Illusory - "Polysyllabic": Προακρόαση

Οι Illusory αφηγούνται μια ιστορία που σε αφορά

Από τον Δημήτρη Μπάρμπα, 14/10/2016 @ 14:21

Tην Κυριακή 9/10 οι Illusory φιλοξένησαν τους πρώτους ακροατές του νέου πονήματός τους. Θα ήταν εξαιρετικά αντιεπαγγελματικό να κρίνω τη δουλειά ανθρώπων με τους οποίους έχω μία προσωπική φιλική σχέση. Θα μπορούσα κάλλιστα, όμως, να μεταφέρω τα όσα αποκόμισα από αυτήν την πρώτη ακρόαση του "Polysyllabic".

Μέσα σε ένα κλίμα προσομοίωσης των ηχογραφήσεων του άλμπουμ στα Matrix Studios, που ήδη είναι υπεύθυνο για ένα πλήθος εκπληκτικών για τα ελληνικά, και όχι μόνο, δεδομένα παραγωγών οι Ιllusory μας παρουσίασαν τη νέα τους ιστορία. Tο "Ivory Tower" δεν έμελλε να αποκτήσει τη δημοτικότητα που του άξιζε λόγω εξωγενών παραγόντων, αλλά οι Έλληνες power metallers ανασυντάχθηκαν και πήγαν παρακάτω ή μάλλον παραπάνω, πολύ παραπάνω. Τα references του "Polysyllabic" είναι σαφέστατα και στρέφουν το βλέμμα σε εποχές που το αμερικανικό και ευρωπαϊκό metal ακροβατούσε ανάμεσα στην Progressive αισθητική των Queensryche και στην επιθετική προσέγγιση των Maiden και των Priest. Τα τραγούδια του άλμπουμ από την πρώτη κιόλας ακρόαση επιτυγχάνουν τον βασικό σκοπό τους. Την αφήγηση μιας ιστορίας που σε αφορά από όλες τις πλευρές. Στιχουργικά, μουσικά και εκτελεστικά. Οι Guests συμπληρώνουν μια μακρά λίστα και τα ονόματα του Γιώργου Εικοσιπεντάκη των Innerwish και του φωνητικού συνόλου των VoiceBox δίνουν άλλο ένα σημαντικό hint για το τι πρόκειται να φτάσει και στα δικά σας αυτιά.

Η προακρόαση ενός νέου δίσκου είναι από τις ομορφότερες εμπειρίες στη μουσική δημοσιογραφία. Ειδικά όταν σχετίζεται με μία εξαιρετική φιλοξενία και μία διάχυτη αγάπη για τη δημιουργική διαδικασία, τότε η 11η Νοέμβρη, που είναι και η ημερομηνία κυκλοφορίας και παρουσιάσης του άλμπουμ (The Crow Club) μοιάζει ως ιδανική ευκαιρία απενοχοποίησης οποιασδήποτε έκφρασης προσωπικής άποψης, μέσα από την αδιαμφισβήτητη κοινή αποδοχή που πρόκειται να έχει το "Polysyllabic".

  • SHARE
  • TWEET