«10»: Τα άλμπουμ που άλλαξαν τη ζωή των Desert Monks

Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του six d.o.g.s, μας παρουσιάζουν τους δίσκους που τους επηρέασαν

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 02/10/2018 @ 10:23

Οι Desert Monks είναι ένα από τα πολλά εγχώρια σχήματα που ασχολούνται με τον βαρύ και εναλλακτικό ήχο, και όπως πολλοί άλλοι «συναγωνιστές» τους, έτσι και αυτοί, το κάνουν με προσήλωση, συνέπεια και διακρίνονται από ποιοτικό songwriting και εμμονή στην τελειότητα. Μπορεί να μην έχουν ακόμη κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους, όμως εκεί έξω (YouTube, Facebook κ.ο.κ.) μπορείς να βρεις κάποιο υλικό τους και να καταλάβεις γιατί -όχι άδικα- λογίζονται ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους εγχώριους εκπροσώπους του είδους τους.

Λίγες μέρες πριν ξανανέβουν στη σκηνή του αγαπημένου τους six d.o.g.s, βρήκαμε την ευκαιρία να τους ανακρίνουμε με τον πατροπαράδοτο τρόπο που μας παρέχει η στήλη «10». Et voila: Τα 10 άλμπουμ που άλλαξαν τη ζωή των Desert Monks!

Desert Monks, 4LT. six d.o.g.s

1
Metallica
...And Justice For All
Metallica - ...And Justice For All
Γιατί είναι το πρώτο άλμπουμ (σε κασέτα) που έβαλα στο walkman να παίξει, και στο άκουσμά του με έκανε να θέλω να παίξω κιθάρα! - (Βαγγέλης - Κιθάρα)
2
Rage Against The Machine
Evil Empire
Rage Against The Machine - Evil Empire
Γιατί γκρουβάρει απίστευτα, έχει πολύ δυνατό στίχο και περιγράφει απόλυτα τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας.- (Βαγγέλης - Κιθάρα)
3
The Doors
The Doors
The Doors - The Doors
Γιατί οι Doors είναι η πρώτη μου μεγάλη αγάπη, γιατί όταν ακούω το part του σόλο στο (extended) "Light My Fire", έρχονται στο μυαλό μου 1000+1 εικόνες. - (Θάνης - Μπάσο)
4
The Beatles
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Μια στιγμή σταθμός στην ιστορία του Δυτικού Πολιτισμού, χωρίς υπερβολή. Καλλιτεχνικά, αισθητικά, εμπορικά, εννοιολογικά, απόλυτα επιτυχημένος και πρωτοπόρος δίσκος. - (Θάνης - Μπάσο)
5
Audioslave
Audioslave
Audioslave - Audioslave
Ίδια ποσότητα groove με πιο δυνατά καθαριστικά riff και μια φωνή που σε κάνει να ανατριχιάζεις. - (Κώστας - Τύμπανα)
6
Red Hot Chili Peppers
Blood Sugar Sex Magik
Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik
Groove, funk, heavy στα καλύτερα του. Το άλμπουμ και γενικότερα η μπάντα που ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να παίζω μουσική. - (Κώστας - Τύμπανα)​
7
Radiohead
OK Computer
Radiohead - OK Computer
Γιατί στα 13 μου, μου αποκάλυψε αυτό που σήμερα θεωρώ ολοκληρωμένη καλλιτεχνική δημιουργία. - (Αντρέας - Κιθάρα, Φωνή)
8
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Βραχνός Προφήτης
Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Βραχνός Προφήτης
Γιατί «μέσα στου νεκρού το μάτι δέντρα βλέπω και πουλιά». - (Αντρέας - Κιθάρα, Φωνή)
9
Pink Floyd
The Dark Side Of The Moon
Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon
Πώς να περιγράψουμε κάτι που έχει ήδη ειπωθεί 10.000.000 φορές; Είναι δίσκος-έννοια, αφηγηματικός, πολυεπίπεδος, στιχουργικά πλούσιος, με μια παραγωγή που άλλαξε το χάρτη. Πραγματεύεται έννοιες και προβλήματα που πάντα θα μας απασχολούν, επομένως είναι ακόμα -και θα είναι πάντα- σύγχρονος.
10
Nirvana
Nevermind
Nirvana - Nevermind
Όλος ο '90s-'00s-'10s ήχος, ξεπήδησε από αυτόν τον δίσκο. Καθόρισε τη μουσική μιας ολόκληρης γενιάς. Οι κιθάρες πάλι στο προσκήνιο.

Οι Desert Monks εμφανίζονται το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα) μαζί με τους 4LT., ενώ αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν την πρώτη πλήρη δισκογραφική τους κυκλοφορία.

  • SHARE
  • TWEET