The Bittersweet

Αθήνα @ Tiki Athens

The Bittersweet Αθήνα @ Tiki Athens
Συγκροτήματα The Bittersweet
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Tiki Athens
Διεύθυνση Φαλήρου 15 - Μακρυγιάννη
Τηλέφωνο 210 9236908
Τιμή εισιτηρίου 3 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Την Κυριακή 17 Απριλίου οι The Bittersweet, εν μέσω της  προετοιμασίας του δευτερου album τους "The Age of New Delirium", επιστρέφουν στην "τροπική" σκηνή του Tiki Bar για το πρώτο ανοιξιάτικο live τους. Στις αποσκευές τους έχουν νεα αλλά και παλαιότερα κομμάτια απο την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά που κυκλοφόρησε το 2012 "Dancing in the zoo"(EMI) καθώς και αγαπημένες διασκευές απο Beatles μεχρι Radiohead.

Τη βραδιά θα συμπληρώσουν οι μουσικές επιλογές της Ladydust σε ένα after party DJ set μεχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι The Bittersweet σχηματίστηκαν το 2007 από το Νικόλα Αλαβάνο που υπογράφει τους στίχους και την μουσική. Με επιρροές απο την βρετανική αλλα και την ευρύτερη pop/ rock σκηνή, κυκλοφόρησαν το 2012 την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά "Dancing in the zoo"(EMI). Το διάστημα αυτο έχουν στα σκαριά την παραγωγή του δεύτερου album "The Age of New Delirium" που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Με άξονα την βρετανική ψυχεδέλεια και με βασικές επιρροές από τη βρετανική σκηνή των 60's αλλά και 90's, τα 12 κομμάτια του άλμπουμ Dancing In The Zoo, ξεδιπλώνουν μία μουσική κόντρα ανάμεσα στη "σκεπτόμενη ροκ", την ψυχεδελική ροκ, αλλά και την "απλή" ποπ τραγουδοποιία. Bασικές επιρροές πίσω από τον ήχο του ντεμπόύτου οι Beatles, οι Beach Boys, οι Pink Floyd, οι Roxy Music, ο David Bowie και ο Nick Cave.

Στόχος των The BitterSweet είναι η διαρκής μουσική αναζήτηση με άξονα την αμερικάνικη και βρετανική ψυχεδέλεια και την ποιοτική ποπ-ροκ , όπως αυτή διαμορφώθηκε μεταξύ 60's και 90's. Οι περισσότεροι μουσικοί κριτικοί αποκάλεσαν τους The BitterSweet ένα "indie psychedelic pop rock group" .

Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα (΄Αστρος,Έβρος,Καστοριά, Πάτρα, Τήνος, μεταξύ άλλων),με αποκορύφωμα την καλοκαιρινή τους συμμετοχή στο διεθνούς εμβέλειας Ejekt Festival τον Ιούλιο του 2013 όπου άνοιξαν για τους Pet Shop Boys και η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Άρδα 2014 ως μοναδικοί εκπρόσωποι της εναλλακτικής ροκ σκηνής μέσα σε γνωστά ονόματα του ποπ/ρέγκε ελληνικού μουσικού κόσμου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στούντιο ολοκληρώνοντας τη μίξη στο δεύτερο lp τους με τίτλο "The Age Of New Delirium" , που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016. Όλη τη σεζόν 2015/16 προωθούν το νέο lp με συναυλίες στην Αττική (Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου 2015) και στην επαρχία.

Οι The Bittersweet αποτελούνται από τους:
Νικόλα Αλαβάνο: φωνή, κιθάρα
Κωνσταντίνο Κοντονίκα: μπάσο 
Αντώνη Γκούφα: κιθάρα 
Ντίνο Μέξη: πλήκτρα 
Δημήτρη Ρίγκο: τύμπανα 

facebook.com/thebittersweetgr

Κυριακή 17/ 4/ 2016 
Doors open: 21.00
Tiki Athens Bar
Φαλήρου 15 
Κουκάκι (ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη)
Τηλέφωνο 2109236908 
Είσοδος: 3 ευρώ

  • SHARE
  • TWEET