Ο David Byrne εκσυγχρονίζει την Ιωάννα της Λωραίνης

Το μιούζικαλ θα κάνει πρεμιέρα στο Public Theatre της Νέας Υόρκης το Φεβρουάριο του 2017

20/05/2016 @ 12:01

Ο πάλαι ποτέ ηγέτης των Talkingheads, David Byrne έχει τελειώσει την σύνθεση ενός νέου μιούζικαλ που σχετίζεται με την Ιωάννα της Λωραίνης και έχει τίτλο "Saint Joan". Η παραγωγή θα παρουσιαστεί στο Public Theatre της Νέας Υόρκης στις 14 Φεβρουαρίου του 2017.

Ο Byrne υπόσχεται μια σύγχρονη ματιά στην ιστορία της Ιωάννας της Λωραίνης και εξηγεί με δήλωσή του:

«Γιατί, άραγε, αυτή η ιστορία έχει διαρκέσει ανά τους αιώνες και έχει μεταφερθεί σε τόσες πολλές θεατρικές παραστάσεις αλλά και στην μεγάλη οθόνη; Η απάντηση είναι γιατί μιλάει για κάποιον -ένα νέο κορίτσι- που εμπνέει τον κόσμο να δράσει, να έρθει σε σύγκρουση και να ανατρέψει τους τυράννους του, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της ζωής του. Μεταμορφώνεται από μια αθώα ύπαρξη σε μια αμείλικτη πολεμίστρια και εν τέλει, μάρτυρα. Η ιστορία της Ιωάννας σχετίζεται με την δυνατότητα των ανθρώπων να κάνουν τη διαφορά».

Το νέο μιούζικαλ του Byrne περιέχει ελάχιστο προφορικό λόγο και προδιαθέτει τον θεατή να αφοσιωθεί στην spiritual μουσική του.

Την σκηνοθεσία του“Saint Joan” αναλαμβάνει ο Alex Timbers με τον οποίο ο Byrne είχε συνεργαστεί –μαζί με τον Fatboy Slim- σε ένα ακόμα μιούζικαλ, το "Here Lies Love", το 2013.

 

  • SHARE
  • TWEET