New Model Army

Αθήνα @ Κύτταρο

New Model Army Αθήνα @ Κύτταρο
Συγκροτήματα New Model Army
Ημερομηνία Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2024
Πόλη Αθήνα
Χώρος Κύτταρο
Διεύθυνση Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Τηλέφωνο 210-8224134
Τιμή εισιτηρίου 20, 23 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης more.com, Rhythm Records, Metal Era, Public, Nova
Διοργανωτής Made Of Stone Productions

Made Of Stone Productions in association with Primitive Music proudly present:

NEW MODEL ARMY [uk]
live in Greece!

“A legendary band performing in legendary venues”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024 | ΑΘΗΝΑ, ΚΥΤΤΑΡΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024 | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΥΛΟΣ CLUB

+ special guests: TBA

Doors Open at 20:30


Οκτώβριος 1980, Bradford, Ηνωμένο Βασίλειο. Τρεις μουσικοί ανεβαίνουν στη σκηνή του τοπικού venue Scamps Disco για την πρώτη τους εμφάνιση. Δύσκολα φαντάζονται ότι θα γίνονταν ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα στην ιστορία της rock. Είναι οι New Model Army. Λίγα χρόνια αργότερα, οι συνεχείς ταραχές στη χώρα τους και οι μεγάλες πολιτικές αλλαγές των ‘80s και των αρχών των ‘90s θα τους χαρίσουν άπειρη έμπνευση.

Ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από northern soul, punk rock και την ευρύτερη ανήσυχη ατμόσφαιρα της εποχής. Παρέμειναν πάντα πιστοί στην underground ιδεολογία τους και τον πολιτικοποιημένο στίχο. Ποτέ δεν επιθυμούν να καταταγούν σε κανενός είδους ομάδα και παραμένουν αντισυμβατικοί κι ελεύθεροι στις επιλογές τους. Πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα είναι από τις λίγες μπάντες που από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 καταφέρνουν να ελέγξουν όλες τις πλευρές της δημιουργίας τους, χωρίς κανένα καλλιτεχνικό ή διαφημιστικό συμβιβασμό, ακόμη και όταν είχαν υπογράψει με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες (χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της EMI που έκανε δωρεά υποστηρίζοντας την απεργία των ανθρακωρύχων).

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά και πολλά νέα μέλη από το lineup της μπάντας. Όμως, αυτό που παρέμεινε σταθερό είναι η διαρκής μουσική «ανησυχία» των New Model Army, με επίκεντρο το πάντρεμα της punk, της northern soul και της folk. Το ίδιο και η κοινωνική τους ανησυχία, κάτι που αντανακλάται και στο όνομά τους, δανεισμένο από το στρατό του Oliver Cromwell, ο οποίος αγωνίστηκε για την κατάργηση της μοναρχίας στην Αγγλία. Στον πυρήνα του project εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα ο Justin Sullivan με τη χαρακτηριστική ένταση της φωνής του και την ευαισθητοποίηση των στίχων του.

Η πλούσια δισκογραφία των New Model Army περιλαμβάνει δεκαπέντε κυκλοφορίες. Από το πρωτόλειο ντεμπούτο τους Vengeance (που έφτασε στο #1 των ανεξάρτητων βρετανικών charts εκθρονίζοντας τους Smiths) μέχρι σήμερα, οι Βρετανοί χαρίζουν στον ακροατή μία ζωντανή ιστορική αναδρομή σε βασικά μουσικά ρεύματα της χώρας τους. Τελευταία προσθήκη στο μεγάλο κατάλογο κυκλοφοριών τους είναι το αριστουργηματικό και ακρως πολιτικοποιημένο Unbroken, μέσα από το οποίο ήδη ξεχωρίζoυν το εξαιρετικό “Language” και το ορμητικό “I did nothing wrong”, αποδεικνύοντας ότι η μπάντα δεν έχει χάσει τίποτα από τα βασικά συστατικά του ήχου τους.

Με ένα από τα πιο πιστά fan base ανά τον κόσμο που δε διστάζουν να ακολουθούν τη μπάντα σε όλες τις γωνιές του κόσμου, οι New Model Army ξέρουν σίγουρα πώς να μεταδώσουν όλη την ουσία της μουσικής τους on stage. Στα τέλη τους 2024, θα επισκεφθούν και πάλι την χώρα μας, για εμφανίσεις στα πιο θρυλικά και ιστορικά venues της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Χώροι που οι τοίχοι τους έχουν ζήσει ιστορικές στιγμές στις περασμένες δεκαετίες, ετοιμάζονται να υποδεχτούν μια εξίσου θρυλική μπάντα, από τις ειλικρινέστερες που υπάρχουν εκεί έξω. Για δυο βράδια που όλοι – είτε βρίσκονται πάνω στη σκηνή είτε κάτω από αυτή - θα γίνουμε ένα, χορεύοντας ξέφρενα και τραγουδώντας για την κοινωνική αφύπνιση και την ατομική εξέγερση.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

more.com (πανελλαδικά)
καταστήματα Public (πανελλαδικά)
καταστήματα Nova (πανελλαδικά)

The Nephilim Musicstore (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη)
Μπάτε Σκύλοι (Ολύμπου 59, Θεσσαλονίκη)

Rhythm Records (Εμμ. Μπενάκη 74, Αθήνα)
Metal Era (Εμμ. Μπενάκη 22, Αθήνα)

  • SHARE
  • TWEET