρωγή μιας ομάδας αναγνωρίσιμων καλεσμένων.

I Am The Avalanche - "DIVE"
Νέος δίσκος μετά από έξι χρόνια και το "Wolverines" για τους Νεοϋορκέζους punk rockers.

Refused - "The Malignant Fire" (EP)
Νέο EP πέντε κομματιών για το σπουδαίο hardcore punk σχήμα από την Σουηδία, το οποίο το τελευταίο διάστημα εμφανίζει δραστηριότητα σε πολλά μέτωπα.

Iron Maiden - "Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live In Mexico City"
Ένα ακόμη διπλό, ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ βγάζουν στην αγορά οι Βρετανοί θρύλοι, με περιεχόμενο από τρεις sold out συναυλίες στο Μεξικό τον Σεπτέμβριο του 2019.

Nick Cave - "Idiot Prayer"
H ξεχωριστή διαδικτυακή συναυλία που έδωσε ο ιδιαίτερα αγαπητός και στην χώρα μας Αυστραλός στο Alexandra Palace του Λονδίνου τον περασμένο Ιούλιο κυκλοφορεί σε διπλό LP και διπλό CD.

David Bowie - "No Trendy Réchauffé (Live Birmingham 95)"
Μετά το "Ouvrez Le Chien (Live Dallas 95)", η σειρά φυσικών εκδόσεων έξι προηγουμένως ακυκλοφόρητων ζωντανών ηχογραφήσεων του Βρετανού θρύλου με τίτλο "Brilliant Live Adventures" συνεχίζεται με το "No Trendy Réchauffé (Live Birmingham 95)".

Jimi Hendrix Experience - "Live In Maui"
Η περίφημη επίσκεψη των Jimi Hendrix Experience στη Χαβάη το 1970 και η συμμετοχή στο φιλμ "Rainbow Bridge" αποτυπώνονται στο ντοκιμαντέρ "Music, Money, Madness... Jimi Hendrix In Maui" και το ζωνανά ηχογραφημένο "Live In Maui".

Neil Young - "Archives Volume 2: 1972-1976"
Χορταστικό box set από τον Καναδό θρύλο που περιλαμβάνει δέκα δίσκους και συμπυκνώνει την πορεία του στο χρονικό διάστημα μεταξύ της κυκλοφορίας του κλασικού "Harvest" και των περιοδειών σε Ασία και Ευρώπη με τους Crazy Horse το 1976.

The War On Drugs - "Live Drugs"
Οι Αμερικανοί indie rockers συνέλεξαν ζωντανά ηχογραφημένο υλικό από 40 και πλέον σκληρούς δίσκους, σε μια προσπάθεια να καταδείξουν την εξέλιξη των ζωντανών εμφανίσεών τους ανά τα χρόνια.

Jinjer - "Alive In Melbourne"
Οι Ουκρανοί αποτυπώνουν σε βινύλιο και CD την sold out εμφάνισή τους στη Μελβούρνη της Αυσταλίας τον Μάρτιο του 2019.

Diamond Head - "Lightning To The Nations 2020"
Οι θρύλοι του New Wave Of British Heavy Metal επανηχογράφησαν το ιστορικό ντεμπούτο τους με την αφορμή της συμπλήρωσης 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία του, με επιπλέον περιεχόμενο διασκευές σε τραγούδια των Judas Priest, Led Zeppelin, Deep Purple και Metallica.

Mizmor & Andrew Black - "Dialetheia"
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού "Cairn" που συμπεριλαμβάνεται στα 100 metal άλμπουμ της δεκαετίας σύμφωνα με την συνακτική μας ομάδα, οι Mizmor συνεργάζονται με τον πολυοργανίστα Andrew Black για την κυκλοφορία του διμερούς drone/ambient "Dialetheia", με την Emma Ruth Rundle να επιμελείται το artwork.

Lord Fist - "Wilderness Of Hearts"
Δεύτερο άλμπουμ για τους Φινλανδούς heavy metallers πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο τους "Green Eyleen" που του έφερε στην χώρα μας για να ανοίξουν το Metal Rites Festival με επικεφαλής τους Jag Panzer.

Riot V - "Archives Volume 5: 1992-2005"
Η High Roller Records βγάζει στην αγορά το πέμπτο μέρος της σειράς με περιεχόμενο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό των σπουδαίων Αμερικανών, καλύπτοντας αυτή τη φορά την περίοδο 1992 έως 2005.

Æolian - "The Negationist"
Μελωδικό death metal με περιβαλλοντικές ευαισθησίες στο δεύτερο άλμπουμ της πεντάδας από την Μαγιόρκα των Βαλεαρίδων Νήσων.

Επιλογές από τα νέες κυκλοφορίες του Νοεμβρίου μπορείτε να ακούσετε στην σχετική λίστα του Spotify που ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση, ενώ μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα εδώ όλα τα άρθρα με τις νέες κυκλοφορίες κάθε Παρασκευής από την 1η Μαΐου μέχρι και σήμερα.

  • SHARE
  • TWEET