Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: 300: Rise Of An Empire

This Is...Eva Green

Από τον Λουκιανό Κοροβέση, 03/04/2014 @ 10:38
Τι Παίζει: Παράλληλα με την γνωστή μάχη των Θερμοπυλών, Έλληνες και Πέρσες μάχονται στην θάλασσα υπό το σύμπαν του Frank Miller.

Δηλαδή: Η «συνέχεια» κάποια χρόνια μετά των 300, μεταφέρει την δράση στη θάλασσα όπου Έλληνες και Πέρσες μάχονται για την τελική επικράτηση, πάντοτε υπό την αισθητική καθοδήγηση και το (περισσότερο από το πρώτο) αίμα του graphic novel του Frank Miller. Από την μία, των Ελλήνων ηγείται ο Θεμιστοκλής / Sullivan Stapleton, ο Gerard Butler των φτωχών δηλαδή, που μπορεί να είναι καλύτερος ηθοποιός μεν του τότε ανερχόμενου Butler, αλλά από την άλλη χωρίς να έχει στο μέρος του ούτε το shock value του «This Is Sparta», αλλά ούτε και τις ξεσηκωτικές ιαχές του στρατεύματός του, παλεύει να μην θαλασσoπνιγεί, καταφέρνοντας να αποφύγει τις ερμηνευτικές ξέρες. Από την άλλη, η πρωτοτυπία της νέας ταινίας -και αυτό οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε- οφείλεται εν πολλοίς στην μάγισσα Αρτεμισία / Eva Green της οποίας η σκληρότητα και πείθει, και γεμίζει τον κινηματογραφικό χρόνο. Έτσι ο σκηνοθέτης Noam Murro στηρίζει τελικά την ταινία πάνω της, κάνοντας κοντινό τόσο στο μίσος της για την Ελλάδα, όσο και στα κάλλη της, καθώς της επιτρέπει παράλληλα να σώσει την ταινία, αλλά όχι και τους Πέρσες...

Τελικά: Χωρίς τον θώρακα του πρωτόγνωρου της πρώτης ταινίας, το δεύτερο μέρος των 300 αποτελεί σαφέστατα ένα ψυχαγωγικό δίωρο στο οποίο θα κολυμπήσεις, χωρίς να κουραστείς...



Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:
Captain America: The Winter Soldier: O δεύτερος Captain αναμένεται ακόμα καλύτερος του πρώτου και με τις μετοχές της Marvel σε διαρκή άνοδο, κάτι μας λέει πως θα αποτελεί εγγύηση για άλλο ένα διασκεδαστικό δίωρο.

Το σκεφτόμαστε:
Viva La Liberta: Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το σκάει, όντας σε υπαρξιακό αδιέξοδο, για να δει τον δίδυμο (!) «σαλεμένο» αδερφό του να παίρνει την θέση του. Στα ιταλικά.

Θα αποφύγουμε:
Zulu: Ο Forest Whitaker και ο Orlando Bloom (!) σε cop drama στην Νότια Αφρική, από τον σεναριογράφο του βαρετότατου "The Tourist".
  • SHARE
  • TWEET