Οι Danzig ζωντανά στη χώρα μας

16/05/2005 @ 15:41
Η Astra παρουσιάζει την Τρίτη 24 Μαϊου στο Gagarin 205 Live Music Space τους Danzig. Special guest: Engine. Ώρα έναρξης: 20.30, τιμή εισιτηρίου: 30 euro. Την επομένη το συγκρότημα θα εμφανιστεί στο Vilka Live Stage της Θεσσαλονίκης σε διοργάνωση της Encore Greek Booking. O Glenn Danzig είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας ζωντανός θρύλος για το χώρο του hard rock. Έχει διανύσει πάνω από 25 χρόνια πορείας στα μουσικά πράγματα, ξεκινώντας από το ακατέργαστο punk των Misfits, συνεχίζοντας με το υπέρ-δυναμικό σχήμα των Samhain και καταλήγοντας στο τωρινό του συγκρότημα -που φέρει το όνομά του- και με το οποίο κατόρθωσε, πέρα από μια πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία -που εκφράστηκε με οκτώ εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα- να δημιουργήσει ένα απόλυτα προσωπικό ήχο, που βρήκε πολλούς μιμητές στον ευρύτερο χώρο του metal, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι Danzig πρωτοεμφανίστηκαν δισκογραφικά το 1988 με το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της Def American, της εταιρείας του περίφημου παραγωγού Rick Rubin. Μαζί με το follow-up “Lucifuge”(1990), καθόρισαν αυτό το πολύ ιδιαίτερο στυλ του group, με επιρροές από το punk, το doom, το gothic new wave, το “προπατορικό” heavy metal των Black Sabbath, καθώς και από το black Satanic metal, δημιουργώντας εν τέλει ένα υβρίδιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως dark hard rock, το οποίο περιείχε τόση ένταση που θα προκαλούσε shock και….ανατριχίλες σε οποιοδήποτε σημερινό συγκρότημα του είδους.

Η συνέχεια ήταν εξίσου θριαμβευτική, αφού με τα επόμενα albums τους, από το “Danzig III: How The Gods Kill” του 1992, μέχρι το “Danzig 6:66 Satan’s child”, κέρδισαν πλατινένιους δίσκους, αλλά και εξαιρετικές κριτικές, χάρη και στο γεγονός ότι ποτέ δεν έμειναν στάσιμοι, εμπλουτίζοντας συνεχώς τη μουσική τους με καινούργια στοιχεία.

Ο ίδιος ο Glenn, με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό και τα εκπληκτικά φωνητικά του χαρίσματα, εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες φιγούρες του hard rock, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, χωρίς ποτέ να αποκηρύξει το punk παρελθόν του...


“Είναι κάτι που πάντα έλεγα. Δε μου αρέσει να φτιάχνω συνεχώς τον ίδιο δίσκο. Αν είναι να επαναλαμβάνομαι μουσικά, τότε καλύτερα να κάνω κάτι άλλο και όχι ένα rock δίσκο. Θα μπορούσα για παράδειγμα να ασχοληθώ με ένα κλασσικό project ή με την εταιρεία έκδοσης περιοδικών comics, που διατηρώ. Όμως πιστεύω πως υπάρχει ένα βασικό στοιχείο που ενώνει όλες αυτές τις διαφορετικές δραστηριότητες κι αυτό έχει να κάνει με μια ειλικρινή punk rock νοοτροπία. Νομίζω πως είναι προφανές ότι κάθε μου ενέργεια διέπεται απ’ αυτή.”

Κατά καιρούς οι Danzig έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα festivals, μπροστά από ονόματα που τα τελευταία χρόνια φιγουράρουν στις κορυφαίες θέσεις του παγκόσμιου δισκογραφικού χάρτη, όπως οι Marilyn Manson, Korn, Soundgarden, Type O Negative και πολλοί άλλοι.

Οι live εμφανίσεις τους είναι πραγματικά εκρηκτικές κι αυτό είναι κάτι που θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε από κοντά στην Αθήνα την Τρίτη, 24 Μαΐου , όταν και θα καταλάβουν τη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, για να πραγματοποιήσουν την πρώτη εμφάνισή τους μπροστά στο Ελληνικό κοινό.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Engine, το σπουδαίο ελληνικό group που δημιουργήθηκε μετά τη διάλυση των, επίσης εξαιρετικών Honeydive, που με το πρόσφατο album του “Broken Worlds” έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα εισιτήρια έχουν ήδη κυκλοφορήσει και προπωλούνται στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42) το P.M.W. (Πανεπιστημίου και Πατησίων, γωνία) και την, i-ticket.gr προς 30 ευρώ.

Την αμέσως επόμενη βραδιά και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 25 Μαΐου, οι Danzig θα εμφανιστούν στο Vilka Live Stage της Θεσσαλονίκης, σε μια συναυλία που διοργανώνει η Encore Greek Booking.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET