Τα τραγούδια της εβδομάδας (12/2/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες του site αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν το χρόνο και τη προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Ελπίζουμε αυτή η εβδομαδιαία ανάρτηση να γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις. Σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από την λίστα στην σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους Need και το "Norchestrion".

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Cult Of Luna & Mark Lanegan - Inside Of A Dream

Cult Of Luna Mark Lanegan

Ένα όμορφο, ατμοσφαιρικό τραγούδι που αγγίζει τα όρια μιας trippy americana. Δεν θα ήταν βέβαια τόσο σημαντικό αν δεν αποτελούσε προιόν συνεργασίας των βασιλιάδων του post-metal με τον τρισμέγιστο Mark Lanegan. Βαθιά μέσα σε ένα όνειρο γράφτηκε μια σελίδα σύγχρονης rock ιστορίας.

Αντώνης Καλαμούτσος


Rhiannon Giddens With Francesco Turrisi - Calling Me Home

Rhiannon Giddens With Francesco Turrisi

H "native daughter" Rhiannon Giddens συμπράττει ξανά με τον Turissi δύο χρόνια μετά το καταπληκτικό "There Is No Other" και από όσο φαίνεται ακολουθούν την ίδια συνταγή. Μια βουτιά στην παράδοση της Αμερικάνικης και της Μεσογειακής μουσικής. Εδώ διασκευάζουν την σπουδαία πρωτοπόρο του bluegrass Alice Gerrard. Η ερμηνεία της Giddens εξυπηρετεί τέλεια αυτό το λυπητερό τραγούδι αποχωρισμού.

Αντώνης Μουστάκας


Needlepoint - I Offered You The Moon

Needlepoint

Η μεταφύτευση από το Canterbury της Αγγλίας στο Όσλο δίνει χρόνια τώρα ένα υπέροχο, καλά κρυμμένο μυστικό στους ανθούς των Needlepoint. Ισόποσα προοδευτικές και ψυχεδελικές, μα πάντα ασυγχώρητα ονειρικές, οι μουσικές του Νορβηγικού κουιντέτου είναι ζάχαρη για τα αυτιά κάθε λάτρη του ταξιδιάρικου ρετρό prog rock. Τα δε πλήκτρα του συγκεκριμένου κομματιού προκαλούν όλες τις ανατριχίλες που χρειάζεσαι φέτος.

Μάνος Πατεράκης


Acid Mammoth - Caravan

Acid Mammoth

Το ελληνικό μαμούθ έπαιξε προκριματικά για τους ομίλους της Doom League χωρίς να δεχθεί γκολ και πέρασε. Ο νέος δίσκος τους θα γίνει σημείο αναφοράς κι εκτός συνόρων και το πρώτο single αυτού είναι καθ' όλα αντιπροσωπευτικό: Αργόσυρτη ψυχεδέλεια που ακροβατεί ανάμεσα στο doom και στους Black Sabbath. Εμπνευσμένη μελωδία κι ένα μακρόσυρτο εθιστικό σόλο για grand finale. Παλαμάκια παρακαλώ.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Jess And The Ancient Ones: Summer Tripping Man

Jess And The Ancient Ones

Τα χρώματα και οι μυρωδιές του old school rock 'n' roll είναι εδώ. Η Jess και οι Αρχαίοι της συνεχίζουν στο μονοπάτι που οι ίδιοι είχαν ανοίξει μια δεκαετία πίσω. Χωρίς φθηνές εμπορικότητες ή οτιδήποτε περιττό. Τα τεράστια grooves, τα τσαχπίνικα synth και τα φανταστικά φωνητικά φτάνουν και περισσεύουν. Χορέψτε σα να μην υπάρχει αύριο.

Αντώνης Μαρίνης


Architects - Meteor

Architects

Ένα κομμάτι φτιαγμένο για να παίζεται σε αρένες, που δείχνει τις διαθέσεις των Architects να ξεφύγουν από το «παραδοσιακό» metalcore στο οποίο μας είχαν συνηθίσει. Κλείνει το μάτι στους συμπατριώτες τους Bring Me The Horizon, με ανθεμικό ρεφραιν, και μπορεί να μας λείπουν τα ισοπεδωτικά riff, ωστόσο μας εξάπτει την περιέργεια για το που θα κινηθεί το "For Those That Wish To Exist" που έρχεται αυτό το μήνα.

Νίκος Καταπίδης


Warrior Path - Savage Tribe

Warrior Path

Η επιστροφή τους μετά από δύο χρόνια συνοδεύεται και με αλλαγή πίσω από το μικρόφωνο. Daniel Heiman και χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού powerάδες. Δύσκολο να αντισταθείς σε μια τέτοια φωνή, ακόμα πιο δύσκολο να μην κολλήσεις σε μια σύνθεση επικών διαστάσεων.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Userx (feat. Manchester Orchestra) - Headsick

Userx

Ένα κομμάτι που με βρήκε από το πουθενά, με ιθύνοντα μέλη που δεν είχα ακούσει ποτέ, αλλά έλα που ένα tweet από τον Andy Hull των Manchester Orchestra ήταν αρκετό να μου τραβήξει την προσοχή. Η νοσταλγική μελωδία που ανοίγει το "Headsick" κατευθύνει όλο το μελαγχολικό vibe του κομματιού σε ένα ανεξέλεγκτο και πωρωτικό κρεσέντο. Η σφραγίδα ποιότητας των Manchester Orchestra είναι μονάχα το κερασάκι στην τούρτα του ενδιαφέροντος αυτού ντεμπούτου.

Ιάσονας Τσιμπλάκος


Tvinna - One / In The Dark

Tvinna

"In the Circle (of Dark Pop / Progressive / Electronica) we are all equal". Οι TVINNA είναι ένα διεθνές συγκρότημα που ιδρύθηκε από τις, Laura Fella (Faun), Fiona Rüggeberg (πρώην Faun) και Fieke van den Hurk (Μουσικός / Παραγωγός για τους Eivør, Omnia, Cesair μεταξύ άλλων), Το ατού τους στιγματίζετε στο πάντρεμα των πολλαπλών φωνητικών στρωμάτων με τους progressive dark και electronica pop ήχους.

Ελένη Λιβεράκου Eriksson


Eric Church - Lynyrd Skynyrd Jones

Eric Church

Αυτή η υπέροχη country μπαλάντα αφηγείται την φανταστική ιστορία ενός παιδιού του οποίου οι γονείς γνωρίστηκαν σε συναυλία των Lynyrd Skynyrd. Ένας "ούτε λευκός - ούτε μαυρος" ο οποίος θα πορευτεί στην ζωή μην γνωρίζοντας τον πατέρα του σε ένα τραγούδι γεμάτο με αναφορές στο ιστορικό συγκρότημα του southern rock (συν μια ωραία έκπληξη στο τέλος).

Αντώνης Μουστάκας


Fucked Up - Year Of The Horse-Act One

Fucked Up

Από το πουθενά, οι Fucked Up κυκλοφορούν το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο ''Year Of The Horse''άλμπουμ τους. Και τί δείγμα! Το ''Act One'' είναι ένα έπος 19 λεπτών, όπου το post hardcore, τα folk και τα κλασικά στοιχεία μπλέκονται σε ένα τρομερό κουβάρι.Το άλμπουμ θα έρθει κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά και, ξαφνικά, το ενδιαφέρον μας πήγε στα ύψη.

Αντώνης Καλαμούτσος


Malist - Cthonic Trinity

Malist

Ο one man band είναι πολυάσχολος. Τρίτος δίσκος σε αντίστοιχες συνεχόμενες χρονιές για τον Ovfrost και το πρώτο δείγμα αφήνει κάμποσες υποσχέσεις:Ένας συνδυασμός διαβολικών φωνητικών, πιάνου για δημιουργία ατμόσφαιρας και για να σπάσει λίγο η μαυρίλα, μελωδικότατα riff που σου μένουν και μια ελεγχόμενη black metal επιθετικότητα. Το λες κι επιτυχημένο ρωσικό εμβόλιο.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Cedric Burnside (feat. Herman J.R. Johnson) - The Other Side

Cedric Burnside

Η ιστορία του Texas Red, ενός παράνομου ο οποίος καταδιώχθηκε - αδίκως κατά την μια πλευρά της ιστορίας- για μήνες από εκατοντάδες άνδρες το 1940 στο Mississipi των ΗΠΑ γυρίζεται ταινία με πρωταγωνιστή τον αγαπητό μας Cedric Burnside. Για την προώθηση της ο Burnside μαζί με τον ηθοποιό Herman J.R. Johnson σκάρωσαν αυτό το όμορφο κράμα delta blues - hip hop στο οποίο τραγουδούν για την προσπάθεια επιβίωσης των ηρώων της ταινίας. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες προσπάθειες συνδυασμού των δύο ιδιωμάτων που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια.

Αντώνης Μουστάκας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας
Cult Of Luna & Mark Lanegan - Inside Of A Dream
33.33%
Architects - Meteor
22.22%
Needlepoint - I Offered You The Moon
14.81%
Userx (feat. Manchester Orchestra) - Headsick
7.41%
Warrior Path - Savage Tribe
7.41%
Eric Church - Lynyrd Skynyrd Jones
7.41%
Cedric Burnside (feat. Herman J.R. Johnson) - The Other Side
3.7%
Jess And The Ancient Ones: Summer Tripping Man
3.7%
Rhiannon Giddens With Francesco Turrisi - Calling Me Home
Acid Mammoth - Caravan
Fucked Up - Year Of The Horse-Act One
Tvinna - One / In The Dark
Malist - Cthonic Trinity
  • SHARE
  • TWEET