Οι νέες κυκλοφορίες της 23ης Ιουλίου 2021

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον μείγμα με νέες δουλειές, κορυφαίους καλλιτέχνες και ειδικές εκδόσεις

23/07/2021 @ 11:23

Yngwie Malmsteen - "Parabellum"
Προχειροφτιαγμένο και ανέμπνευστο, το "Parabellum" είναι ένας δίσκος που μονάχα βλάπτει τη μουσική κληρονομιά του Σουηδού βιρτουόζου.

«A Buyer's Guide»: Yngwie J. Malmsteen
Δισκογραφικός οδηγός για τον Σουηδό βιρτουόζο της εξάχορδης.

Flame, Dear Flame - "Aegis"
Η Γερμανία έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο φέτος στον χώρο του doom metal, με το συγκεκριμένο ντεμπούτο να αποτελεί τούτου του λόγου το αληθές.

Exil - "Warning"
Φουριόζο, old-school αλλά επίκαιρο hardcore από γνώστες του είδους.

Heavy Water - "Red Brick City"
Μετά το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ πέρυσι και τον δίσκο διασκευών των Saxon τον Μάρτιο, ο Biff Byford βγάζει στην αγορά το ντεμπούτο του νέου του σχήματος, όπου συνεργάζεται με τον γιο του Seb.

Descendents - "9th & Walnut"
Νέο στούντιο άλμπουμ μετά από μία πενταετία για το ιστορικό punk rock σχήμα, συνδεδεμένο πολλαπλώς με το παρελθόν.

Alexis Marshall - "House Of Lull . House Of When"
Προσωπικός δίσκος για τον frontman των Daughters, με την συμμετοχή του ντράμερ του σχήματος, Jon Syverson, της Kristin Hayter (Lingua Ignota) και του Evan Peterson (Jayle Jayle, Young Widows).

Nothing But Thieves - "Moral Panic II" (EP)
Οι Βρετανοί rockers προσφέρουν στο κοινό την συνέχεια του περσινού "Moral Panic", με περιεχόμενο πέντε ακόμη κομμάτια.

Mudhoney - "Every Good Boy Deserves Fudge: Deluxe 30th Anniversary Edition"
Επετειακή επανέκδοση για το δεύτερο στούντιο άλμπουμ ετοίμασε το ιστορικό συγκρότημα του Seattle, με νέο εξώφυλλο και πλούσιο επιπλέον υλικό.

R.E.M. - "Radio Free Europe"
Σηματοδοτώντας τα 40 χρόνια ύπαρξης της ιστορικής μπάντας από την Αθήνα της Γεωργίας, επανακυκλοφορεί το ντεμπούτο single "Radio Free Europe", που κυκλοφόρησε αρχικά στην demo κασέτα της μπάντας το 1981.

Crass - "Christ Alive! - The Rehearsal"
Μετά την φυσική κυκλοφορία στα πλαίσια της Record Store Day, διατίθεται ψηφιακά μέσω Βandcamp η νέα κυκλοφορία της θρυλικής anarcho-punk κολεκτίβας, προσφέροντας μια ιδιαίτερη οπτική στις ηχογραφήσεις του εμβληματικού "Christ The Album".

Scald - "Will Of The Gods Is Great Power"
Επανακυκλοφορεί από την High Roller σε βινύλιο και διπλό CD με επιπλέον υλικό το θρυλικό μοναδικό άλμπουμ των Ρώσων epic doom metallers από το 1995, τα τραγούδια του οποίου δυστυχώς δεν καταφέραμε να ακούσουμε τον Μάρτιο του 2020 στο Up The Hammers εξαιτίας της πανδημίας.

David Crosby - "For Free"
Νέο στούντιο άλμπουμ για τον θρυλικό Αμερικανό τραγουδοποιό, με συμμετοχές από τους Michael McDonald, Donald Fagen, Sarah Jarosz, Steve Tavaglione και Steve DiStanislao, παραγωγή από τον γιο του James Raymond και εξώφυλλο της Joan Baez.

Jackson Browne - "Downhill From Everywhere"
Νέο άλμπουμ και για τον ιδιαίτερα επιτυχημένο τραγουδοποιό της country/folk rock, σχεδόν μισό αιώνα μετά το ντεμπούτο του στην δισκογραφία.

Bernie Marsden - "Kings"
Νέος προσωπικός δίσκος μετά από επτά χρόνια για τον άλλοτε κιθαρίστα των Whitesnake, με περιεχόμενο δέκα τραγούδια των Albert, B.B. και Freddie King. Η σειρά "Inspirations Series" θα συνεχιστεί με το αφιερωμένο στην θρυλική εταιρεία του Σικάγο "Chess".

Erdve - "Savigaila"
Από την Season Οf Mist κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του experimental hardcore sludge metal σχήματος από την Λιθουανία, με τον τίτλο να μεταφράζεται ως «αυτολύπηση».

Dream Theater - "A Dramatic Tour of Events – Select Board Mixes"
Σχεδόν ένα μήνα μετά το "Images and Words - Live in Japan, 2017", η σειρά "Lost Not Forgotten Archives" συνεχίζεται με ένα ακόμη ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ από την περιοδεία "A Dramatic Tour of Events" και την περίοδο 2011-12.

"Woodstock 99: Peace, Love, And Rage" (ντοκιμαντέρ)
Το HBO εγκαινιάζει την σειρά έξι ταινιών Music Box με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο χαοτικό όπως εξελίχθηκε φεστιβάλ του 1999 με την συμμετοχή κορυφαίων συγκροτημάτων της εποχής εκείνης.

"High Fidelity" @ Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Συνεχίζεται σήμερα στις 21.00, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, η σειρά προβολών Park Your Cinema με το εμβληματικό "High Fidelity".

Όπως κάθε εβδομάδα, βρίσκετε στον λογαριασμό του Rocking στο Spotify επιλογές από τις νέες κυκλοφορίες της ημέρας.

  • SHARE
  • TWEET