Sad Lovers And Giants @ An Club, 1-2/03/19

Δυο όμορφες βραδιές από τους βετεράνους της Βρετανικής Σκηνής

Από τους Αντώνη Αντωνιάδη, Σπύρο Τσούτσο, 05/03/2019 @ 13:15

50-50 ήταν οι πιθανότητες να το ακούσουμε. 50-50 ήταν οι πιθανότητες να θυμούνται να το παίζουν. Πριν όμως από αυτή τη μεγάλη στιγμή που ήρθε στο τέλος της βραδιάς, οι δύο ώρες post-punk ρομαντισμού ικανοποίησαν όλους τους θαυμαστές του είδους. Όσοι παρευρέθηκαν στο An την Παρασκευή το βράδυ παρακολούθησαν μία μπάντα, η οποία φάνηκε να ευχαριστιέται αυτό που κάνει. Άλλωστε τα live που δίνουν πλέον εκτός Αγγλίας είναι περιορισμένα. Ανταποκρίθηκαν λοιπόν στην αγάπη του ελληνικού κοινού δείχνοντας συνεχώς τη χαρά τους μέσω χαμόγελων, αστείων, και μέσω της διαρκούς επικοινωνίας με τον κόσμο.

Sad Lovers And Giants

Ως προς το setlist τίμησαν ιδιαίτερα τα δύο πρώτα τους άλμπουμ, αλλά και το περσινό "Mission Creep" απ' το οποίο ακούσαμε πέντε κομμάτια. Το κοινό κάθε λεπτό που περνούσε ζεσταινόταν όλο και περισσότερο, χόρευε όλο και περισσότερο και περίμενε να ακούσει κάποια από τα αγαπημένα του τραγούδια ώστε να είναι πλήρως ευχαριστημένο από αυτή τη βραδιά. Το έναυσμα δόθηκε όταν ο Garce Allard άρπαξε για πρώτη φορά το σαξόφωνο στο "Biblical Crows" και ακολούθησε συνέχεια με το "Sleep", το "Seven Kind Of Sin" και πολλά άλλα ώστε να φτάσουμε στο τελευταίο κομμάτι, το οποίο προλογήθηκε από την απαγγελία στίχων μετάνοιας για όλα αυτά που ποτέ δεν κάναμε. "We would be ashes, we would be silent and old, we would be wisdom, we would be left in the cold". Το "Things We Never Did" μας χάρισε μία φοβερή στιγμή χωρίς να γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσουν δύο encore.

Sad Lovers And Giants

Στο πρώτο ακούσαμε το "An Another Day", το "Man Of Straw" και φυσικά αυτό που φώναζε συνεχώς ο ασυγκράτητος κόσμος, το "50-50". Αν και ο Allard δεν θυμόταν τους στίχους και εμφανίστηκε με «σκονάκι» στη σκηνή, υπήρξε σίγουρα το αποκορύφωμα της βραδιάς, με όλο το An να τραγουδά και να χορεύει υπό το γνωστό ριφάκι του σαξοφώνου. Στο δεύτερο encore το συγκρότημα μπήκε με το "Cowboys" και ολοκλήρωσε την εμφάνισή του με το "Lost In A Moment".

Σ.Τ.

SETLIST
 

Close To The Sea
In Flux
Alaska
Biblical Crows 
Jungle Of Lies
Vendetta
Beauty Is Truth 
Sleep (Is For Everyone)
Day Of Reckoning
Landslide
Failed Love Song 
Seven Kinds Of Sin
Paradise 
Things We Never Did

Encore 1:

An Another Day
Man Of Straw
50-50

Encore 2:

Cowboys
Lost In A Moment

Μπήκα στο An Club το Σάββατο το βράδυ με αρκετές προσδοκίες λόγω των πρώτων σχολίων σχετικά με την εμφάνιση των Sad Lovers And Giants την προηγούμενη ημέρα. Γύρω στις 23:00 κι ενώ ο κόσμος είχε γεμίσει σε βαθμό ασφυξίας τον συναυλιακό χώρο, το συγκρότημα ανέβηκε στη σκηνή και για δύο περίπου ώρες μας παρουσίασε τραγούδια από το σύνολο της καριέρας τους.

Sad Lovers And Giants

Και παρότι τα χρόνια έχουν περάσει για το συγκρότημα από το Watford, η εμφάνιση τους δικαιολόγησε απόλυτα την αγάπη που τρέφει για αυτούς το ελληνικό κοινό και την οποία του ανταπέδωσαν παίζοντας παλιές και νέες επιτυχίες. Ο ήχος ήταν πολύ καλός, το συγκρότημα ήταν ζεστό και χαλαρό με το κοινό, κάνοντας αστειάκια σχετικά με το Brexit, το οποίο παραλλήλισαν με το «να χώνεις καρφίτσες στα μάτια σου», ενώ το setlist δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα από αυτό της πρώτης μέρας με μόνη αλλαγή την προσθήκη του "Your Skin And Mine", ενός τραγουδιού «για την αιμομιξία» όπως το χαρακτήρισε ο Garçe Allard προλογίζοντας το.

Sad Lovers And Giants

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη ήρθε μετά το τέλος του κανονικού set με το "Alice (Isn't Playing)". Μάλιστα ο Allard σχολίασε την επιστροφή τους στη σκηνή ως «ένα πολύ 2019 encore. No cheers, just a tweet». Ακολούθησαν το "Man Of Straw" και το "Lost In A Moment", ένα τραγούδι που δεν το έπαιζαν για χρόνια ενώ, όπως σχολίασε ο Allard, πολλοί λένε ότι μοιάζει με τους Smiths παρόλο που βγήκε περίπου ένα χρόνο πριν το "Hand In Glove". Φυσικά αυτό δεν ήταν το τέλος, καθώς ακολούθησε και δεύτερο encore στο οποίο ακούστηκε η δεύτερη έκπληξη της βραδιάς, το "Like Thieves".

Sad Lovers And Giants

Η συναυλία έκλεισε σε πανηγυρικό κλίμα με τα "50:50" και "Colourless Dream" τα οποία, μαζί με το "Things We Never Did" το οποίο είχε ακουστεί λίγο νωρίτερα, αποτέλεσαν και τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς. Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι μάλλον θα ήθελαν να ακούσουν και το "Clint". Δεν πειράζει όμως, ας έχουμε κάτι να περιμένουμε για την επόμενη φορά που οι Sad Lovers and Giants θα περάσουν από τα μέρη μας.

Α.Α.

Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος

SETLIST
 

Close To The Sea
In Flux
Alaska
Biblical Crows
Jungle Of Lies
Vendetta
Beauty Is Truth
Sleep (Is For Everyone)
Day Of Reckoning
Landslide
Failed Love Song
Your Skin And Mine
Seven Kinds Of Sin
Paradise
Things We Never Did

Encore:

Alice (Isn't Playing)
Man Of Straw
Lost In A Moment

Encore 2:

Like Thieves
50:50
Colourless Dream

  • SHARE
  • TWEET