Όλες οι πληροφορίες για το φετινό Punk Against Capitalism

Η αυτοοργανωμένη συναυλία στα πλαίσια του Galopar Festival επιστρέφει για τρίτη χρονιά

30/08/2023 @ 14:59

To “Punk Against Capitalism” θα είναι και το 2023 παρόν, μεγαλύτερο από ποτέ!

Η συναυλία που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Galopar Festival από την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, επιστρέφει για τρίτη χρονιά, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στη Γεωπονική Σχολή στην Αθήνα!

Με ειλικρινή και αδιάκοπη αφοσίωση στο DIY ήθος, θέτοντας ως βασικό στόχο τη συμπερίληψη, το σεβασμό και τη προσβασιμότητα, το “Punk Against Capitalism” επανέρχεται και διευρύνει περαιτέρω το ηχητικό του φάσμα.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, δεν σκοπεύει να είναι ένα ακόμη μουσικό φεστιβάλ. Αλλά και ενας χώρος κοινωνικοποίησης και πολιτικοποίησης, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης μέσω του πολιτισμού όπως τον αντιλαμβανόμαστε.

Καταπιεστικές, παραβιαστικές, σεξιστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές, για οτιδήποτε απευθυνθείτε στο μπαρ ή στην περιφρούρηση.

Ώρα προσελευσης: 17:00

Ώρα έναρξης: 18:00

Είσοδος Ελεύθερη – Οικονομική Ενίσχυση Απαραίτητη

Τα έσοδα θα διατεθούν για τα έξοδα μετακίνησης των συγκροτημάτων και την οικονομική ενίσχυση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε.

Στην τοποθεσία της συναυλίας θα υπάρχει χώρος για αυτοοργανωμένα σχήματα, DIY zines, distros, εκδόσεις κλπ για να στήσουν τραπεζάκι με τα υλικά τους, κατόπιν επικοινωνίας και σχετικής συνεννόησης.

Line Up:
▶ MOB 47 - HARDCORE PUNK LEGENDS FROM SWEDEN since 1982
▶ INSTINCT OF SURVIVAL - CRUST PUNK/STENCHCORE FROM HAMBURG SINCE 1998
▶ YOVEL - BLACK METAL COLLECTIVE FROM ATHENS
▶ Hekátē - SYNTHWAVE-PUNK FROM ATHENS
▶ ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ - ELECTRIFIED METAL PUNK FROM ATHENS
▶ CHAIN CULT - DARK/POST-PUNK FROM ATHENS
▶ ΚΑΤΑΧΝΙΑ - CRUST PUNK FROM THESSALONIKI
▶ ΟΤΟΜΠΡΙΤΣΙ ΜΟΤΟΡΙ - FULL SPEED ROCK 'N' ROLL FROM ALL AROUND GREECE (opening act)
▶ KALTE NACHT - DARK / MINIMAL SYNTHWAVE FROM ATHENS (closing act)
▶ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ - HARDCORE / CRUST FROM ATHENS SINCE 1996
▶ VILE SPECIES - FURIOUS GRINDCORE FROM ATHENS

Οδηγίες Προσβασιμότητας

• Στο bar θα δίνονται βραχιόλια με δονήσεις αποκλειστικά σε Κωφά/Βαρήκοα άτομα χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο και θα μπορούν να επιστραφούν όποτε επιθυμεί το άτομο.
• Θα υπάρχει χώρος με σήμανση κοντά στην σκηνή που θα είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία (αν επιλεχθεί). Ώστε να μπορούν να απολαύσουν πλήρως, με άνεση, χωρίς οπτικούς περιορισμούς και με αξιοπρέπεια την συναυλία.
• Στον χώρο θα υπάρχει τουαλέτα για ΑμεΑ
• Θα υπάρχει η δυνατότητα parking μέσα στον χώρο του Γεωπονικού αποκλειστικά και μόνο για ΑμεΑ από την κεντρική είσοδο
• Πρόσβαση με μετρό (στάση «Κεραμεικός») με 10 λεπτά ρολάρισμα από Ιερά Οδό (Δύσκολα πεζοδρόμια – Προσεκτικό Ρολάρισμα στην άκρη του δρόμου – Δρόμος χωρίς κλίση)
• Στο χώρο θα υπάρχει ιατρική κάλυψη

Για οποιαδήποτε πληροφορία πριν ή κατά την διάρκεια της συναυλίας μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην παρούσα σελίδα.

▶MOB 47 - HARDCORE PUNK LEGENDS FROM SWEDEN since 1982

Οι θρυλικοί Mob 47, έρχονται στην Αθήνα για πρώτη φορά και φέρνουν μαζί τους το καταιγιστικό και αγωνιώδες raw mangel punk attack, δίχως εκπτώσεις, ή συμβιβασμούς.
Ένα από τα πιο επιδραστικά και ιστορικά σχήματα του σουηδικού hardcore punk, και όχι μόνο, έρχεται στο Punk Against Capitalism Festival του 2023.

Οι Mob 47, ιδρύθηκαν στην Στοκχόλμη το 1982 ως “Censur”, μέχρι να μετονομαστούν ένα χρόνο αργότερα, και αποτέλεσαν ένα από τα πρώτα, και πιο γρήγορα, d-beat σχήματα της εποχής τους. Αντλώντας ηχητικές και στιχουργικές επιρροές από τον ήχο των Discharge, Crucifix, και της γενικότερης συνομοταξίας της εποχής, τον εμπότισαν με το ωμό, thrash στοιχείο που διείσδυε στο τότε underground, επιταχύνοντας την εξέλιξή του. Το εμβληματικό σουηδικό σχήμα, χάρη και στον άκρως αναγνωρίσιμο ήχο των ηχογραφήσεών του, αποτελεί ένα από τα συγκροτήματα που συντέλεσαν τα μέγιστα στη γέννηση, και διαμόρφωση του crust punk, ειδικά της πιο ωμής, αποκρουστικής, άμεσης και διαπεραστικής εκδοχής του.

Με μια σειρά από απαραίτητα demos και Eps, όπως το κλασικό επτάιντσο “Kärnvapen Attack” και το “Sjuk Värld”, καθώς και συμμετοχές σε συλλογές όπως η “International P.E.A.C.E.” (1984) και η “Stockholm’s Mangel” (1986), οι Mob 47 μέσα σε σύντομο διάστημα κατάφεραν να αφήσουν ένα ανεξίτηλο μουσικό αποτύπωμα. Μαζί με συγκροτήματα όπως οι Anti-Cimex, Crude SS, Asocial, κ.ά., οι Mob 47 ηγήθηκαν ενός κύματος μπαντών που εκκόλαψε την μετέπειτα σουηδική crust σκηνή μέχρι και τις μέρες μας, αλλά και οδήγησε στη δημιουργία συγκροτημάτων παγκοσμίως που αναζήτησαν σε αυτό τον ήχο την απάντηση στα αδιέξοδα της ασύμφορης πραγματικότητας.

▶INSTINCT OF SURVIVAL - CRUST PUNK/STENCHCORE FROM HAMBURG SINCE 1998

Οι Instinct Of Survival προστίθενται στη σύνθεση του φετινού "Punk Against Capitalism"!

Το επιβλητικό stench/crust punk σχήμα από το το Αμβούργο φέρνει τον ισοπεδωτικό του ήχο στην Ελλάδα. Το συγκρότημα με την πορεία δεκαετιών, είναι ένας από τους κύριους και ποιοτικότερους σημερινούς εκπροσώπους του χαρακτηριστικού βρετανικού crust ήχου των τελών των '80s. Η μπάντα ιδρύθηκε το 1995 ως Sperrzone, πριν αλλάξουν το 1998 το όνομα, όπως και τον ήχο τους, επηρεασμένοι από σχήματα όπως οι Napalm Death, Deviated Instinct, Axegrinder, Bolt Thrower, Sacrilege και Filth Of Mankind. Έχοντας πληθώρα EP αλλά και σημαντικών splits στον κατάλογό τους με κορυφαία σχήματα όπως οι Ιάπωνες LIFE, ή οι Ρώσοι Fatum, καθώς και δύο εξαιρετικά LPs, η δισκογραφία των Instinct Of Survival αποτελεί το μεγαλύτερο πειστήριο της συμβολής τους στην διατήρηση του εν λόγω ήχου ζωντανού και επίκαιρου. Το αδυσώπητο "North Of Nowhere…" του 2009 φίλτραρε ιδανικά τις extreme metal επιρροές, ενώ το, παραγνωρισμένο "Call Of The Blue Distance" του 2014, έβαλε και διατήρησε gloomy και σκοτεινά ατμοσφαιρικά στοιχεία εντονότερα στο προσκήνιο.

Με κάθε νέα κυκλοφορία, οι Instinct Of Survival εξελίσσονται, σμιλεύοντας έναν άκρως προσωπικό ήχο, που μύησε χάρη στη συνθετική του δεινότητα, πολύ κοινό στο ιδίωμα και στον δυστοπικό κόσμο τέτοιων μουσικών. Επιπρόσθετα, οι εξαιρετικές ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος παρουσιάζουν σταθερά ανά τα χρόνια, και σε πλήρη έκταση, τη δυναμική και την ορμή της μπάντας. Οι Instinct Of Survival, είναι ένα συγκρότημα που δεν πραγματοποίησε καμία έκπτωση στην γενικότερη στάση του, σεβόμενο τις αξίες και τις αρχές της υποκουλτούρας που εκπροσωπεί. Με λίγα λόγια, οι Instinct Of Survival αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της σκηνής τις τελευταίες δεκαετίες!

Η crust punk επέλαση του τρίτου "Punk Against Capitalism" λοιπόν, συνεχίζεται με τους σπουδαίους Instinct Of Survival, σε μια εμφάνιση που προμηνύεται καταιγιστική!

▶YOVEL - BLACK METAL COLLECTIVE FROM ATHENS

Η black metal κολεκτίβα από την Αθήνα προστίθεται στη σύνθεση του φεστιβάλ ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές υποκουλτούρες!

Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, οι Yovel, χάρη στην ορμή της μουσικής και του μηνύματός τους, έχουν καταφέρει να λογίζονται ως ένα από τα πλέον ανερχόμενα σχήματα της διεθνούς αντιφασιστικής black metal σκηνής. Το ντεμπούτο τους "Hɪðəˈtu" του 2018, τους σύστησε αποφασιστικά στο εγχώριο και διεθνές, κοινό, υπενθυμίζοντας, τόσο με τις αποπνικτικές συνθέσεις του, όσο και με τα στοχευμένα του samples, πώς το black metal μπορεί να διατηρήσει τα βασικά του ηχητικά συστατικά αλλά να ηχεί παράλληλα αντικαπιταλιστικό, κοινωνικά ευαίσθητο, αλλά και γεμάτο ταξική οργή.

Με το δεύτερο άλμπουμ τους, το περίφημο “Forthcoming Humanity” του 2020, οι Yovel μελοποίησαν την ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη, υπό τους ήχους του χαρακτηριστικού τους black metal. Ο μουσικά και συναισθηματικά πολυσχιδής, καθώς και πολιτικά φορτισμένος δίσκος, κατάφερε, εν μέσω μιας ατμόσφαιρας δραματικής μα και οικείας, να συνδέσει τους διεθνείς αγώνες της εργατικής τάξης οικουμενικοποιώντας το μήνυμα της αντίστασης, διατηρώντας όμως και μια πιο προσωπική χροιά.

Οι Yovel, με τις ζωντανές τους εμφανίσεις να μεταδίδουν την ένταση και το πάθος της μουσικής τους, αποτελούν επίσης μέλη του Metal Solidarity . Το Festival Galopar και το "Punk Against Capitalism”, στήριξαν εξαρχής την Πρωτοβουλία – Συνέλευση που διοργάνωσε το πρώτο εγχώριο αντιφασιστικό metal φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο του 2022, αντιλαμβανόμενα τη σημασία της παρουσίας του στην εγχώρια metal σκηνή.

Η προσθήκη των Yovel λοιπόν, στο τρίτο “Punk Against Capitalism”, επιβεβαιώνει τη δυναμική της αλληλεγγύης και επικοινωνίας μεταξύ υποκουλτουρών διαφορετικών ιδιωμάτων, που εκκινούν με παρόμοια ερεθίσματα, προβληματισμούς καθώς και αιτήματα. Το “Punk Against Capitalism” διευρύνει το ηχητικό του φάσμα, στεκόμενο ενάντια σε λογικές στείρας περιχαράκωσης γύρω από μουσικά είδη.

Τον Σεπτέμβριο στο Γεωπονικό θα αντηχήσει εκκωφαντικά το καταιγιστικό #BlackMetalForTheOppressed των Yovel!

▶Hekátē - SYNTHWAVE-PUNK FROM ATHENS

Οι Hekátē έρχονται στο “Punk Against Capitalism”!

To Synthwave-Punk σχήμα προστίθεται στη σύνθεση του φεστιβάλ, φέρνοντας επί σκηνής τα σκοτεινά χορευτικά του ηχοτοπία!

Από την εκκίνησή τους το 2018, οι Hekate έχουν καταφέρει να αναχθούν σε ένα από τα πλέον σημαντικά και ενδιαφέροντα συγκροτήματα της εγχώριας post-punk σκηνής. Το ντεμπούτο τους, “Μέρες Οργής”, που κυκλοφόρησε το 2020, αποτέλεσε την ιδανική πρώτη γνωριμία με τον ήχο και την πολιτικοποιημένη κοσμοθεωρία του κουαρτέτου. Δυναμικά και ποικιλόμορφα synth-ια, φανταστικές μπασογραμμές, τύμπανα και ρυθμοί που δεν συμβιβάζονται με την πεπατημένη αλλά παρουσιάζουν διαφορετικές εκφάνσεις, και φωνητικές ερμηνείες που μετουσιώνουν την απελευθερωτική οργή σε ήχο και μουσική.

Η μουσική των Hekate δεν αποτελεί μόνο σημαντικό μέρος της διαχρονικά ενδιαφέρουσας εγχώριας synth-punk σκηνής. Τα εξαιρετικά τους τραγούδια, δεν ζωντανεύουν απλώς με τις φοβερές συναυλίες της μπάντας. Από την αισθητική μέχρι τους στίχους, κάθε πτυχή τους είναι μια διαρκής υπενθύμιση του πώς μπορούν να ανατραπούν τα κυρίαρχα, προνομιούχα και συχνά καταπιεστικά αφηγήματα εις βάρος των «άλλων ταυτοτήτων», του πώς η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα οφείλουν να διεκδικούνται διαρκώς. Σταθερά υπό τους ήχους της φορτισμένης μελαγχολίας και της γλυκόπικρης απόδρασης.

Το “Punk Against Capitalism” καλωσορίζει τις Hekate, διευρύνοντας περαιτέρω την ηχητική του ταυτότητα, αντιλαμβανόμενο τις αόρατες γέφυρες ανάμεσα σε διαφορετικά ηχοχρώματα αλλά κοινές ατμόσφαιρες και στοχεύσεις.

Μπορεί η Εκάτη να απαντάται σύμφωνα με το μύθο σε σταυροδρόμια, αλλά η αθηναϊκή νύχτα της 2ης Σεπτεμβρίου θα τη βρει στη σκηνή του Γεωπονικού!

▶ ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ - ELECTRIFIED METAL PUNK FROM ATHENS

Ανακαινίσεις – Κατεδαφίσεις – Ανατινάξεις - Ορυμαγδός στο “Punk Against Capitalism”!

To metal/punk συγκρότημα προστίθεται στη σύνθεση του φεστιβάλ έτοιμο να ισοπεδώσει το Γεωπονικό με το black ‘n’ roll του!

Οι Ορυμαγδός είναι ένα νεοσύστατο συγκρότημα που ιδρύθηκε κατά τα χρόνια της πανδημίας, κυκλοφορώντας το ομότιτλο ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2022. Οι δέκα συνθέσεις του “Ορυμαγδός”, που από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, βρήκε την ανταπόκριση που του αρμόζει, παρουσιάζουν ιδανικά την αφοσίωσή τους στο metal/punk. Ο επιθετικός ήχος του συγκροτήματος, αντλεί έμπνευση από το παγκόσμιο underground speed/thrash/crossover metal των ‘80s μέχρι το black metal, παιγμένα με εντελώς punk/hardcore/crust τρόπο, υπό ένα άκρως πολιτικοποιημένο πρίσμα.

Οι Ορυμαγδός, με τις δυναμικές τους ζωντανές εμφανίσεις, δεν μιμούνται απλώς τις επιρροές τους αλλά δημιουργούν ένα απολαυστικό και εθιστικό μείγμα. Είτε mid-tempo είτε ορμητικοί, οι Ορυμαγδός συναρπάζουν. Δεν είναι τυχαίο, που το ηχόχρωμα και η αισθητική τους βρίσκουν αποδοχή σε διαφορετικά ακροατήρια και υποκουλτούρες.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου λοιπόν, στον ουρανό μαυροκόκκινα αστέρια και στη σκηνή Ορυμαγδός!

▶ CHAIN CULT - DARK/POST-PUNK FROM ATHENS

Και οι Chain Cult στο φετινό “Punk Against Capitalism”!

To κορυφαίο post-punk trio προστίθεται στη σύνθεση του φεστιβάλ, φέρνοντας μαζί του λίγο παραπάνω σκότος και χορό!

Οι ορμητικοί Chain Cult παρασέρνοντας τα πάντα στο διάβα τους από το 2018 και το πρώτο τους demo μέχρι σήμερα, θεωρούνται ως ένα από τα ποιοτικότερα post-punk σχήματα της διεθνούς underground σκηνής. Το “Isolated” EP προσέφερε το πρώτο μεγάλο τους τραγούδι, ενώ το αψεγάδιαστο ντεμπούτο τους, “Shallow Grave” που κυκλοφόρησε το 2019, επιβεβαίωσε πέραν πάσης αμφιβολίας τις προσδοκίες που το σχήμα είχε δημιουργήσει.

Οι Chain Cult, δίνοντας έμφαση σε κιθαριστικά leads, μπασογραμμές, τυμπανιστικούς ρυθμούς, και φυσικά μνημονικά ρεφραίν, μετέτρεψαν τις ποικίλες επιρροές τους σε έναν εντελώς προσωπικό και αναγνωρίσιμο ήχο. Η αφοσίωσή στο προσωπικό τους όραμα, έθεσε το σχήμα στην εμπροσθοφυλακή της αναγέννησης που βιώνει το ιδίωμα τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας την πολύμορφη ‘80s κληρονομιά του ανανεωμένη στο προσκήνιο. Με πληθώρα συναυλιών εντός και εκτός συνόρων, η τριάδα εξάπλωνε τη δική της θεώρηση περί ατμόσφαιρας δίχως σταματημό, διευρύνοντας διαρκώς το ακροατήριό της, αποτελώντας και παράλληλα για αρκετό κόσμο μια ιδανική πρώτη γνωριμία με το ιδίωμα.

Όπως απέδειξε και το προπέρσινο EP “We Are Not Alone”, το παρόν και το μέλλον των Chain Cult, σε αντίθεση με τη μουσική τους, φαντάζει λαμπρό. Η εμφάνισή τους στο “Punk Against Capitalism”, έρχεται λίγο πριν ξεκινήσουν την περιοδεία τους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και διευρύνει εκ νέου τους ηχητικούς ορίζοντες του φεστιβάλ, που αγκαλιάζει ακόμη περισσότερο το post-punk.

Η ασφυκτική αστική πραγματικότητα που χαρτογραφούν οι Chain Cult, μπορεί να φαντάζει αγχώδης και απαισιόδοξη, δεν παύει όμως να προτάσσει καυστικά και λυτρωτικά την συλλογική αντίσταση ως πράξη ενσυναίσθησης.

Στις 2 Σεπτεμβρίου στο Γεωπονικό, στην καρδιά της μητρόπολης, οι κομματάρες των Chain Cult θα τονώσουν τους δεσμούς αλληλεγγύης και αμοιβαίας κατανόησης ενός ετερόκλητου κοινού με παρόμοιο κοινωνικό έρεισμα και ανησυχίες.

▶ ΚΑΤΑΧΝΙΑ - CRUST PUNK FROM THESSALONIKI

Οι Καταχνιά επιστρέφουν στο “Punk Against Capitalism” στο πλαίσιο του Galopar Festival που αποκτά πλέον και με τη βούλα έντονο και ποικιλόμορφο crust αποτύπωμα!
Τέσσερα χρόνια μετά την εξαιρετική εμφάνισή του στο Σκοπευτήριο Αθηνών μαζί με τους Oi Polloi, το neo-crust σχήμα από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει στην τρίτη μετενσάρκωση του φεστιβάλ φέρνοντας μαζί τον σκοτεινό και επικό του ήχο.

Με τέσσερα full length άλμπουμ και αμέτρητες εμφανίσεις σε μια δεκαετία, οι Καταχνία είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της εγχώριας hardcore παράδοσης. Από το, κλασικό πλέον, ομότιτλο άλμπουμ τους το 2014, η τετράδα από τη Θεσσαλονίκη, με προϊστορία σε σημαντικά hardcore/crust συγκροτήματα της σκηνής, κατάφερε με τη μουσική και την απεύθυνσή της να αποτελέσει σημείο συνάντησης και διαλόγου οπαδών από όλο το φάσμα του ακραίου ήχου.

Συνδυάζοντας τις δραματικές μελωδίες του σκοτεινού neo-crust, όπως αυτό ήρθε στο προσκήνιο πριν από 25 χρόνια, με πιο metal στοιχεία καθώς και εξαιρετική στιχουργία, οι Καταχνιά με κάθε κυκλοφορία διεύρυναν το κοινό τους. Το πνιγηρό σκοτάδι των τραγουδιών τους, σε συνδυασμό με την οικειότητά του μηνύματός τους, επέτρεψε σε πληθώρα κόσμου να βρει στα κομμάτια των Καταχνιά την καλλιτεχνική έκφραση των όσων βιώνει κάθε μέρα στην σύγχρονη αστική, καπιταλιστική, ασύμφορη πραγματικότητα. Παράλληλα, και ενώ η μπάντα, όπως φανέρωσε στο “Κρεσέντο Απελπισίας” του 2018 και επιβεβαίωσε εντυπωσιακά στο “Νιαούρισμα Της Γάτας" το 2022, αναζητούσε μια ακόμη πιο ιδιαίτερη προσωπική καλλιτεχνική έκφραση, οι μουσικές της έγιναν σημείο εισόδου για πληθώρα κόσμου τόσο στο crust, όσο κυρίως στην εγχώρια D.I.Y. hardcore σκηνή.

Οι Καταχνιά, είτε καλπάζουν πάνω σε d-beat μονοπάτια, είτε αξιοποιούν φορτισμένα metal-ικά leads, ή συνθέτουν δύσβατα mid-tempo ηχοτοπία υπό τη συνοδεία απαγγελτικών φωνητικών, δεν έπαψαν στιγμή να συναρπάζουν. Η μουσική τους είναι ποιητική, όχι απλά εξαιτίας του ύφους και των στιχουργικών τους νοημάτων, όσο κυρίως εξαιτίας της αξιοποίησης των δυναμικών της μουσικής της. Η απελπισία, η κοινωνική παρακμή και η μαυρίλα που γίνεται σημείο ταύτισης με το ακροατήριο, διοχευτεύει μέσα της την ελπίδα της ανατροπής, την ανακούφιση της κατανόησης και το συλλογικό αίσθημα αλληλεγγύης και ανατροπής που μόνο η πολιτικοποιημένη τέχνη μπορεί να μεταδόσει.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, στο Γεωπονικό, θα ανταμώσουμε ξανά, υψώνοντας τις γροθιές μας, υπό τους ήχους των Καταχνιά.

«Να ξαναγεννηθούμε, να ερωτευθούμε τη ζωή, να μη ζήσουμε την επανάληψη».

▶ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ - HARDCORE / CRUST FROM ATHENS SINCE 1996

Οι Χειμερία Νάρκη έρχονται στο Punk Against Capitalism του Galopar Festival!

Το ιστορικό σχήμα επιστρέφει στις συναυλίες έπειτα από έξι χρόνια, και ολοκληρώνουν τη σύνθεση του φεστιβάλ, δημιουργώντας ένα ισχυρό δεσμό μεταξύ παρόντος, παρελθόντος και μέλλοντος του hardcore/crust!

Με μέλη από Χαοτικό Τέλος, Ξεχασμένη Προφητεία και Νεκρική Σιγή, οι Χειμερία Νάρκη ξεκίνησαν το μονοπάτι τους το 1996. Έπειτα από την κυκλοφορία μερικών demo και splits/Eps στα τέλη των ‘90s, το συγκρότημα το 2003 κυκλοφόρησε τον δίσκο – σταθμό για την εγχώρια σκηνή, “Στη Σιωπή Της Αιώνιας Θλίψης". Διατηρώντας τις stenchcore καταβολές του παρελθόντος, με έμφαση στα πνιγηρά και βαριά mid-tempo μέρη, με διπλά φωνητικά, ο δίσκος αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τη σκηνή στις αρχές της χιλιετίας. Οι Χειμερία Νάρκη, συνδύασαν εξαιρετικά τον αιχμηρό κοινωνικό προβληματισμό των θεματικών τους με μια αφοσιωμένη προσέγγιση στο χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του εγχώριου hardcore/crust μέσω κλασικών, πλέον, τραγουδιών, διατηρώντας τον στο προσκήνιο.

Το δεύτερο LP της μπάντας, θα ερχόταν δεκαπέντε χρόνια αργότερα. Το 2018, οι Χειμερία Νάρκη επανήλθαν δισκογραφικά με το “Στα Χρόνια Της Ερήμωσης”. Παρά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, οι Χειμερία Νάρκη όχι απλώς διατήρησαν στο έπακρο την ταυτότητά και την ποιότητά τους, αλλά πιθανώς παρέδωσαν την κορυφαία τους κυκλοφορία. Ενσωματώνοντας εντονότερα extreme metal μέρη, ο δίσκος απέδειξε πως ο εν λόγω ήχος όχι μόνο μπορεί να παραμείνει επίκαιρος, σε μια πλούσια και παραγωγική εποχή για την εγχώρια D.I.Y. hardcore σκηνή, αλλά να συγκινήσει νεότερα ακροατήρια. Η οργή, η ένταση και η απόγνωση, η μάχη κατά της αδράνειας και η εναντίωση στον κοινωνικό κανιβαλλισμό, είναι στοιχεία που δεν εγκατέλειψαν ποτέ την μπάντα.

Αντιθέτως, οι Χειμερία Νάρκη ανανεώνοντας τον ήχο τους, έμεναν πιστοί στο καλλιτεχνικό και ιδεολογικό τους πρόταγμα.

Ένα από τα σημαντικότερα και εμβληματικότερα σχήματα της εγχώριας σκηνής επαναδραστηριοποιείται, αρχής γενομένης από το τρίτο Punk Against Capitalism.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, οι Χειμερία Νάρκη, θα ξεδιπλώσουν άλλη μια πτυχή του crust punk ιδιώματος, με το σκοτάδι του ήχου τους να δένει αρμονικά με το ετερόκλητο lineup. Οι Χειμερία Νάρκη φέρνουν στη σκηνή του Γεωπονικού το σαρωτικό και επιβλητικό του hardcore/crust punk!

▶ VILE SPECIES - FURIOUS GRINDCORE FROM ATHENS

Οι Vile Species στο Festival Galopar! Το ορμητικό grindcore τους με τα λυσσαλέα riffs και τις τεράστιων διαστάσεων ταχύτητες έχει ταρακουνήσει την πρωτεύουσα για τα καλά τα τελευταία 3 χρόνια και, όντας η μόνη συναυλιακά ενεργή μπάντα στην Ελλάδα στον ήχο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το φετινό Punk Against Capitalism. Το φεστιβάλ θα αποτελέσει μάλιστα και τον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, όπου μεταξύ άλλων εμφανίστηκαν και στο More Noise For Life Festival στην Τσεχία. Ετοιμαστείτε για τραγούδια-σφηνάκι γεμάτα κοινωνικοπολιτικό θυμό και οργή προς τη δυστοπία που συνηθίσαμε να ζούμε.

Πρόσβαση
Τοποθεσία
Με λεωφορέιο: 856, 836 Στάση Γεωπονική σχολή & 813, 026 Στάση Σίδερα
Με μετρό: Στάση Κεραμεικός ή Ελαιώνας
Parking αποκλειστικά για ΑμεΑ εντός της σχολής
Parking κάτα προτίμηση επί της Ιεράς Οδού
Στον χώρο θα υπάρχει ιατρική κάλυψη

Όλες οι πληροφορίες πάρθηκαν από το Facebook Event της εκδήλωσης.

  • SHARE
  • TWEET