Δύο βραδιές Jazz στην πλατεία Νέας Σμύρνης

Στις 19 και 20 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο

12/06/2015 @ 12:05
Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει για πρώτη φορά δυο βραδιές jazz, στις 19 και 20 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός επέλεξε μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες εκπροσώπους της jazz μουσικής, με διεθνή φήμη και απήχηση, για δύο ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει σε μια γιορτή μουσικής.

Οι Takis Barberis Group θα παρουσιάσουν μια βραδιά jazz και world μουσικής με παλαιότερες, αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις και με πολλά στοιχεία από τη jazz, τη funk, τη rock, την ινδική, τη βαλκανική και την ελληνική μουσική παράδοση.

O George Kontrafouris and his Baby Trio αποτελούνται -με εξαίρεση τον Γιώργο Κοντραφούρη- από μουσικούς κάτω των 25 χρόνων, δίνοντας μια εφηβική διάσταση στη μουσική που παίζουν, συμβολίζοντας όλες τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες μας πριν η “κανονική ζωή” ξεκινήσει...

Ο γνωστός σαξοφωνίστας Yiannis Kassetas παρουσιάζει συνθέσεις από τον τελευταίο του δίσκο, με μουσική που βασίζεται σε πολλές διαφορετικές επιρροές από την αμερικανική jazz funk μέχρι και τη σύγχρονη jazz και κινηματογραφική μουσική.

Με επιρροές από τη funk και soul της Νέας Ορλεάνης, οι Gumbo Ya Ya παρουσιάζουν τη Sugahspank που με τη φωνή της θυμίζει την παράδοση της Chaka Khan και της Millie Jackson, δίνοντας στη soul την πραγματική της διάσταση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015
20:00 - 21:20 | George Contrafouris And His Baby Trio
21:30 - 23:00 | Takis Barberis Group

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015
20:00 - 21:20 | Yiannis Kassetas Group
21:30 - 23:00 | Gumbo Ya Ya featuring Sugahspank

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET