«10»: Οι Half Gramme Of Soma σχολιάζουν εμβληματικά άλμπουμ των '90s

Μία κυκλοφορία για κάθε χρονιά από το 1990 έως το 1999 στο μικροσκόπιο των Αθηναίων heavy rockers

19/10/2022 @ 21:09

Σε αυτήν τη στήλη, συνήθως ζητάμε να επιλέξουν οι καλλιτέχνες τα αγαπημένα τους άλμπουμ και να πουν δυο λόγια για το καθένα.

Οι Half Gramme Of Soma έχουν μόλις επιστρέψει από την ευρωπαϊκή περιοδεία τους στο πλευρό των Naxatras και προετοιμάζονται για την επόμενη συναυλία τους, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο An Club, όπου θα παρουσιάσουν το εξαιρετικό νέο τους άλμπουμ "Slip Through The Cracks".

Με αυτά τα δεδομένα, σκεφτήκαμε να μην τους ταλαιπωρήσουμε περισσότερο, αλλά να επιλέξουμε εμείς για εκείνους βάσει ενστίκτου, δέκα δίσκους των της δεκαετίας του '90 -και συγκεκριμένα έναν από κάθε χρονιά- που θεωρήσαμε πως θα μιλάνε στην ψυχή τους. Το αποτέλεσμα ακολουθεί στις οθόνες σας.

1
Judas Priest - Painkiller (1990)
Judas Priest - Painkiller
Το αγαπημένο μας Priest album και μάλλον το καλύτερο metal album των 90s μαζί με το "Black Album". Με τρομερή παραγωγή που είναι σαν να κυκλοφόρησε σήμερα και ας έχουν περάσει 32 χρόνια πό την κυκλοφορία του! 
2
Guns 'n' Roses - Use Your Illusion I (1991)
Guns 'n' Roses - Use Your Illusion I
Guns 'n' Roses για εμάς υπάρχουν μόνο στο "Appetite for Destruction". Μετά έπαψαν να είναι επικίνδυνοι.
3
Pantera - Vulgar Display Of Power (1992)
Pantera - Vulgar Display Of Power
Kαθόρισε τον σύγχρονο μέταλ ήχο αλλά πήγε και το metal attitude σε άλλο επίπεδο.
4
Tool - Undertow (1993)
Tool - Undertow
Στο "Undertow" μας δείχνουν το τι είναι ικανοί να κάνουν με πολύ άμεσο τρόπο. Βρίσκουμε σε σχετικά πρώιμη μορφή όλα αυτα τα στοιχεία που στο μέλλον έκαναν τους Tool την πιο γαμάτη μπάντα στον πλανήτη!
5
Green Day - Dookie (1994)
Green Day - Dookie
To ακούγαμε όταν κυκλοφόρησε και είχε κάνει τρομερή αίσθηση τότε! Όποτε ακούμε κάτι από αυτό, ταξιδεύουμε στα λυκειακά μας χρόνια αλλά  το "Smash" των Offspring  δε θα το φτάσει ποτέ!
6
Blind Guardian - Imaginations From The Other Side (1995)
Blind Guardian - Imaginations From The Other Side
Μόνο δύο άτομα στους HGoS έχουν ακούσει Blind Guardian. Oι υπόλοιποι είναι άξιοι της μοίρας τους που δεν έχουν έρθει σε επαφή έστω με τον απόλυτο δίσκο τους και έναν μεγάλο εφηβικό έρωτα. Δίσκος χρονομηχανή!
7
Rage Against The Machine - Evil Empire (1996)
Rage Against The Machine - Evil Empire
To πρώτο τους album είχε ήδη κάνει χαμό και θυμάμαι ακόμα την μέρα που πήγα στο La-Si-Do στη Νέα Σμύρνη και το πήρα, μόλις είχε βγει, αφού η προσμονή για το νέο τους δίσκο ήταν μεγάλη! Τότε δε μου φάνηκε εξίσου δυνατό με το ντεμπούτο, αλλά με το πέρασμα του χρόνου έγινε classic. Eπίσης "Evil Empire" είχα ονομάσει την πρώτη μου μπάντα στο λύκειο!
8
Radiohead - OK Computer (1997)
Radiohead - OK Computer
Φουλ πειραματικό album που καθόρισε τον ήχο των Radiohead αλλά που μάλλον κανείς μας στην μπάντα δεν ακούει και δεν πήρε πρέφα τότε!
9
Death - The Sound Of Perseverance (1998)
Death - The Sound Of Perseverance
Aπό την αρχή μέχρι το τέλος, ο Chuck μας χάρισε μόνο 10άρια! Εδώ έχουμε μάλλον τον πιο progressive δίσκο του αλλά ταυτόχρονα και εκείνον στον οποίον γίνεται πλέον ξεκάθαρη η αγάπη του για το κλασικό μέταλ. Kιθαριστικά επίσης είναι σκέτη απόλαυση!
10
Red Hot Chili Peppers - Californication (1999)
Red Hot Chili Peppers - Californication
Αυτός είναι ο μόνος δίσκος που υπάρχει απόλυτη ταύτιση των HGoS, αφού όλοι μας τον θεωρούμε κορυφαίο, επιδραστικό, τέλειο, τρομερό και γαμάτο! Το μόνο αρνητικό του δίσκου οτί τα κομμάτια του album είναι καλύτερα στις live εκτελέσεις τους, μιας που μιλάμε και για την καλύτερη live μπάντα ever.

Οι Half Gramme Of Soma εμφανίζονται ζωντανά στις 22 Οκτωβρίου στο An Club μαζί με τους The Same River.

Εισιτήρια προπωλούνται στην Fuzz Ink (Φαλήρου 24-26, Κουκάκι) και στο Oldschool (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια).

RSVP

Παραγγείλτε εδώ:

sol-records.com/collections/half-gramme-of-soma
• halfgrammeofsoma.bandcamp.com

Ακολουθήστε τους Half Gramme Of Soma:

• facebook.com/hgosband
• instagram.com/half_gramme_of_soma
• youtube.com/channel/UC3FNFr9lx2-IMACJd-BCNiw

  • SHARE
  • TWEET