​Τα τραγούδια της εβδομάδας (9/4/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές, παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους Gojira, Billy Gibbons και Thy Catafalque σε τριπλή ισοβαθμία!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Actors - Like Suicide

Actors

Οι Καναδοί post-punks, έχουν ένα μοναδικό χάρισμα. Κάθε τους single, ηχεί βγαλμένο από τα ένδοξα '80s αλλά δίνει ηχόχρωμα στα συναισθηματικά μπλεξίματα του παρόντος. Το "Like Suicide" θα σε κολλήσει στον τοίχο. No way out, απλά και λιτά.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Boss Keloid - Gentle Clovis

Boss Keloid

Αν υπάρχει μία μπάντα που μπορεί να παίζει '70s prog και sludge την ίδια στιγμή, αυτοί είναι οι Boss Keloid. Το πρώτο δείγμα του πολυαναμενόμενου νέου τους άλμπουμ υπόσχεται μεγάλους θριάμβους.

Αντώνης Καλαμούτσος


Chris Thile - Laysong

Chris Thile

Ένα μαντολίνο δεν μπορεί να ακουστεί ποτέ ταυτόχρονα τόσο bluesy και indie όσο από τα μαγικά χέρια του Thile, καθώς προλογίζει το επόμενο άλμπουμ του με ένα υπέροχο one man band show.

Αντώνης Καλαμούτσος


Ereb Altor - The Twilight Ship

Ereb Altor

Κουβαλάνε την κληρονομιά του, μόνο βαριά δεν τους πέφτει εκ του αποτελέσματος. Η συγκίνηση παρούσα και μόνο που ακούγονται οι λέξεις "song, hall, up high". Quorthon, να τα χαίρεσαι τα παιδιά σου.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Kælan Mikla - Sólstöður

Kælan Mikla

Τρείς Ισλανδές μάγισσες. Ένα ξίφος. Ξόρκια. Μια κραυγή που θα στοιχειώσει εφιάλτες. Γοτθικός, απόκρυφος τρόμος. Ένας καταραμένος χορός. Το καλύτερα κρυμμένο darkwave μυστικό των τελευταίων ετών.

Αποστόλης Ζαμπάρας


King Witch - Children Of The Sea

King Witch

Οι Σκωτσέζοι εκμεταλλεύονται το παράδοξο της ελευθερίας χρόνου εν μέσω παγκόσμιας απειλής και αποδίδουν ένα από τα κλασικά κομμάτια της μπάντας - "μητέρας" όλων. Η Laura Donnelly γίνεται άλλη μία λατρεία, ενώ το τέλος του video προσφέρει αυθόρμητο γέλιο και μια μεγάλη αλήθεια.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Mick Fleetwood And Friends (with David Gilmour) - Albatross

Mick Fleetwood And Friends (with David Gilmour)

Πολλά χρόνια μετά την επιτυχία του "Albatross" από τους Fleetwood Mac του Peter Green, ο David Gilmour κατεβαίνει από το βουνό των θεών το οποίο κατοικεί για να τιμήσει μια επιρροή του που ίσως να άξιζε και αυτή μια θέση στον Όλυμπο. Μια μαγική στιγμή από τον φόρο τιμής που έστησε ο Mick Fleetwood για τον Green λίγους μήνες πριν αυτός μας αφήσει για πάντα.

Αντώνης Μουστάκας


Perturbator - Dethroned Under A Funeral Haze

Perturbator

Σκοτάδι, μπάσα και νέον. Αν στο "New Model" είχαν αρχίσει να διακρίνονται ρωγμές στο κλασικό synthwave στυλ, εδώ το πράγμα πηγαίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από έναν πρωτοπόρο. James Kent εσύ σουπερστάρ.

Αντώνης Μαρίνης


St. Vincent - The Melting Of The Sun

St. Vincent

Επιστροφή για τη βασίλισσα του παραξενοπόπ με ανελέητο φολκικό χιτάκι. Πολύ μας έλειψε.

Ιάσονας Τσιμπλάκος


Tetrarch - Negative Noise

Tetrarch

Αν έχετε νοσταλγήσει τον ήχο των παλιών Slipknot τότε ίσως το next best thing αυτή τη στιγμή είναι ο ήχος των νεαρών Αμερικάνων και η κιθάρα της καταπληκτικής Diamond Rowe. Δεν είναι ιεροσυλία το statement αυτό αλλά ίσως ο ενθουσιασμός να ακούς κάτι φρέσκο, δυνατό και τόσο οικείο. Δυνατοί και για πολλούς το μέλλον του Αμερικάνικου σύγχρονου metal ήχου.

Δημήτρης Μωυσίδης


Todd Michael Hall - Overdrive

Todd Michael Hall

Αμάξι σε πρώτο πλάνο, ηλιοβασίλεμα στους καθρέφτες, φινετσάτες φωνητικές γραμμές, μερακλίδικο σόλο, πρώτης τάξης παλιό, καλό αμερικάνικο hard rock που φέρνει στις πρώτες μέρες των Riot. Στο πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, ο τραγουδισταράς των Riot V και του περσινού αμερικάνικου Voice, σε ισότιμη συνεργασία με τον Kurdt Vanderhoof των Metal Church, φαίνεται να αποφεύγει την αρπαχτή όπως ο διάολος το λιβάνι.

Θοδωρής Ξουρίδας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (5-11/04/21)
Perturbator - Dethroned Under A Funeral Haze
15.22%
Mick Fleetwood And Friends (with David Gilmour) - Albatross
15.22%
Kælan Mikla - Sólstöður
10.87%
Boss Keloid - Gentle Clovis
10.87%
Actors - Like Suicide
8.7%
Todd Michael Hall - Overdrive
8.7%
St. Vincent - The Melting Of The Sun
8.7%
Ereb Altor - The Twilight Ship
8.7%
Tetrarch - Negative Noise
6.52%
King Witch - Children Of The Sea
4.35%
Chris Thile - Laysong
2.17%
  • SHARE
  • TWEET