Γιάννης Κασέτας Group

Αθήνα @ Cafe Νομισματικού Μουσείου

Συγκροτήματα Γιάννης Κασέτας Group
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Cafe Νομισματικού Μουσείου
Διεύθυνση Πανεπιστημίου 12
Τηλέφωνο 210-3610067
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης N/A
Διοργανωτής -Πέμπτη 19 Ιουνίου Γιάννης Κασέτας group στο κήπο (café) του Νομισματικού Μουσείου Πανεπιστημίου 12

Πέμπτη 19 Ιουνίου
Γιάννης Κασέτας group στο κήπο (café) του Νομισματικού Μουσείου
Πανεπιστημίου 12, Αθήνα (τηλ. 210-3610067)

Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 21.00

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 9 μ.μ., ο Γιάννης Κασέτας και το γκρουπ του παρουσιάζουν στο café του Νομισματικού Μουσείου το νέο cd του καταξιωμένου σαξοφωνίστα και συνθέτη, με τίτλο, “East N Blues”. Tο East N Blues περιλαμβάνει 12 συνθέσεις του Κασέτα που ηχογραφήθηκαν στα Lofish studios, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Ο Κασέτας στη νέα του δουλειά αφήνει πίσω του την avant-garde jazz των τελευταίων ετών και του προηγούμενου άλμπουμ του με τον ντράμερ Γιώργο Σπανό (Jungle of Illusions , Puzzlemusik) και στήνει ένα return-to-form άλμπουμ.

Τα funk στοιχεία των πρώτων άλμπουμ του Κασέτα έχουν σε ένα βαθμό υποχωρήσει αφήνοντας χώρο για άρωμα ανατολής σε ορισμένες από τις συνθέσεις (Istanblues, Eastern Funk Attack) ή για blues στοιχεία όπως το εντυπωσιακό Dive Jazz σε στίχους του τραγουδιστή Miles Griffith. Ξεχωρίζουν ακόμη η τριμερής σουίτα Eternal Suite και η παιχνιδιάρικη μπαλάντα, I Saw a Dream of a Dream in a Melody. Ο Γιάννης Κασέτας από το 2007 ήδη και το ντεμπούτο του στην Puzzlemusik (The Truth About The Alien Invasion In Egypt) έδειξε ότι είναι ένα jazz συνθέτης που παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις της jazz σκηνής.

Πλέον - 7 χρόνια και 4 άλμπουμ μετά - δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι ένας καταξιωμένος συνθέτης διεθνών προδιαγραφών.

Μια ιδέα από το άλμπουμ, τα κομμάτια του οποίου θα παρουσιαστούν ζωντανά στη συναυλία μπορείτε να πάρετε από εδώ:
https://soundcloud.com/puzzlemusik/istanblues

  • SHARE
  • TWEET