Yiorgos Fakanas Group

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

Yiorgos Fakanas Group Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα Yiorgos Fakanas Group
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Yiorgos Fakanas Group Live

Πέμπτη 9 Μαΐου στις 21:00

Εισιτήρια: 6 ευρώ

Ο Γιώργος Φακανάς (μπασίστας/συνθέτης) είναι ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς και σολίστες της jazz καθώς και ιδρυτής του Yiorgos Fakanas Group, ενός από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα ελληνικά μουσικά σχήματα, με διεθνή καταξίωση.

Την τελευταία τριετία το γκρουπ συνεργάζεται σε συναυλίες με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου, όπως οι Guthrie Govan, Dave Weckl, Mike Stern, Anthony Jackson, Frank Gambale, Dennis Chambers, Bireli Lagrene, Victor Wooten, Lenny White, Wallace Roney, Alex Acuna, Mitch Forman, Eric Marienthal, Greg Howe, Horacio El Negro, Brett Garsed, Scorpions κ.α., ηχογραφώντας και παίζοντας σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία σε sold-out παραστάσεις.

Ταυτόχρονα μεγάλα διεθνή μουσικά περιοδικά (όπως τα Bass Player, Bass musician magazine, Modern Drummer, Bass guitar magazine, Rhythm κ.α.) έχουν κάνει καταπληκτικές κριτικές για τη δισκογραφία του Φακανά κατατάσσοντάς τον στους καλύτερους και δημιουργικότερους μπασίστες και συνθέτες της σύγχρονης μουσικής. Το δε cd του INTERSPIRIT έφτασε στο prenomination list των βραβείων GRAMMY στην κατηγορία Best Contemporary Jazz album.

Στην Ελλάδα, σε μια πορεία 30 ετών, το Yiorgos Fakanas Group έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ηρώδειο και το Καλιμάρμαρο, σε συνεργασία με συμφωνικές και ορχήστρες εγχόρδων (Καμεράτα, Ορχήστρα Χρωμάτων, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Big Band της ΕΡΤ).

Στο six d.o.g.s το γκρουπ θα παρουσιάσει κυρίως συνθέσεις από τις πιο πρόσφατες ορχηστρικές δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Φακανά: Echoes, Domino, Interspirit, Maestro, Acrobat, Topaz.

Παίζουν οι μουσικοί :

Sam Marlieri (sax), Δημήτρης Σεβδαλής (keyboards), Γιώργος Φακανάς (bass) Μένιος Πασιαλής (drums) 

Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: sixdogs.gr

  • SHARE
  • TWEET