Όταν η μουσική συναντάει τον αθλητισμό

Ποιος λέει πως μπορεί να έχεις μόνο ένα ταλέντο;

26/05/2021 @ 14:52

Ποιος λέει πως μπορεί να έχεις μόνο ένα ταλέντο; Το γεγονός πως κάποιος μπορεί να τραγουδάει ή να παίζει κάποιο μουσικό όργανο δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αγαπάει τα σπορ ή ακόμα και να παίζει live stoixima. Το ένα μπορεί να συμπληρώνει το άλλο. Η μουσική να συμπληρώνει τα σπορ και τα σπορ τη μουσική. Ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα παραδείγματα αθλητών και μουσικών που συνδύασαν και τα δύο στη ζωή τους.

Bob Marley: Το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν πως ο Bob Marley ήταν φανατικός ποδοσφαιριστής και οπαδός του αθλήματος. Αυτό δεν φαίνεται να ταιριάζει στην εικόνα του ως το πιο θρυλικό αστέρι reggae στον κόσμο: το κάπνισμα της μαριχουάνα, ο χαλαρός ρυθμός της reggae και η γενικότερη στάση ζωής που κρατούσε.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα ολόκληρο ταλέντο. Ένας ολόκληρος κόσμος. Ένα ολόκληρο σύμπαν. Μου αρέσει γιατί πρέπει να είσαι ικανός για να παίξεις! Ελευθερία! Το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία» (Bob Marley - 1979).

Στον Bob  Marley απλώς άρεσε να κλωτσάει μια μπάλα σχεδόν κάθε μέρα όταν ήταν σε τουρ ή στο στούντιο ηχογράφησης. Του άρεσε επίσης να παρακολουθεί ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Η αγαπημένη του ομάδα ήταν η Santos Futebol Clube (Βραζιλία). Ο αγαπημένος του παίκτης ήταν ο Edson Arantes do Nascimento, παγκοσμίως γνωστός ως Pele, ο οποίος άρχισε να παίζει για την Santos σε ηλικία 15 ετών.

Σε ένα ταξίδι στη Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο, 1970) ο Bob Marley συμμετείχε σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου με μερικούς συναδέλφους μουσικούς, με άτομα από την δισκογραφική εταιρεία Ariola, με παιδιά του δρόμου και τον Paulo Cesar, μέλος της ομάδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το 1970. Πριν από το παιχνίδι, οι Βραζιλιάνοι του είχαν δώσει τη φανέλα με το νούμερο 10 (τον αριθμό του Pele). Ο Bob Marley χαμογέλασε και, ενώ την έβαζε, ακούστηκε να λέει ότι, όπως και ο Pele, μπορούσε και αυτός να παίζει σε όλες τις θέσεις.

Ronaldinho και Robinho: Σάμπα και ποδόσφαιρο

Τα τελευταία χρόνια, διάφοροι διεθνείς σούπερ σταρ Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές έχουν επανειλημμένα αναφέρει την αγάπη τους για τη μουσική samba και bossa nova.

Έχουν ρυθμό, παίζουν κρουστά και διαθέτουν χορευτικές ικανότητες που επιδεικνύουν όποτε μπορούν. Οι θεατές των αγώνων ποδοσφαίρου παγκοσμίως λατρεύουν να βλέπουν τους ήρωές τους να χορεύουν στη μουσική, να απολαμβάνουν τη ζωή με τον βραζιλιάνικο τρόπο και να παίζουν ποδόσφαιρο με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Ο John McEnroe τραγουδά και παίζει Jimi Hendrix

Οι περισσότεροι άνθρωποι θυμούνται πιθανότατα τον 48χρονο πρώην νούμερο ένα επαγγελματία παίκτη τένις και πολλές φορές νικητή του Grand Slam, John McEnroe, για τις καταστροφικές του εκρήξεις θυμού. Είναι όμως λιγότερο γνωστός για το άλλο πάθος του, τη ροκ κιθάρα.

Ο McEnroe εξέπληξε το πλήθος στην εκδήλωση BlackRock Tour of Champions στο Μπέλφαστ (24/02/2007) όπου έπαιζε κιθάρα στη σκηνή με τους Pat Cash, Wayne Ferreira, Henri Leconte και Anders Jarryd με το τοπικό ροκ συγκρότημα Ed Zealous.
 
Julio Iglesias - τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης

Πολύ πριν από την επιτυχημένη καριέρα του στη μουσική βιομηχανία, ο θρυλικός, ρομαντικός Ισπανός τραγουδιστής Julio Iglesias ήταν, ενώ φοιτούσε στη νομική σχολή στη Μαδρίτη στις αρχές της δεκαετίας του '60, τερματοφύλακας για μια μικρή περίοδο στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το 1963, η καριέρα του ως αθλητής ποδοσφαίρου σταμάτησε μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Iglesias άρχισε να παίζει κιθάρα αμέσως μετά από τη νοσηλεία. Εξακολουθώντας να αναρρώνει από τους τραυματισμούς του, μια νοσοκόμα του έδωσε κιθάρα και ο Julio Iglesias άρχισε να γράφει τραγούδια.

«Είχα ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, πολύ, πολύ δυνατό αυτοκινητιστικό ατύχημα», θυμάται ο Iglesias. «Είχα αυτό που αποκαλούν "paraparexia", κάτι που δεν είναι παραπληγικό. Είναι μια συμπίεση στο μυελό... και ήμουν πολύ, πολύ άρρωστος για τρία χρόνια. Οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα περπατούσα ποτέ ξανά. Αλλά αργά, άρχισα να ανακάμπτω. Και για να αυξήσω την επιδεξιότητα στα χέρια μου, άρχισα να παίζω κιθάρα».

Jack McDowell: Μπέιζμπολ Guitar Rocker

Μεγάλο αστέρι του μπέιζμπολ (Chicago White Sox All Star) και ο νικητής του βραβείου Cy Young 1993, Jack Burns McDowell, γνωστός και ως «Black Jack», έπαιξε (κιθάρα / μπάσο / τραγουδιστής) σε διάφορα συγκροτήματα στην εναλλακτική ροκ σκηνή από τις αρχές της δεκαετίας του '90.

Κατά την 11χρονη επαγγελματική του καριέρα στο μπέιζμπολ ηχογράφησε 5 άλμπουμ και κατάφερε να προγραμματίσει παραστάσεις όταν δεν έπαιζε μπέιζμπολ. Ο McDowell έκανε περιοδείες με τους The Smithereens (με support τους View) και είναι φίλος του τραγουδιστή των Pearl Jam, Eddie Vedder.

Από το 1992, ο "Black Jack" είναι ο τραγουδιστής των Stickfigure, ένα συγκρότημα power pop rock 'n' roll. Οι κύριες επιρροές και τα αγαπημένα του συγκροτήματα είναι οι REM, The Smiths, Julian Cope, The Beatles, Pixie Frank Black, Radiohead, Catherine Wheel και The Catholics.

Jacques Villeneuve: οδηγός αγώνων ταχύτητας και τραγουδοποιός

Ο Καναδός οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων (Cart, Nascar, F1) και νικητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος Jacques Joseph Charles Villeneuve πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο του ως τραγουδοποιός. Κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ acoustic-pop-rock με τίτλο "Private Paradise", με τον εαυτό του να τραγουδά και να παίζει κιθάρα.

Το single "Accepterais-tu?" είναι ένα από τα τέσσερα τραγούδια στα γαλλικά, με τα άλλα εννέα κομμάτια να είναι στην αγγλική γλώσσα. Ο Villeneuve έγραψε ένα τραγούδι με την αδερφή του Melanie. Ένα τραγούδι για τον μπαμπά τους, τον οδηγό της Formula 1, Gilles Villeneuve, που πέθανε σε συντριβή με 140 μίλια την ώρα στον τελευταίο γύρο του βελγικού Grand Prix το 1982, όταν ο Ζακ ήταν έντεκα ετών.

Ο Jacques Villeneuve αγόρασε την πρώτη του κιθάρα και άρχισε να γράφει τραγούδια το 1996, στην αρχή της καριέρας του στη Formula 1. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Villeneuve είχε δεσμευτεί με την Αυστραλή τραγουδίστρια Dannii Minogue. Εκείνη του δημιούργησε την επιθυμία του να εκφραστεί μέσω της μουσικής.

Robbie Williams - οπαδός ποδοσφαίρου, παίκτης και επενδυτής

Ο Βρετανός βραβευμένος pop τραγουδιστής Robert Peter Williams (Take That, Robbie Williams) έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο. Είναι υποστηρικτής της League One Port Vale Football Club στο Stoke-on-Trent.

Ο Williams είναι επενδυτής / μέτοχος ποδοσφαίρου (240.000 £ της Port Vale FC). «Ήμουν οπαδός της Port Vale όλη μου τη ζωή. Όταν ήμουν νεότερος ήμουν στο Σιδηρόδρομο Paddock και συνήθιζα να ονειρεύομαι να κάθομαι στη θέση του προέδρου».

«Αν και δεν μπορώ να είμαι συχνά στο Vale, η επένδυσή μου είναι απλώς για να πω ότι η καρδιά μου είναι ακόμα εκεί και είμαι τεράστιος υποστηρικτής. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το τι μπορούμε να κάνουμε με το κλαμπ στο μέλλον».

(πηγή: https://www.bossaballsports.com/)

  • SHARE
  • TWEET