Μωρά Στη Φωτιά, Nightstalker, Panx Romana, Nellcotes

Κατερίνη @ Καπνικός Σταθμός

Μωρά Στη Φωτιά, Nightstalker, Panx Romana, Nellcotes Κατερίνη @ Καπνικός Σταθμός
Συγκροτήματα Μωρά Στη Φωτιά, Nightstalker, Panx Romana, Nellcotes
Ημερομηνία
Πόλη Κατερίνη
Χώρος Καπνικός Σταθμός
Διεύθυνση Φλέμινγκ 8, Κατερίνη
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 10, 12 e / 15 e
Ώρα έναρξης 19:30
Σημεία προπώλησης more.com, Viva Spots, Βιβλιοπωλείο Νέστωρ, Blues & Soul Records, Nephilim Store
Διοργανωτής Made Of Stone

Η Made of Stone Productions περήφανα παρουσιάζει

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
NIGHTSTALKER
PANX ROMANA
NELLCÔTES
ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ώρα προσέλευσης 19:00
Ώρα έναρξης 19:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
-- Περιορισμένη Προπώληση : 10€
-- Προπώληση : 12€
-- Ταμείο : 15€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ :
-- viva.gr (πανελλαδικά)
-- Καταστήματα Nova (πανελλαδικά)
-- Καταστήματα Public (πανελλαδικά)
-- Βιβλιοπωλείο Νέστωρ (Κατερίνη)
-- Blues & Soul Records (Κατερίνη)
-- Nephilim Store (Θεσσαλονίκη)
_____

MΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
Ο Στέλιος Σαλβαδόρ λέει…
«Η μουσική είναι ένα ταξίδι μια συνεχής διαδικασία εξέλιξης κι εγώ διανύω την πιο δημιουργική μου περίοδο ...με πάρα πολλά καινούργια τραγούδια, σε αρκετά διαφορετικούς και πολλές φορές πρωτόγνωρα όμορφους μουσικούς δρόμους. Η μουσική ποτέ δεν τελειώνει κι αυτό αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι συνεχίζουμε να δημιουργούμε μουσική για να μοιραστούμε όσα πραγματικά μας ενώνουν.
Ειδικά το ροκ, με το οποίο ασχολούμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα, σημαίνει να δουλεύεις πάρα πολλές ώρες την ημέρα, να είσαι ταυτόχρονα καταξιωμένος στην εναλλακτική μουσική της χώρας σου εδώ και τριάντα χρόνια και χωρίς καμία υποστήριξη να ψάχνεις να ηχογραφήσεις τα καινούργια σου τραγούδια.
Μέσα από κάθε δυσκολία πρέπει να επαναπροσδιορίζουμε τον εαυτό μας και να προχωράμε προς το φως και να βλέπουμε κάθε "ταρακούνημα" σαν ευκαιρία για αλλαγές, που δε θα τολμούσαμε διαφορετικά και αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο. Δεν είμαστε μόνοι μας στα δύσκολα. Έτσι είναι οι περισσότεροι.»
Γνωρίζοντας τα «Μωρά στη Φωτιά»…
• Τα «Μωρά στη Φωτιά» τη δεκαετία του ‘80 είχαν το δικό τους κόκκινο φορτηγάκι εξοπλισμένο με όλα τα μηχανήματα για να στηθεί μια συναυλία και γυρνούσαν την Ελλάδα κάνοντας συναυλίες στα πιο απίθανα μέρη.
• Το 1988 ο Στέλιος Σαλβαδόρ έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση οι Καλόγριες που ανέβηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη από τη θεατρική ομάδα της Μόνας Κιτσοπούλου.
• Ο Στέλιος Σαλβαδόρ είναι ο συνθέτης και στιχουργός όλων των τραγουδιών της θρυλικής πιπίλας, αλλά και άλλων πέντε άλμπουμ.
• Το 2020 έγινε επανεκτέλεση σε στούντιο του Λονδίνου των τραγουδιών της «Πιπίλας», «Κάτω στην πόλη» και «Μανιφέστο», ενώ κυκλοφόρησε το πρώτο best of με τραγούδια του συγκροτήματος.
• Το 2013 έπαιξαν με τους «Gang of Four» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
*****
NIGHTSTALKER
Οι Nightstalker πάντα με πυξίδα τους την underground ψυχή και την ωμή δύναμη του σκληρού ήχου, μπαίνουν με φόρα στο καλοκαίρι ύστερα από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό τουρ την άνοιξη.
Πιστοί όσο λίγοι στο αυθεντικό rock ‘n’ roll attitude και στο φανατικό κοινό τους που γεμίζει ασφυκτικά κάθε χώρο που εμφανίζονται, επιστρατεύουν εντυπωσιακά riffs, εθιστικά ρεφρέν, groovy ρυθμούς και ψυχεδελικές εκρήξεις, για να φτιάξουν rock ’n’ roll ύμνους ανατινάζοντας ξανά και ξανά τα stages σε Ελλάδα και Ευρώπη αφήνοντας τους εκστασιασμένους φίλους τους σε αναμονή της επόμενης εμφάνισης.
Από τις συναυλίες των 100 και 200 ατόμων, μέχρι τις κατάμεστες αρένες και τα ευρωπαϊκά τουρ και φεστιβάλ της τελευταίας δεκαετίας, δεν πρόδωσαν ποτέ τα ιδανικά τους και δεν απογοήτευσαν ποτέ τους ακροατές τους. Πέρασαν πάνω από τριάντα χρόνια από τότε που ο Argy, ντράμερ τότε, ξεκίνησε την μπάντα και λίγο μετά βρέθηκε με τον Αντρέα. Στην πορεία και μετά από αλλαγές στη σύνθεση, έδεσαν με τον Τόλη και τον Ντίνο αποτελώντας έκτοτε μια τετράδα φωτιά! Οκτώ albums με σύνθετο ήχο και ποικίλες rock διαδρομές και αμέτρητα εκρηκτικά live, έχουν χτίσει τον μύθο και την πραγματικότητα για μία από τις καλύτερες επί σκηνής heavy rock μπάντες της Ευρώπης.
*****
PANX ROMANA
Οι Panx Romana είναι το άσυλο των ημερών της αθωότητας “άτακτων”, αμούστακων νεαρών από τα ’70s. Προέρχονται από μια γενιά που μεγάλωσε την εποχή που η δικτατορία είχε καταλάβει την εξουσία στην Ελλάδα με την βία, και είχε φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή. Από αυτή την σκοτεινή περίοδο, οι Panx εμπνεύστηκαν το εφηβικό τους όνειρο να κάνουν μια μπάντα που θα είχε δυνατή φωνή και στάση ζωής, βασισμένη στην πράξη.
Έτσι γεννήθηκε αρχικά η ιδέα που πυροδότησε ο εμπρησμός του punk στις αρχές του 1977 μέσα από την πρώτη πανκ ροκ συμμορία της Αθήνας, και αφού πέρασε από τους Stress, TVC & Video Games, το 1982 δημιουργήθηκαν οι Panx Romana, που κλείνουν 41 χρόνια ζωής με την αρχική τους σύνθεση, με την οποία δραστηριοποιούνται στις ζωντανές τους εμφανίσεις και στο studio.
Panx Romana και η φωτιά καλά ακόμα καίει… Δε σπάσανε, πιστεύουν ακόμα, έχουν κάτι να πουν, και πάντα φωνάζουν… «Σπάσε τη Γραμμή, Κράτος Κλειστόν, Ράδιο Κατάληψη, Διακοπές στο Χακί»… πυροδοτώντας διαχρονικά το συναίσθημα και την αντίσταση στα σκοτάδια της ζωής.
‘’Είναι η δύναμη του συνειδητοποιημένου rock’n’roll που ζει τ’ όνειρο ακόμα και αν μοιάζει ουτοπία. Όσο ουτοπικό είναι να κερδίσουμε, άλλο τόσο ουτοπικό είναι να νικηθούμε’’, είναι η αγαπημένη φράση του Frank Panx.
Tο όνομα του συγκροτήματος αποτελεί παραποίηση της λατινικής φράσης Pax Romana, που σημαίνει Ρωμαϊκή Ειρήνη. Η πρόσθεση του n, κάνει το Pax να ακούγεται σαν ο πληθυντικός αριθμός του punk, έτσι που θα μπορούσε πολύ ελεύθερα να μεταφραστεί σε Ρωμιοί πάνκηδες.
Δισκογραφικά έκαναν την εμφάνισή τους το 1984 με την ιστορική πανκ συλλογή “Διατάραξη κοινής ησυχίας” και ακολούθησαν τα “Παιδιά στα όπλα” (1987), “Αντάρτες Πόλεων” (1989), “Σπάσε τη Γραμμή” (1993), “Nazis Raus” (1994 DIY), “Διαγωγή κοσμία” (1996), “Κράτος Κλειστόν” (1999), “Pax Americana” (2016 DIY) ενώ έχουν συμμετάσχει σε πολλές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Όλο το έργο των Panx Romana έγκειται στην αφύπνιση που επιτελείται με τον λόγο τους, από εκείνους που αρνούνται να μεγαλώσουν, εκείνους που πορεύονται με άξονα την -άνευ συνόρων, χρωμάτων ή φυλών- ανθρωπιά, εκείνους των οποίων “αρχές είναι ο νόμος του ελεύθερου λαού που είναι γραμμένες σε καρδιές με μελάνι ουρανού”, που λένε “Εγώ είμαι ο κανείς που δεν κάνει κάτι, μα εγώ θα γίνω ο Κανείς που θα κάνει κάτι”.
FRANK PANX: ‘’Κάθε μουσικό κίνημα, κάθε μουσική σκηνή, για να επιβιώσει και να διαδοθεί πρέπει να έχει την εστία του, τις ψυχές ασυμβίβαστων ανθρώπων. Πόσο μάλλον ένα κίνημα άκρως αντιδραστικό, περιθωριακό όπως το punk που είναι σκληρό και ωμό σαν την αλήθεια’’.
Oι Panx Romana δραστηριοποιούνται με ακτιβιστικές πρακτικές και δράσεις μέσα από την μουσική συλλογικότητα “Αντισώματα”, το “Immigraniada Festival” και το “Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων” με δράσεις αλληλεγγύης και πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων, που πλήττονται άμεσα από την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε σαν κοινωνία και σαν άτομα.
Σε μια εποχή που καταρρέει, οι Panx Romana με τις καταιγιστικές μουσικές, τους αιχμηρούς και ουσιαστικούς στίχους και τη στάση τους, ενώνουν ολόκληρες γενιές μέσα από τραγούδια για ισότητα, ελευθερία, ανθρωπιά. «Ιδέες και έννοιες που βάλλονται από τις σύγχρονες μορφές εξουσίας, αλλά υποστηρίζονται με πάθος από μια μπάντα που η εποχή μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».
Frank Panx – Φωνή & Στίχοι, Julio Panx – Μπάσο & Μουσική, Woody Panx – Κιθάρα & Μουσική, Δημήτρης Δημητράκας – Τύμπανα
Συντονιστείτε στην συχνότητα των Panx Romana και από την επίσημη σελίδα τους
https://panx.gr/
Εγγραφείτε στα κανάλια τους
https://www.youtube.com/channel/UCY3Y1RiF4PCksYdpRds1Hiw
https://www.youtube.com/channel/UCXH35ySWu-JEr0viBebnwsw
και επικοινωνήστε μαζί τους
https://www.facebook.com/PanxRomana/
https://www.facebook.com/PanxRomana.II/
https://www.facebook.com/Panx.Romana.Frank
Panxinfo@gmail.com
Instagram panxromana
___________________________
ps://www.youtube.com/watch?v=g1pwRKyvOME
***
NELLCÔTES
Από τα μελαγχολικά Πιέρια παράλια, φέρνουν στην πόλη τους για άλλη μια φορα την fuzzy psychedelic shoegaze garage rock για να ξεκινήσουμε τη χρονιά σωστά!
Bandcamp: nellcotes.bandcamp.com/
Spotify: open.spotify.com/artist/35v25hmVBeGbb1vQkxQDXL
Facebook: www.facebook.com/Nellcotes/
Instagram: www.instagram.com/nellcotes/

  • SHARE
  • TWEET