Graspop Metal Meeting 2016: Day 4 (Iron Maiden, Twisted Sister, Anthrax κ.α.) @ Dessel, Βέλγιο, 19/06/16

Μεγαλειώδεις βρετανικές heavy metal εμφανίσεις και η τελευταία περιοδεία μιας σπουδαίας μπάντας τελείωσαν υποδειγματικά και με τον καλύτερο τρόπο το φετινό Graspop Metal Meeting

22/07/2016 @ 15:51

Επιτέλους ο ήλιος έδειξε το πρόσωπο του στο Βέλγιο την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Είχαμε την ατυχία να μην έχουμε ελέγξει τα δρομολόγια των λεωφορείων που ξεκινούσαν από την περιοχή που διαμέναμε και έτσι έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι είχε ανά δύο ώρες. Αργήσαμε λίγο παραπάνω από το αναμενόμενο να φτάσουμε στον χώρο του φεστιβάλ. Περιττό να πούμε ότι τα πόδια είχαν αρχίσει ήδη να βαραίνουν από την πρώτη κιόλας μπάντα. Αυτό, βέβαια, δεν μας πτόησε καθόλου και συνεχίσαμε ακάθεκτοί τον αγώνα δρόμου.

Enthroned

Οι Βέλγοι Enthroned είναι η δεύτερη φορά που παίζουν στο Graspop, η πρώτη ήταν το 2006. Μας έκανε εντύπωση ότι μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια εμφανίζονταν στο μεγαλύτερο metal φεστιβάλ της χώρας τους. Συνεπώς, η εμφάνιση τους ήταν πολύ σημαντική τόσο για τους ίδιους, όσο και για το κοινό τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, είχε μαζευτεί πολύς κόσμος στην Marquee για να τους παρακολουθήσει. Ξεκίνησαν με το "Of Shrines And Sovereigns" και "Baal Al - Maut" από το τελευταίο τους άλμπουμ, το οποίο παρεμπιπτόντως απέσπασε πολύ καλές κριτικές από το σύνολο του τύπου.

Enthroned

Από το "Tetra Karcist" έπαιξαν τα "Tellum Scorpionis", "Burning Dawn" (Instr), "Deviant Nerve Angelus" και "Through The Cortex". Το μοναδικό κομμάτι που έπαιξαν από τα παλιά ήταν το "Ha Shaitan" από το δεύτερο άλμπουμ τους. Η εμφάνιση τους τελείωσε υποδειγματικά με το "Of Feathers And Flames" από την τελευταία τους δουλειά. Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η εμφάνιση τους ήταν αξιοπρεπέστατη και δεν βρήκαμε κάτι που να αποτελεί μελανό σημείο. Μια χαρά σκηνική παρουσία και πολύ καλή απόδοση, ό,τι πρέπει για το ξεκίνημα της ημέρας μας.

Setlist: Intro / Of Shrines And Sovereigns / Baal Al - Maut / Through The Cortex / Ha Shaitan / Behemiron / Obsidium / Deviant Nerve Angelus / The Burning Dawn / Tellum Scorpionis / Of Feathers And Flames

Saxon

Έφτασε η ώρα να δούμε τους βετεράνους Saxon, μιας και έγινε αλλαγή και οι Tremonti θα έπαιζαν πιο αργά. Οι Βρετανοί κουβαλάνε μεγάλη ιστορία στις πλάτες τους και θα έπρεπε μέσα σε πενήντα λεπτά να μας δώσουν ένα χορταστικό show. Για άλλη μια φορά τα καταφέρανε με τον καλύτερο τρόπο, παίζοντας αρκετούς ύμνους του ένδοξου παρελθόντος τους.

Saxon

Ξεκίνησαν με το "Battering Ram" από τον τελευταίο δίσκο τους και μετά ανακάτεψαν την τράπουλα με μοναδικό τρόπο, παίζοντας κομμάτια τόσο από τους πρόσφατους δίσκους, όπως "Sacrifice" και "Battalions Of Steel", όσο και από τους αρκετά παλαιότερους με αποκορύφωμα τα "20000 ft", "Power And The Glory", "Princess Of The Night", "Denim And Leather" και "Wheels Of Steel" (Όπου ο Biff έφαγε το playlist και είπε στον κόσμο να επιλέξει τα επόμενα κομμάτια). Οι Saxon είναι από τις μπάντες που δεν επαναπαύονται στις δάφνες του παρελθόντος και συνεχίζουν να κυκλοφορούν ποιοτικότατους δίσκους ατόφιου Heavy Metal και να παίζουν τα νέα κομμάτια στις συναυλίες τους. Ο κόσμος με τη στάση του στην εμφάνιση έδειξε να απολαμβάνει τόσο τα νέα κομμάτια όσο και τα παλιά. Μακάρι να είχαν παραπάνω χρόνο μιας και η εμφάνιση τους ήταν κορυφαία.

Setlist: Battering Ram / Motorcycle Man / Sacrifice / Power And The Glory / Battalions Of Steel / 20000 Ft / Dogs Of War / Wheels Of Steel / Crusader / And The Bands Played On / Denim And Leather / Princess Of The Night

Δυστυχώς χάσαμε τους Γερμανούς Obscura λόγω της αλλαγής που έγινε εξαιτίας της ώρας που θα έπαιζαν οι Tremonti. Η αλήθεια είναι ότι πήγαμε στους Saxon με σκοπό να παρακολουθήσουμε τρία-τέσσερα κομμάτια και μετά θα κατευθυνόμασταν προς τη Metal Dome για τους Obscura, όμως οι Βρετανοί μας «κέρδισαν». Είχε φτάσει η ώρα για φαγητό και πήγαμε να τσιμπήσουμε ό,τι μπορούσε να θεωρηθεί κανονικό και χορταστικό φαγητό. Πάλι τηγανητές πατάτες λοιπόν.

Legion Of The Damned

Η Ολλανδία δεν είναι γνωστή μόνο για τις τουλίπες και για τις αιθέριες φωνές που κυριαρχούν στον χώρο του front woman metal χώρου. Όποιος έχει κάνει μια πιο προσεκτική έρευνα στον χώρο θα δει ότι υπάρχουν μπάντες εξαιρετικές στον ακραίο χώρο, όπως είναι οι Asphyx, God Dethroned και οι Legion Of The Damned. Οι Ολλανδοί έκαναν μια εμφάνιση αντάξια όλων των ποιοτικότατων δίσκων που έχουν κυκλοφορήσει, και δεν έχουν απογοητεύσει και ποτέ μάλιστα, μιας και χαρακτηρίζονται από σταθερότητα σε ό,τι κάνουν.

Legion Of The Damned

Εδώ, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε ατόφιο thrash/death metal και με μια πολύ δυναμική και επαγγελματική εμφάνιση. Μιας και συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του εξαιρετικού ντεμπούτο τους "Malevolent Rapture", το έπαιξαν όλο και θύμισαν τις ωραίες εποχές των mid '90s. Από αυτήν την εμφάνιση έχουμε να πούμε μόνο για πλεονεκτήματα και όχι να εκφράσουμε παράπονα. Ο ήχος ήταν τέλειος, η σκηνική τους παρουσία άριστη και η απόδοση τους κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Έσπειραν!

Setlist: Legion Of The Damned / Death’s Head March / Werewolf Corpse / Into The Eye Of The Storm / Malevolent Rapture / Demonfist / Taste Of The Whip / Bleed For Me / Scourging The Crowned King / Killing For Recreation

Μετά τους Legion Of The Damned, προλάβαμε κάποια κομμάτια από την μπάντα του Tremonti (Alter Bridge). Ο Mark Tremonti είναι ένας εξαιρετικός κιθαρίστας και συνάμα ένας αξιόλογος τραγουδιστής και με την προσωπική του μπάντα κάνει πολύ καλό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να πούμε από αυτά που προλάβαμε να δούμε ότι έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση και έφεραν πολύ κόσμο στο Main Stage I.

Powerwolf

Λόγω του ότι το πρόγραμμα είχε αλλάξει πολύ και το guide που είχαμε στην κατοχή μας έλεγε τις παλιές ώρες σε κάποιες μπάντες, θυμόμαστε μόνο ότι οι Powerwolf έπαιξαν μετά τους Tremonti στη Main Stage II. Γενικά, υπάρχει η άποψη ότι όπου βλέπεις πολλά εφέ σε μια εμφάνιση, τότε να κρατάς μικρό καλάθι για την ουσία αυτής. Εδώ μπορούμε να πούμε ότι οι Powerwolf δεν έπεσαν σε αυτήν την παγίδα.

Powerwolf

Λοιπόν, οι Powerwolf πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή εμφάνιση με τα επικά ρεφρέν και τα φοβερά εφέ τους να κυριαρχούν καθόλη τη διάρκειά της. Αυτό που διακρίναμε ήταν ο επαγγελματισμός που τους διακατείχε στη σκηνική τους παρουσία, η οποία ήταν μια υπερπαραγωγή με κοστούμια κτλ. Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι κέρδισαν πολύ κόσμο, ο οποίος τους γούσταρε πάρα πολύ μιας και συμμετείχε σε κάθε κομμάτι. Κορυφαία κομμάτια ήταν "Amen And Attack", "We Drink Your Blood" και "Army Of The Night". Πάντως εμείς απολαύσαμε τις μπύρες μας παρακολουθώντας τους από μακριά.

Setlist: Blessed And Possessed / Coleus Sanctus / Amen And Attack / Army Of The Night / Armata Strigoi / Ressurection By Erection / Werewolves Of Armenia / We Drink Your Blood / Lupus Dei

Anthrax

Οι Αμερικάνοι Anthrax ανέβηκαν στη σκηνή λίγο πριν τις 19:00 έχοντας πάρα πολύ κόσμο να ανυπομονεί να τους δει. Να σημειώσουμε ότι οι Anthrax πραγματοποιούν εκτεταμένη περιοδεία για τον τελευταίο και επιτυχημένο δίσκο τους, "For All Kings". Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησαν με το "You Gotta Believe" και συνέχισαν με μια πολύ καλή διασκευή στο "Got The Time" του Joe Jackson.

Anthrax

Έπαιξαν ακόμα το "Breathing Lightning" και "Evil Twin" από τον πρόσφατο δίσκο τους, το "Fight 'Em Till You Can’t" από το "Worship The Music" και μετά ακούσαμε τα κλασσικά "Antisocial", "Caught In A Moss" και "Indians". Θα θέλαμε να ειπωθεί ότι ήταν πολύ περιορισμένος ο αριθμός των τραγουδιών που έπαιξαν, αν και πάνω στη σκηνή ήταν, όπως πάντα, εντυπωσιακοί, με τον κορυφαίο Scott Ian να σπέρνει με τα καταιγιστικά riff και τον Belladona να είναι σε τρομερή φόρμα. Πάντως ήταν σαρωτικοί αν και έπαιξαν λίγα κομμάτια και θα θέλαμε περισσότερα τόσο από το καινούριο όσο και από τα παλιά. Αυτό, βέβαια, δεν αλλάζει το ότι ήταν μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση αντάξια της ιστορίας τους και είναι περιττό να σας περιγράψουμε τι έγινε στα "Indians" και "Caught In A Mosh".

Setlist: You Gotta Believe / Got The Time / Caught In A Mosh / Fight ‘Em Till You Can’t / Evil Twin / Antisocial / Breathing Lightning / Indians

Trivium

Όπως σας είχαμε πληροφορήσει στο κείμενο της πρώτης ημέρας, οι Trivium θα έπαιζαν δυο φορές στο φεστιβάλ και μάλιστα με δυο διαφορετικά setlist. Βέβαια, δεν ήταν και τόσο διαφορετικά, μιας και τέσσερα κομμάτια ("Strife", "Rain", "Pull Harder On The Strings Of Your Martyr" και "In Waves") τα έπαιξαν τόσο την Πέμπτη (16/6) όσο και την Κυριακή. Ξεκίνησαν το show πολύ δυναμικά, όπως και την Πέμπτη, με τα "Strife" και "Rain" να φέρνουν πολύ κόσμο μπροστά στη σκηνή. Σε αντίθεση με την πρώτη τους εμφάνιση, την Κυριακή έπαιξαν τα "Dead And Gone" και "Until The World Goes Cold" από το νέο τους άλμπουμ και τα οποία έτυχαν θερμής αποδοχής, ειδικά το δεύτερο με το catchy ρεφρέν του.

Trivium

Ακόμα, έπαιξαν το "Requiem" από τον πρώτο τους δίσκο, "The Deceived" από το "Ascendancy", "Down From The Sky" από το "Shogun" και "Watch The World Burn" από το "In Waves". Σε σχέση με την πρώτη τους εμφάνιση, πιστεύουμε ότι χάσανε σε ατμόσφαιρα επειδή έπαιζαν σε ανοικτό χώρο και έτσι μπορούμε να πούμε ότι δεν τους απολαύσαμε τόσο. Πάντως, η ιδέα να παίξουν δυο φορές κρίνεται επιτυχημένη, μιας και στην πρώτη τους εμφάνιση παρακολουθήσαμε ένα πανέμορφο best of με τα καλύτερα κομμάτια από όλη την καριέρα τους και στη δεύτερη τους εμφάνιση έπαιξαν από το τελευταίο τους άλμπουμ και κάποια κομμάτια από τα παλιά που δεν έτυχε να τα ακούσουμε την Πέμπτη. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι οι οπαδοί τους ήταν πολύ τυχεροί. Από την πλευρά μας, θα θέλαμε στη δεύτερη εμφάνιση και ένα "A Gunshot To The Head Of Trepidation" να γίνει πανικός.

Setlist: Strife / Rain / Watch The World Burn / The Deceived / Dead And Gone / Down From The Sky / Until The World Goes Cold / Pull Harder On The Strings Of Your Martyr / In Waves

Iron Maiden

Δηλαδή, θέλετε να μου πείτε ότι θέλετε να περιγράψουμε μια συναυλία των Iron Maiden, μιας μπάντας που έχει κυριαρχήσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας. Ωραία, λοιπόν, οι Βρετανοί ηγέτες της μουσικής μας πραγματοποίησαν μια φανταστική εμφάνιση με ό,τι συνεπάγεται με αυτό τον όρο. Ας περάσουμε στην ανάλυση, λοιπόν, ξεκίνησαν με δυο κομμάτια ("If Eternity Should Fail" και "Speed Of Light") από το τελευταίο τους άλμπουμ "Book Of Souls" και άκουγες τις ιαχές του Bruce Dickinson να συναγωνίζονται τα ουρλιαχτά χαράς μέχρι και το πιο απομακρυσμένο σημείο του κοινού.

Bruce Dickinson

Συνέχισαν με το επικό και απίστευτο "Children Of The Damned" και η ανατριχίλα να διαπερνά κορμιά με την υπέροχη ερμηνεία του Bruce και με την τριπλέτα των κιθαριστών να δίνουν τα μέγιστα. Επιστροφή στην προώθηση του νέου τους άλμπουμ με τα "Tears Of A Clown" και "The Red And The Black" να αποδεικνύονται συναυλιακά κομμάτια και ο κόσμος να συμμετέχει ενεργά στους στίχους. Τα κλασσικά "The Trooper" και "Powerslave" παίρνουν σειρά και να επικρατεί χαώδες σκηνικό σε όλο τον χώρο των δυο κεντρικών σκηνών με τα crowdsurfing να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και την πόρωση στο κόκκινο. Τη σκυτάλη παίρνει με τη σειρά του το "Death Or Glory", το οποίο και ήταν έξυπνη επιλογή που το κόλλησαν με τους προηγούμενους ύμνους, μιας και θυμίζει πολύ αυτήν τη θρυλική εποχή. Τελευταίο κομμάτι από το νέο άλμπουμ αποτέλεσε το "Book Of Souls", το οποίο και κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο με την υπέροχη ατμόσφαιρα που το διακατέχει και τον Eddie να βγαίνει βόλτα στη σκηνή. Επιστροφή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο απερίγραπτο "Hallowed Be Thy Name" που η καθηλωτική ερμηνεία του Bruce μας δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, νοσταλγίας και δέους γι' αυτό που παρακολουθούσαμε.

Iron Maiden

Αδυνατούμε να περιγράψουμε το πώς ακούστηκε το "Hallowed Be Thy Name" προς το τέλος του κομματιού από το κοινό. Μεταφορά στον χρόνο, και συγκεκριμένα δέκα χρόνια μετά, στο "Fear Of The Dark" που ήταν ό,τι πρέπει για τη στιγμή εκείνη. Το μπάσιμο του γρήγορου "Iron Maiden" έκανε την ατμόσφαιρα ακόμα πιο θεαματική που δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα. Κοιτάζοντας την ώρα, διαπιστώσαμε ότι η εμφάνιση τους έφτανε στο τέλος. Με το encore ακούσαμε την εισαγωγή του "The Number Of The Beast" και ο Steve Harris δίνει το έναυσμα για ένα ακόμα θρυλικό κομμάτι. Το επικό "Blood Brothers" προσέφερε κάποιες στιγμές σωματικής χαλάρωσης, αλλά οι φωνές μας στο ρεφρέν ήταν ακούραστες. Τελευταίο κομμάτι της εμφάνισής τους αποτέλεσε το "Wasted Years", το οποίο και έκλεισε ιδανικά το έπος στο όποιο ήμασταν θεατές. Οι Iron Maiden ήταν εκπληκτικοί στην απόδοση τους και πραγματοποίησαν μια μυθική εμφάνιση που θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες μας και στην ιστορία του εν λόγω φεστιβάλ.

Setlist: If Eternity Should Fail / Speed Of Light / Children Of The Damned / Tears Of A Clown / The Red And The Black / The Trooper / Powerslave / Death Or Glory / The Book Of Souls / Hallowed Be Thy Name / Fear Of The Dark / Iron Maiden / The Number Of The Beast / Blood Brothers / Wasted Years

Μετά από αυτήν τη συνταρακτική εμφάνιση μιας από τις μεγαλύτερες μπάντες της μουσικής μας, έφτασε η ώρα να πάμε στην Marquee όπου και εμφανίζονταν οι Πολωνοί Behemoth.

Behemoth

Εφόσον μαζέψαμε τα κομμάτια μας, πήγαμε αρκετά μπροστά στην Marquee για να παρακολουθήσουμε τους Behemoth. Το σκηνικό που είχαν στήσει ήταν εκπληκτικό και η ατμόσφαιρα μέσα στην Marquee σε προδιέθετε για το τι θα επερχόταν. Μπορούμε να πούμε ότι με μεγάλη επιτυχία προωθούν το τελευταίο τους άλμπουμ μιας και το έπαιξαν όλο. Επίσης, έπαιξαν τα "On Fire And The Void", "Conquer All", "At The Left Hand On God" και το "Eschaton 2000". Η σκηνική παρουσία και το όλο στήσιμο της μπάντας ήταν εντυπωσιακό και συνάμα επαγγελματικό. Ο Nergal ήταν σε τρομερή φόρμα, πολύ δυναμική εμφάνιση από τον Inferno που σάρωνε στα ντραμς και οι υπόλοιποι άξιοι συνοδοιπόροι σε μια εμφάνιση που κορυφώθηκε με το "Eschaton 2000" με το υπέροχο riff του και το wall of death που ακολούθησε. Μπορεί τα πόδια να ήταν βαριά, αλλά η εμφάνιση τους ήταν εκπληκτική και την απολαύσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Twisted Sister

Μετά κατευθυνθήκαμε προς το show των Twisted Sister που έπαιζαν την ίδια ώρα με τους Behemoth. Οι Twisted Sister πραγματοποιούν την τελευταία τους περιοδεία που φέρει το όνομα "Forty and F*ck It" και έχουν στη σύνθεση τους τον Mike Portnoy. Με τα χίλια ζόρια προλάβαμε 25 λεπτά και παρακολουθήσαμε τα "The Price", "I Believe In Rock 'N' Roll", "Under The Blade", "We 're Not Gonna Take It", "It’s Only Rock 'N' Roll (But I Like It)" και "S.M.F.". Καλύτερη στιγμή μέσα σε αυτά τα κομμάτια όταν ο Dee τραγουδούσε με το κοινό το "We 're Not Gonna Take It". Ενώ έπαιζαν το "S.M.F.", εμείς τους παρακολουθούσαμε και απομακρυνόμασταν σιγά - σιγά για να μην πέσουμε σε κίνηση προς την έξοδο.

Θα θέλαμε να πούμε κάποια πράγματα σχετικά με το τι έγινε όλο αυτό το τετραήμερο, τα οποία αξίζουν, μιας και αποτελεί μια εμπειρία ζωής για κάποιον που αγαπάει αυτήν τη μουσική να παρευρεθεί. Ως επισκέπτες είναι μια από τις μέγιστες εμπειρίες πρώτον, γιατί νιώθετε μέρος ενός κοινωνικού συνόλου που μπορεί να χαρακτηριστεί ως οικογένεια, μιας και έχετε όλοι έναν κοινό στόχο, να απολαύσετε στο έπακρον τις μπάντες τις οποίες υποστηρίζετε και αγαπάτε όσα χρόνια κι αν ακούτε. Ειλικρινά, δεν έχει σημασία αν ακούς είκοσι χρόνια ή δύο, αποτελεί την ίδια εμπειρία. Δεύτερον, θα δείτε τόσες μπάντες που όταν γυρίσετε στον τόπο σας θα είστε τόσο γεμάτοι από αυτά τα γεγονότα που δεν θα καίγεστε τόσο πολύ να πάτε σε μια συναυλία (σ.σ. η αλήθεια είναι). Τρίτον, θα γνωρίσετε πάρα πολύ κόσμο από όποια γωνιά της γης φανταστείτε. Στο φετινό Graspop υπήρχε κόσμος από τη μακρινή Κίνα μέχρι τη Σουηδία και την Κούβα. Τέταρτον, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, το Graspop είναι ο ορισμός ενός από τα πιο οργανωμένα και πολυποίκιλα ευρωπαϊκά Rock/Metal Festival της Ευρώπης και τέτοιου είδους δεν θα τύχει ποτέ να παρακολουθήσετε στη χώρα μας, όσες μεγάλες προσπάθειες κι αν γίνουν.

Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά φιλοσοφίας και κουλτούρας στο πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι λαοί τη μουσική μας και πώς κάποιοι άλλοι, στην Ελλάδα κανείς δεν θα δεχόταν να φιλοξενήσει όλη αυτήν τη διοργάνωση για πολλούς και διάφορους λόγους. Να φανταστείτε ότι το Dessel είναι ένα χωριό και βλέπαμε τους κατοίκους του να παρακολουθούν χαμογελώντας όλο αυτόν τον κόσμο να πηγαίνει προς το φεστιβάλ. Εδώ είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή για όλη την περιοχή και τη στηρίζουν όσο μπορούν, μιας και έχουν αστικά λεωφορεία που σε πηγαίνουν από το σταθμό του Mol προς το Dessel δωρεάν, όπως και το ότι υπάρχουν εκατοντάδες εθελοντές για να διατηρήσουν τη διοργάνωση σε υψηλά επίπεδα. Για παράδειγμα, η συμβολή τους ήταν κρίσιμη για να διατηρήσουν τον χώρο λειτουργικό λόγω της καταρρακτώδους βροχής που είχε τις τρεις από τις τέσσερεις ημέρες. Εν κατακλείδι, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα φεστιβάλ στην Ευρώπη και όταν σας δοθεί η ευκαιρία να την αδράξετε και να πάτε.

Εμείς από την άλλη αισθανόμαστε τη χαρά να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για την υπέροχη επαγγελματική συνεργασία που είχαμε καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και επίσης νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Rocking.gr για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε για την κάλυψη ενός από τα θεαματικότερα φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Αθανασιάδης Κυριάκος, Παπαγιαννάκη Χριστίνα (Αναγνώστες)

  • SHARE
  • TWEET