Οι νέες κυκλοφορίες της 9ης Απριλίου 2021

Η παράδοση ταράζει την σχετική ηρεμία πριν την καταγίδα

09/04/2021 @ 09:18

The Limit - "Caveman Logic"
Φωνές, ομιλίες, κραυγές και βρυχηθμοί, κιθάρες που δεν παίρνουν ανάσα, ασταμάτητοι ρυθμοί hard rock 'n' roll, punk, garage ξεπατώματος, τυλιγμένα σε μια απίστευτη φρενίτιδα με κορδέλα doom.

Wheel - "Preserved In Time"
Καταφέρνοντας με μαεστρία να φέρει στο νου τους Solitude Aeturnus την ίδια στιγμή που βρίσκεται μοναχικό κι αυτόφωτο, το "Preserved In Time" στέκεται ως ένα σύγχρονο κομψοτέχνημα του είδους του.

Syning - "Syning"
Πνιγηρό, ατμοσφαιρικό black metal ντεμπούτο, από εκλεκτά μέλη του νορβηγικού underground.

Devil Sold His Soul - "Loss"
Την Κυριακή γυρίζουμε τα ημερολόγια δέκα χρόνια πίσω.

Årabrot -"Norwegian Gothic"
Η μεγάλη θρησκεία του rock 'n' roll κι ένας φοβερός δίσκος είναι όλα όσα χρειάζονται οι Årabrot για να γίνουν επιτέλους κρίσιμοι.

Nick Waterhouse - "Promenade Blue"
Ο ιδιαίτερα αγαπητός στην χώρα μας Καλιφορνέζος ερμηνευτής και κιθαρίστας επιστρέφει με τον διάδοχο του εξαιρετικού προ διετίας "Nick Waterhouse".

Sweet Oblivion - "Relentless"
Με ανανεωμένη ομάδα συνεργατών, ο θρυλικός αυθεντικός ερμηνευτής και frontman των Queensrÿche προσδοκά ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το προπέρσινο ομώνυμο ντεμπούτο.

Blaze Bayley - "War Within Me"
Τρία χρόνια μετά το εξαιρετικό "The Redemption Of William Black", ο Βρετανός ερμηνευτής με θητεία στους  Wolfsbane και τους Iron Maiden επιστρέφει με την νέα δουλειά του προσωπικού του σχήματος.

Zao - "The Crimson Corridor"
Η σπουδαία και επιδραστική metalcore μπάντα από την Δυτική Βιρτζίνια επιστρέφει στην δισκογραφία πέντε χρόνια μετά το "The Well-Intentioned Virus".

Silver Synthetic - "Silver Synthetic"
Ντεμπούτο μέσω της Third Man Records για το garage/psych κουαρτρέτο από την Νέα Ορλεάνη, με πρώτο single το "In The Beginning".

Kauan - "Ice Fleet"
Νέα δουλειά για το ρωσικό post-rock/post-metal σχήμα, με πρώτο single το "Raivo"και δεύτερο το "Maanpako".

Rhiannon Giddens With Francesco Turrisi - "They're Calling Me Home"
Οι μόνιμοι κάτοικοι Ιρλανδίας Giddens και Turrisi ανανεώνουν την συνεργασίας τους, με χαρακτηριστικό δείγμα της νέας τους δουλειάς το σχεδόν ομότιτλο "Calling Me Home".

Lynyrd Skynyrd - "Live At Knebworth '76"
Η ιστορική εμφάνιση των θρύλων του southern rock στο περίφημο φεστιβάλ με επικεφαλής τους Rolling Stones διατίθεται σε ήχο και εικόνα.

Primal Fear - "I Will Be Gone" (EP)
Ούτε εννιά μήνες μετά την τελευταία προσθήκη στην πλούσια δισκογραφία τους, οι Γερμανοί κυκλοφορούν ένα EP πέντε κομματιών με την συμμετοχή της κυρίας Tarja Turunen.

Sabaton - "The Royal Guard" (single)
Σε κυκλοφορία το νέο single των υπερεπιτυχημένων war metallers, με a-side το "The Royal Guard" και b-side το ίδιο τραγούδι στα σουηδικά με τίτλο "Livgardet".

"Thunder Force" (Netflix)
Διατίθεται σήμερα η κωμωδία δράσης του Ben Falcone, με τους Corey Taylor, Lzzy Hale, Dave Lombardo και Scott Ian να συμμετέχουν στο ομότιλο κομμάτι.

Purgatory - "No One Gets Out Alive"
Sophomore full-length για την hardcore μπάντα από τα μεσοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών που φέρεται να υπηρετεί ηχητικά το λεγόμενο midwest street metal.

The Lion's Daughter - "The Skin Show"
Το νέο άλμπουμ των horror metallers από το St Louis θα μπορούσε να είναι το soundtrack της περίφημης Times Square όπως ήταν την δεκαετία του 1970.

Hot Breath - "Rubbery Lips"
Full-length ντεμπούτο για το garage/hard rock κουαρτρέτο από το Gothenburg της Σουηδίας.

Cheap Trick - "In Another World"
Εικοστό άλμπουμ για τους σπουδαίους Αμερικανούς rockers της δεκαετίας του '70, τέσσερα χρόνια μετά την διπλή επίθεση με τα "We're All Alright!" και "Christmas Christmas".

The End Machine - "Phase2"
Δεύτερη δισκογραφική φάση για το hard rock super group των George Lynch, Jeff Pilson, Mick Brown και Robert Mason. Πρόκειται για τα 3/4 της κλασικής σύνθεσης των Dokken, συν τον τραγουδιστή των Warrant.

Heavy Feather - "Mountain Of Sugar"
Δεύτερος δίσκος για το εξαιρετικό hard/blues rock κουαρτρέτο από την Στοκχόλμη.

Full Moon - "Night Calls" (Reissue)
Το μοναδικό άλμπουμ των hard rockers από την Pennsylvania και το 1980, επανακυκλοφορεί από την Shadow Kingdom Records σε βινύλιο και CD, με διαφορετικό τίτλο και εξώφυλλο αλλά αντίστοιχο περιεχόμενο με τις επανεκδόσεις της Monster Records το 1996 σε βινύλιο και το 2000 σε CD.

Brats - "The Lost Tapes: Copenhagen 1979" (Reissue)
Επανακυκλοφορεί από την High Roller Records σε βινύλιο και CD το punk άλμπουμ των Δανών που ηχογραφήθηκε το 1979 και προηγήθηκε του hard rock ντεμπούτου "1980". Πρόκειται φυσικά για το σχήμα που εξελίχθηκε στους Mercyful Fate.

Cult Metal Classics Reissues: Slauter Xstroyes, Vanguard, Militia
H εγχώρια εταιρεία με τον εξαιρετικό κατάλογο επανακυκλοφοριών βγάζει ξανά στην αγορά -καταρχάς σε CD- το θρυλικό "Winter Kill" των Τεξανών πρωτοπόρων Slauter Xstroyes και το μοναδικό EP των Σουηδών heavy metallers Vanguard. Ταυτόχρονα, ανοίγουν οι προπαραγγελίες τους σε βινύλιο, μαζί με το βινύλιο και το box set για το περίφημο EP "The Sybling" των επίσης Τεξανών Militia.

Nέα άλμπουμ κυκλοφορούν ακόμη:
• οι Λονδρέζοι indie rockers Flyte ("This Is Really Going To Hurt")
• οι Αμερικανοί indie rockers The Spirit of the Beehive ("Entertainment, Death")
• οι Ολλανδοί death/doom metallers Phlebotomized ("Pain, Resistance, Suffering" EP)
• οι Ιρλανδοί doom/sludge metallers Soothsayer ("Echoes Of The Earth")
• οι Γερμανοί black/death metallers Goath ("III: Shaped By The Unlight")
• οι Φινλανδοί symphonic power metallers Arion ("Vultures Die Alone")
• και οι Γερμανοαυστριακοί black metallers Niht ("Arcanum")

Όπως κάθε εβδομάδα, βρίσκετε στο Spotify επιλογές από τις νέες κυκλοφορίες της ημέρας.

  • SHARE
  • TWEET