Οι Crass επισκέπτονται το παρελθόν με νέα κυκλοφορία

Το "Christ Alive! - The Rehearsal" προσφέρει μια σπάνια ματιά στον κόσμο της θρυλικής κολεκτίβας

18/06/2021 @ 15:46

Η One Little Independent, εκ μέρους της Crass Records, στα πλαίσια της φετινής Record Store Day παρουσιάζει μια νέα κυκλοφορία από την θρυλική anarcho-punk κολεκτίβα των Crass.

Συγκεκριμένα, το ιστορικό σχήμα θα κυκλοφορήσει το "Christ Alive - The Rehearsal" ψηφιακά μέσω bandcamp στις 23 Ιουλίου, ενώ η φυσική, βινυλιακή μορφή του, περιορισμένη σε 1.000 αντίτυπα θα είναι διαθέσιμη στις 10 Ιουλίου, με τα έσοδα να διατίθενται προς υποστήριξη θυμάτων οικογενειακής βίας.

Η εν λόγω κυκλοφορία, προσφέρει μια σπάνια ματιά στον κόσμο των Crass και συγκεκριμένα στην περίοδο των ηχογραφήσεων του εμβληματικού "Christ The Album" γενικότερα αναγνωρισμένου ως την κορυφαία τους στιγμή, με την κυκλοφορία να αποτελεί συνδυασμό ζωντανών ηχογραφήσεων με χωρία της 5ης Συμφωνίας του Ludwig van Beethoven.

Ηχογραφημένο σε Tascam κασετόφωνο το 1982, το "Christ Alive! - The Rehearsal" καταγράφει την δύστροπη διαδικασία πίσω από τη σύνθεση ενός τραγουδιού και παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες που εν τέλει έδωσαν μορφή στο τελικό αποτέλεσμα του κλασικού δίσκου, με την πρόσμειξη των χωρίων κλασικής μουσικής να πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο του 2020 στα Allen Road Studios.

Σχολιάζοντας την κυκλοφορία, ο ιθύνων νους του σχήματος, Penny Rimbaud ανέφερε:

«Όταν ο Charles Webber (μηχανικός ήχου) και εγώ ακούγαμε τις τελικές μείξεις καθώς βρισκόμασταν στην τελική ευθεία, αφού κοιταχθήκαμε ιδιαίτερα σοβαρά, έπειτα ξεσπάσαμε σε γέλια με αφορμή το ιδιαίτερο έργο που δημιουργήσαμε. Οι Crass ήταν τρομερά σοβαροί σε όλα όσα έκαναν, και δίχως αμφιβολία ήταν και ο Beethoven. Οπότε ενώσαμε δύο ιστορικά διαχωρισμένους ηχητικούς κόσμους επιχειρώντας να βρούμε νόημα σε έναν κόσμο όπου αυτό εκλείπει».

Παρακολουθήστε το video-clip του "Buy Now Pay As You Go (Rehearsal Version)" εδώ ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το πλήρες tracklist της κυκλοφορίας.

Have A Nice Day (Rehearsal Version)
Mother Love (Rehearsal Version)
Nineteen Eighty Bore (Rehearsal Version)
I Know There Is Love (Rehearsal Version)
Beg Your Pardon (Rehearsal Version)
Birth Control Rock 'N' Roll (Rehearsal Version)
Reality Whitewash (Rehearsal Version)
The Greatest Working Class Rip-Off (Rehearsal Version)
You Can Be Who? (Rehearsal Version)
Buy Now Pay As You Go (Rehearsal Version)
Bumhooler (Rehearsal Version)
First Woman (Rehearsal Version)
Sentiment (White Feathers) (Rehearsal Version)
Major General Despair (Rehearsal Version)

Δείτε επίσης:

«A Beginner's Guide»: Βρετανικό Anarcho-Punk

  • SHARE
  • TWEET