«10»: Μιας κι έρχονται οι Deftones...

Παρουσιάζουμε 10 ακόμα ονόματα που σχετίζονται μαζί τους και δεν έχουν επισκεφθεί ακόμα τη χώρα μας...

Από τον Χρήστο Καραδημήτρη, 28/05/2014 @ 12:33
Ποιές ήταν οι αντιδράσεις στο άκουσμα των Deftones ως headliners στο Heavy By The Sea από την πλειονότητα του κόσμου; Με αυτό ασχολήθηκε το Rocking Raccoon.

Το δικό μας μυαλό, αφού αναφωνήσαμε «επιτέλους», πήγε σε μια σειρά από άλλα ονόματα που περιμένουμε εδώ και πολλά χρόνια να μας επισκεφτούν, αλλά μάταια.

Βρήκαμε 10 εξ' αυτών που συνδέονται με τους Deftones σε διάφορα επίπεδα και σας παρουσιάζουμε τι τους συνδέει, γιατί θα θέλαμε να τους δούμε και τι περίπου πιθανότητες εκτιμούμε ότι έχουμε για να πραγματοποιηθούν αυτές οι επιθυμίες.

 
10   Soundgarden
 

Τι τους συνδέει: Οι Deftones ήταν εκ των συγκροτημάτων που επιλέχθηκαν ως support σε  κάποιες από τις πρώτες εμφανίσεις των Soundgarden μετά το reunion, έχουν περιοδεύσει μαζί και επίσης έχουν συνεργαστεί αμφότεροι με τον παραγωγό Terry Date. Επίσης, ο Chris Cornell ήταν μεταξύ αυτών που έθεσαν προσωπικά αντικείμενα σε δημοπρασία για να μαζευτούν λεφτά ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα του Chi Cheng, όσο αυτός ακόμα πάλευε για τη ζωή του.

Γιατί να έρθουν: Σοβαρό ερώτημα! Ας πούμε γιατί έχουν υπάρξει μια από τις σπουδαιότερες μπάντες στη (σύγχρονη) ιστορία της rock μουσικής και είναι κρίμα που ούτε σε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία διαφαίνεται κάποια πρόθεση να τους δούμε από τα μέρη μας.

Ποιές οι πιθανότητες: Θα έλεγα πως είναι μικρές, αλλά έχω την ελπίδα ότι οι δεσμοί του Cornell με τη χώρα μας κάποια στιγμή θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ευκαιρία και ίσως υπάρξει μια κάποια ελπίδα.
 


 
9   Alice In Chains
 

Τι τους συνδέει: Θα μπορούσε να αναφερθεί και μόνο η τριπλέτα της περιοδείας BlackDiamondSky, το 2010, όπου μαζί με τους Deftones και τους Alice In Chains ήταν και οι Mastodon, σε μια από τις περιοδείες που έχουμε χορτάσει να βλέπουμε στα μέρη μας...

Γιατί να έρθουν: Πάλι η ερώτηση είναι τελείως ρητορική. Ενδεχομένως κάποιοι να μη θέλουν να αποδεχθούν ότι οι Alice In Chains συνεχίζουν χωρίς τον Staley, αλλά τα δύο άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει είναι τεκμήρια του ότι συνεχίζουν να είναι σπουδαίοι.

Ποιές οι πιθανότητες: Πόσοι πρόλαβαν τα λίγα εισιτήρια του Sonisphere του 2010, με το σβησμένο όνομα των Alice In Chains; Κανείς δεν έμαθε τι συνέβη τότε, αλλά ελπίζουμε να μην ήταν η τελευταία ευκαιρία που είχαμε.
 


 
8   A Perfect Circle
 

Τι τους συνδέει: Μια κοινή ευρωπαϊκή περιοδεία το 2003. Και η συμμετοχή του Maynard James Keenan στο "Passenger" από το "White Pony" των Deftones.

Γιατί να έρθουν: Για να ακούσουμε το "The Noose" ζωντανά. Για να δούμε ξανά τον Maynard Keenan ζωντανά.

Ποιές οι πιθανότητες: Δεδομένης της μικρής κινητικότητας που υπάρχει στο στρατόπεδο των A Perfect Circle και με τη μηχανή των Tool να ξαναπαίρνει μπροστά, ακόμα κι αν έρθουν προς την Ευρώπη, έχω μια αίσθηση ότι δε θα πολύ-ασχοληθούν με το να περάσουν από τα μέρη μας. Δεν ξέρω γιατί...
 


 
7   Coheed And Cambria
 

Τι τους συνδέει: Το 2010 οι Coheed And Cambria ήταν το support σχήμα στην περιοδεία των Deftones στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γιατί να έρθουν: Γιατί είναι μια από τις ποιοτικότερες και πιο ιδιαίτερες μπάντες στον σύγχρονο ήχο εδώ και μια δεκαετία. Και κάποιοι ακόμα περιμένουμε...

Ποιές οι πιθανότητες: Λίγες θα έλεγα. Δεν είναι φτηνοί, αλλά ούτε και απλησίαστοι. Όμως, κάτι μου λέει ότι ο κόσμος που θα μπορούσε να πάει σε αυτή τη συναυλία θα προτιμούσε να δει για όγδοη φορά τα τρία τελευταία χρόνια την ίδια μπάντα, από το να δώσει τα λεφτά του στους Coheed And Cambria.
 


 
6   Incubus
 

Τι τους συνδέει: Κοινές περιοδείες κι ένα κοινό ακουστικό live με τις δυο μπάντες και τον Adam Sandler, σε μια εκπομπή του MTV για την ταινία "Little Nicky", όπου έπαιξαν το "Be Quite And Drive" και τζάμαραν παρέα.

Γιατί να έρθουν: Γιατί συνεχίζουν να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα, που χωρίς μεγάλα λόγια έχουν καταφέρει σημαντικά πράγματα.

Ποιές οι πιθανότητες: Δεν έχω ιδέα. Ούτε αν έχουν αρκετούς οπαδούς στη χώρα μας, ούτε καν αν έχουν ασχοληθεί ποτέ μαζί τους διοργανωτές, ούτε πόσο ακριβοί είναι.
 


 
5   Foo Fighters
 

Τι τους συνδέει: Η διασκευή των Deftones στο "Everlong". Επίσης, υποθέτω πως τα μέλη των Deftones θα είναι φίλοι με τον Dave Grohl. Ποιός δεν είναι;

Γιατί να έρθουν: Έχοντας δει πριν μερικά χρόνια τους Foo Fighters ζωντανά στην Αγγλία θα πω μεγάλη κουβέντα. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι στο επίπεδο των Metallica και των AC/DC.

Ποιές οι πιθανότητες: Υποθέτω ελάχιστες. Κακά τα ψέματα, στη χώρα μας δεν τους συμπαθεί πολύς κόσμος και δεν απολαμβάνουν το διεθνές status με το οποίο γεμίζουν στάδια από 30 ως 70 χιλιάδες κόσμο. Εκτός κι αν έρθουν να παίξουν σε κάποιο γκαράζ...
 


 
4   Godsmack
 

Τι τους συνδέει: Μερικές κοινές περιοδείες όπως το 2001 και το 2012.

Γιατί να έρθουν: Η μουσική που παίζουν θα έπρεπε να είναι περισσότερο αρεστή στον μέσο οπαδό του ήχου στη χώρα μας από ότι είναι. Έχουν πολλή δύναμη και χαρακτηρίζονται από το groove, ενώ φυσικά δε λείπουν οι πολλές αναφορές στους Metallica. Δεν βλέπω λόγο που το stoner κοινό που γουστάρει π.χ. Planet Of Zeus δε θα πέρναγε καλά σε συναυλία τους.

Ποιές οι πιθανότητες: Περισσότερες από αυτές των άλλων ονομάτων του παρόντος άρθρου. Πέρσι το καλοκαίρι ήταν να παίξουν στη Βουλγαρία, οπότε έφτασαν σχετικά κοντά γεωγραφικά. Ίσως είναι «αλμυροί» στην αμοιβή τους, αλλά στο πλαίσιο κάποιου φεστιβάλ πιθανότατα θα μπορούσαν να εμφανιστούν.
 


 
3   Avenged Sevenfold
 

Τι τους συνδέει: Οι Deftones ήταν το βασικό support σχήμα στη φετινή αμερικάνικη περιοδεία των Avenged Sevenfold (το δεύτερο ήταν οι Ghost που επίσης εμφανίζονται στο Heavy By The Sea).

Γιατί να έρθουν: Έπρεπε να αντιγράψουν λίγο ξεδιάντροπα τους Metallica για να βρει λόγο να ασχοληθεί ο ΜΕΜ (© Rocking Raccoon) μαζί τους. Οι περισσότεροι τους κράζουν, αλλά όλοι θα έτρεχαν να τους δουν live. Στα οποία live είναι μερικά επίπεδα πάνω από την μέση '80s metal μπάντα που το παλεύει ακόμα.

Ποιές οι πιθανότητες: Μηδαμινές. Το κασέ τους έχει ξεφύγει και δύσκολα κάποιος promoter θα ρισκάρει τα λεφτά του για να εισπράξει γκρίνια και σνομπισμό από τον ΜΕΜ (που τσάμπα θα πήγαινε για τη φάση πάντως).
 


 
2   Dredg
 

Τι τους συνδέει: Φιλία, κοινές περιοδείες και η guest εμφάνιση του Chi Cheng στο "Live At Fillmore" του 2006.

Γιατί να έρθουν: Γιατί είναι σπουδαία μπάντα, με το καλλιτεχνικό κριτήριο πάντα ως προτεραιότητα, έχουν τέσσερα αριστουργηματικά άλμπουμ και μόνο από το youtube αρκεί να καταλάβει κανείς πως δίνουν σπουδαία live.

Ποιές οι πιθανότητες: Κάτι τέτοιες μπάντες -παραδόξως- τις αγκαλιάζει το ελληνικό κοινό και έχουμε δει αρκετές αντίστοιχου βεληνεκούς κατά καιρούς. Αλλά, αυτή την εποχή περιοδεύουν παίζοντας ολόκληρα άλμπουμ συνήθως, όπως το "El Cielo" ή το "Catch Without Arms" και έφτασαν μέχρι την Τουρκία κι εμείς δεν πήραμε μυρωδιά. Οπότε πάλι δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος...
 


 
1   System Of A Down
 

Τι τους συνδέει: Η κοινή περιοδεία του 2012 στην Αμερική και η συμμετοχή του Serj Tankian στο "Mein" των Deftones, από το "Saturday Night Wrist".

Γιατί να έρθουν: Ok, κλέβουμε λίγο, καθώς οι System Of A Down έχουν παίξει μια φορά ως support των Slayer και έτυχαν «θερμής υποδοχής» όπως όλοι γνωρίζουμε. Αλλά, όπως είχε πει και ο προφήτης «θα παίξουν οι SOAD στην Ελλάδα και θα είναι σα να μην έχουν παίξει». Οπότε, παίρνουμε ως δεδομένο ότι στην ουσία δεν τους έχουμε δει ζωντανά ποτέ εδώ και δε κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε γιατί πρέπει να έρθουν.

Ποιές οι πιθανότητες: Μυστήριο. Κάποια στιγμή είχε «βουίξει ο τόπος» ότι θα ερχόντουσαν και γενικά η λαχτάρα των περισσοτέρων να τους δουν ζωντανά είναι που κρατάει πάντα ζωντανή τη φημολογία. Λογικά κάποια στιγμή θα γίνει, αρκεί να μείνει ενωμένη η μπάντα και να μην το ξαναδιαλύσει.
 


  • SHARE
  • TWEET