1476

Our Season Draws Near

Prophecy (2017)
Από τον Μάνο Πατεράκη, 20/09/2017
Οι 1476 επιχειρούν να σκιαγραφήσουν τη μουντάδα του χειμώνα με τον πιο πορωτικό και ανατριχιαστικό τρόπο που είναι δυνατό κάτι τέτοιο
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Την προσοχή σας, παρακαλώ. Οι 1476 μας έρχονται από το New England, το βορειοανατολικότερο άκρο των Η.Π.Α. (διόλου τυχαίο) και με το "Our Season Draws Near" φτιάχνουν έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς που διανύουμε, επιχειρώντας μουσικά και στιχουργικά να πιάσουν την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα του χειμώνα. Κάτι σαν το τοπίο με το φάρο του υπέροχου εξωφύλλου, ενός δειλινού που τα σύννεφα και  η καταχνιά δείχνουν να καταπίνουν τα πάντα. Φυσικά, η μοναξιά και η αποξένωση καταλαμβάνουν κυρίαρχο ρόλο, αλλά μην περιμένετε κάτι μίζερο. Οι 1476 είναι πιασάρικοι και σε στιγμές πορωτικοί όσο ελάχιστοι.

Το μουσικό τους υπόβαθρο είναι punk/DIY και αυτό είναι εμφανές σε όλο το άλμπουμ. Ωστόσο, η πολυσυλλεκτικότητά του το μετατρέπει σε κάτι πολύ παραπάνω. Οι ευαισθησίες τους είναι ήδη εμφανείς από το εναρκτήριο “Our Silver Age” καθώς και η τόλμη τους που έγκειται στις εναλλαγές μελωδικών/άγριων σημείων και συνθέσεων.

Ανελέητη ψύχρα που βρίσκεις μόνο σε neofolk θεοσκότεινους καλλιτέχνες ή atmospheric black metal δημιουργήματα. Γήινες ευαισθησίες μέσω ακουστικού feeling και μελωδιών που είναι καταφανή κατάλοιπα folk rock καλλιτεχνών. Ενέργεια και πιασάρικες κιθάρες pop-punk συγκροτημάτων μα και πορωτική αίσθηση ανάτασης που θα έβρισκες στους σωστότερους power metal δίσκους.

Α και που είστε; Όλα αυτά τα παίζουν δύο μουσικοί, οι πολύ-οργανίστες Neil Derosa και Robb Kavjian. Αδύνατον να το καταλάβει κανείς, πραγματικά αδύνατον. Το εξωπραγματικό είναι πως δεν θα βρεις ούτε μισή μέτρια στιγμή εδώ. Ωστόσο, θα ήθελα να εστιάσω στους doom-ίζοντες ρυθμούς του "Odessa", οι οποίοι μετατρέπονται σε ένα άγριας ομορφιάς δεύτερο μισό που σηκώνει την τρίχα κάγκελο. Μην δίνουμε spoiler όμως, ξεκινήστε από την αρχή... Ένα έπος.

  • SHARE
  • TWEET