Patricia Malanca

Αθήνα @ The Zoo

Συγκροτήματα Patricia Malanca
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος The Zoo
Διεύθυνση Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο 210-6745375
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 22:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Media Markt, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη)
Διοργανωτής

TANGO Buenos Aires, Patricia Malanca

Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 10:30 μ.μ.

The Zoo

Εισιτήρια: Viva.gr

H Patricia Malanca, μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες του τάνγκο - υποψήφια για τα Latin Grammy Awards 2017 - έρχεται από το Buenos Aires για να ταξιδέψει με την μαγική φωνή της το Αθηναϊκό κοινό από τις αρχές του 20ου αιώνα ως τις μέρες μας. 

Η Patricia Malanca συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους νέους εκπροσώπους του τάνγκο στην Αργεντινή με έντονη διεθνή παρουσία και πληθώρα διακρίσεων. Το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο που οδηγεί σε μοναδικές live εμφανίσεις έκανε το έγκυρο www.todotango.com να γράψει ‘’ Στην περίπτωση της Patricia Malanca είναι εμφανές το ερμηνευτικό της σφρίγος καθώς τοποθετεί την ζωτικής σημασίας δύναμή της και τη χρήση του σώματος της στην υπηρεσία της μελωδίας και του περιεχομένου των τάνγκο επιτυγχάνοντας κάθε φορά στα live της ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα’’. 

Μεγαλωμένη στις γειτονιές του Buenos Aires, ήδη από την παιδική ηλικία οι δάσκαλοι της ανακάλυψαν την έφεση της στη μουσική και η ενασχόληση της με το τάνγκο ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη καθώς και η επιρροή της από τους εμπνευστές που άλλαξαν το ρου της ιστορίας του τάνγκο όπως ο Astor Piazzola, Horacio Ferrer, Eladia Blázquezand, Héctor Negro. 

Ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στην πιστή απόδοση των κλασσικών τάνγκο και στην διάδοση του μέσα από το nuevo tango που αποτελεί το πλέον δυναμική μουσική πρόταση της Αργεντινής στον κόσμο. 

Το 2018 απέσπασε κρατικό βραβείο για την υποστήριξη και δημιουργία του νέου της άλμπουμ “Plebeyas Tango’’ - θα κυκλοφορήσει το 2019 - για την καινοτόμα διάδοση του τάνγκο. 

Το 2017 απέσπασε υψοψηφιότητα για τα Latin Grammy Awards με το τρίτο άλμπουμ της καριέρας της ‘’Bucles’’ όπου και έκανε το ντεμπούτο της ως συνθέτης και στιχουργός. 

Το 2016 ένα εγχείρημα που φέρει την ονομασία ‘’Grecotango’’ (https://patriciamalanca1.bandcamp.com/album/grecotango ) και είναι αφιερωμένο στις διασκευές ρεμπέτικων σε τάνγκο απέσπασε κρατικό βραβείο στην Αργεντινή ως προτεινόμενο εγχείρημα για την καινοτόμα διάδοση του τάνγκο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο μέλλον.

Το 2015 το δεύτερο άλμπουμ της ήταν αφιερωμένο στον κορυφαίο Κουβανό τροβαδούρο Silvio Rodriguez, αναμειγνύοντας στοιχεία της κουβανέζικης μουσικής με το τάνγκο και παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων από τον Ντιέγκο Μαραντόνα στην Κούβα στα πλαίσια του De Zurda Show Program. 

Το 2013 το άλμπουμ – ντεμπούτο ‘’La Malanca’’ ήταν ανάμεσα στα προτεινόμενα για τα βραβεία Γκαρντέλ, τον κορυφαίο θεσμό μουσικών βραβείων στην Αργεντινή. 

Πιάνο: Nestor Zarzoso

Special Guest: Marcelo Bottaro

patriciamalanca.wordpress.com
facebook.com/tangomalanca

TORMENTA de Discépolo por Patricia Malanca con Orquesta Municipal de Avellaneda

CANTO ARENA (EN VIVO) de Silvio Rodriguez por Patricia Malanca

Γενική είσοδος 10€

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2106745375 για τις κρατήσεις ισχύει ελάχιστη κατανάλωση 12€ στο τραπέζι ανά άτομο και 10€ στην είσοδο

  • SHARE
  • TWEET