«10»: Οι δίσκοι - επιρροές των Spit The Blood, Risabov και Yovel

Λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Temple μας παρουσιάζουν έναν δισκογραφικό δεκάλογο που... παίρνει κεφάλια

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 14/11/2018 @ 12:27

Το ακραίο μέταλ πάντα στην Ελλάδα ήταν στα πάνω του. Ποτέ δεν μάζευε χιλιάδες κόσμου στους συναυλιακούς χώρους, αλλά η παραγωγή που η χώρα μας έχει σε αυτό το είδος ήταν πάντα ποιοτική και σε μεγάλη πληθώρα. Black metal, thrash metal, death metal... Ο χαρακτηρισμός δεν έχει πολλή σημασία, όταν τρεις μπάντες του ακραίου χώρου (Spit The Blood, Risabov, Yovel) συναντιούνται στη νέα hot μουσική σκηνή της Αθήνας (Temple), και στο παρόν άρθρο μας εκθέτουν τις επιρροές τους, σε έναν δισκογραφικό δεκάλογο που... παίρνει κεφάλια!

1
Metallica
"...And Justice For All"
Metallica - ...And Justice For All
65 λεπτά και κάτι, αυτός ο γίγαντας της μουσικής. Τόσο μεγάλο σε διάρκεια, κι όμως δεν χορταίνεται! Ένα εξώφυλλο - πίνακας ζωγραφικής. Στίχοι που σε βάζουν σε βαθειά σκέψη, παίξιμο άρτιο, συνθέσεις που αποτελούν πραγματικό ρεσιτάλ. Ένα πραγματικό αριστούργημα. (Spit The Blood)
2
Slayer
"Seasons In The Abyss"
Slayer - Seasons In The Abyss
Ένα άλμπουμ καταιγιστικό, με riff που προσδίδουν μια αίσθηση πανικού. Σεμινάριο στον ακραίο ήχο.  Από την αρχή μέχρι το τέλος έχεις την αίσθηση του πολέμου, με το μεγάλο δίδυμο Hanneman - King να ξερνάει το ένα riff μετά το άλλο. Ο μεγάλος Lombardo, σαν χταπόδι πίσω από τα τύμπανά του, δεν αφήνει τίποτα ανεκμετάλλευτο και ο Araya απλά ισοπεδωτικός, με τη μοναδική φωνή του, γεμάτη μίσος. (Spit The Blood)
3
Death
"Individual Thought Patterns"
Death - Individual Thought Patterns
Ίσως η κορυφαία σύνθεση των Death και από τις κορυφαίες συνθέσεις στον ακραίο ήχο ever. Τεχνικό death metal, με άρτια τεχνικά κομμάτια, χωρίς να φλυαρούν και να κουράζουν. Ο ορισμός της εξέλιξης, από μια μπάντα που έπαιξε μοναδικό ρόλο στον ακραίο ήχο. (Spit The Blood)
4
Sepultura
"Arise"
Sepultura - Arise
Ξύλο, ξύλο, ξύλο!!! Ταχύτητες!!! Όγκος!!! Groove!!! Από την αρχή μέχρι το τέλος, μακελειό!!! (Spit The Blood)
5
Meshuggah
"Obzen"
Meshuggah - Obzen
Η υπέρβαση των δυνατοτήτων του ανθρώπου / μουσικού, σε έναν δίσκο, με μια ελάχιστα θολή παραγωγή. (Risabov)
6
Lamb Of God
"Ashes Of The Wake"
Lamb Of God - Ashes Of The Wake
Η εξέλιξη του αμερικάνικου metal. Το peak τους ίσως από, συνθετικής και ηχητικής απόψεως. (Risabov)
7
Animals As Leaders
"Animals As Leaders"
Animals As Leaders - Animals As Leaders
Ανοίχτηκε η παλέτα. Φρέσκιες ιδέες και ευρηματικοί συνθετικοί συνδυασμοί σε πολλά επίπεδα. (Risabov)
8
Rotting Christ
"Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού"
Rotting Christ - Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού
Black metal που ενώνει και εξερευνά με δίψα ερευνητή, τις παραδόσεις των λαών όπου γης. Αριστοτεχνική ενσωμάτωση διαφορετικών πολιτισμικών αναφορών σε ένα δίσκο - ορόσημο, που πατάει στέρεα στο greek folk fusion του "Εάλω" και "Θεογονία". Απελευθερωτικό. Παγκόσμια Κληρονομιά. (Yovel)
9
Primordial
"The Gathering Wilderness"
Primordial - The Gathering Wilderness
[Η] Επική μουσική. Ο ορισμός. Ριζωμένη στον τόπο όπου δημιουργήθηκε. Όχι «ιστορίες» του παρελθόντος, αλλά Θλίψη, πόνος και μνήμη σε ενεστώτα χρόνο. Our broken spirits in rags and tatters. Αρχέγονο! (Yovel)
10
Opeth
"Blackwater Park"
Opeth - Blackwater Park
Δείξτε μου ένα όριο για να το σπάσω. Πείτε μου κάτι απαγορευμένο για να το δοκιμάσω. Ξαναέκανε το «πρωτοποριακό» ακραίο, επικίνδυνο και μαζικό. (Yovel)

Οι Spit The Blood, Risabov και Yovel, συναντιούνται στη σκηνή του Temple, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. Η πόρτες ανοίγουν στις 20:00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Spit The Blood Risabov Yovel Temple

  • SHARE
  • TWEET