O frontman των Lamb Of God κατανοεί τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις

Μιλάει για ξέσπασμα μετά από 400 χρόνια καταπίεσης

23/06/2020 @ 10:18

Σε συνέντευξη του ο frontman των Lamb Of God ερωτήθηκε σχετικά με τις διαμαρτυρίες ενάντια στην αστυνομική βία και την φυλετική αδικία, αλλά και την αντιμετώπισή τους από την αστυνομία και τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Randy Blythe αναφέρει: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ακτιβιστής. Είμαι σχεδόν 50, τα γόνατά μου πονάνε, μισώ τα δακρυγόνα, τη φυλακή και το να κάνω τους αστυνομικούς νευρικούς. Τα έχω κάνει αυτά στο παρελθόν, δεν είναι πρώτη μου φορά. Και επίσης δεν μου αρέσουν οι συνειρμοί γύρω από τον όρο «ακτιβιστής». Επειδή έχω βρεθεί σε αρκετές διαδηλώσεις, φαίνεται πως αρκετοί από αυτούς το κάνουν για να ξεσπάσουν κάπου, για να επιβεβαιώσουν τον εαυτό τους. Εγώ, προσωπικά, προσπαθώ να είμαι πιο μετρημένος στις αντιδράσεις μου. Απευθύνομαι στο πρόβλημα μέσω της τέχνης, αλλά και ορισμένες φορές με τη φυσική μου παρουσία. Αν κάτι το θεωρώ άδικο και η παρουσία μου απαιτείται για να υποστηρίξω τα άτομα που πολεμούν αυτή την αδικία, σίγουρα θα πάω εκεί και θα το κάνω».

«Προφανώς, αυτή τη στιγμή, με την αστυνομική βία, και τη δολοφονία του George Floyd, όποιος έχει δει το βίντεο δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί πόσο απεχθώς διεστραμμένη είναι η κατάσταση» συνέχισε. «Νομίζω ότι είναι η διάρκεια του βίντεο που το κάνει τόσο επιδραστικό. Είναι ίσως μια από τις πιο παραστατικές στιγμές του τι γίνεται εδώ και αρκετό καιρό εδώ. Δεν είναι ένα απομονωμένο γεγονός, και δεν έχει να κάνει μόνο με την αστυνομία. Ο κόσμος θα το στραβοκοιτάξει, επειδή δεν τους αρέσει η ιστορία, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι 400 χρόνια καταπίεσης. Και είναι απόλυτα κατανοητό σε μένα γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Εκατό τοις εκατό».

Ο ομώνυμος δίσκος των Lamb Of God κυκλοφόρησε στις 19 Ιουνίου και την κριτική του μπορείτε να διαβάσετε εδώ

  • SHARE
  • TWEET