Το "Kill 'Em All" καθόρισε τον ήχο του νέου άλμπουμ των Metallica

Ο Ulrich εξηγεί πώς η συναυλία τους στο Orion Festival άλλαξε την τροπή των πραγμάτων

21/08/2016 @ 08:54

Όπως δηλώνει τώρα ο Lars Ulrich, οι Metallica σκόπευαν να συνεχίσουν με το δέκατο άλμπουμ τους εκεί που σταμάτησε το "Death Magnetic", ωστόσο άρχισαν να αλλάζουν γνώμη όταν έπαιξαν ζωντανά ολόκληρο το ντεμπούτο τους, "Kill 'Em All". Επίσης, παραδέχτηκε πως η εκτέλεσή του το 2013 ήταν και η πρώτη φορά που κατανόησε την πραγματική αξία του δίσκου που κυκλοφόρησε το μακρινό 1983.

Ο Ulrich είπε στο Rolling Stone: «Αρχικά, θέλαμε να συνεχίσουμε εκεί που είχαμε σταματήσει. Από το "Death Magnetic" και μετά έχουμε πάρει φωτιά. Κάναμε το υλικό με τον Lou Reed, ένα medley Ronnie Dio-Rainbow, μια διασκευή Deep Purple και την ταινία που μας πήρε δύο χρόνια. Πέρασε κάποιο διάστημα για να αντιληφθούμε τι κάναμε και τι προσπαθούσαμε να πούμε με το καινούργιο άλμπουμ. Τότε ήταν που τα πράγματα άρχισαν να είναι πιο συγκεκριμένα και να σχηματίζονται μπροστά μας.»

Ενώ «δεν δούλεψαν με σαφείς στόχους» ο Ulrich εξηγεί πως η εκτέλεση του "Kill 'Em All" στο φεστιβάλ τους, Orion Festival, ήταν καίριας σημασίας ώστε να αλλάξουν κατεύθυνση: «Εκείνη ήταν η πρώτη φορά που μπήκα πραγματικά μέσα στο άλμπουμ. Πιο παλιά ήμουν αρνητικός, γιατί τα "Ride The Lightning" και "Master Of Puppets" ήταν πιο έξυπνοι και δύσκολοι δίσκοι. Είχαν πολύ περισσότερο βάθος.

Όταν παίξαμε ολόκληρο το "Kill 'Em All" ζωντανά κατάλαβα πόσο δεμένο είναι. Είχε κάτι δικό του, με την ταχύτητα αλλά περισσότερη απλότητα. Τα κομμάτια είναι πιο μεγάλα αλλά όχι τόσο progressive. Έχτιζε ένα δικό του κόσμο. Αναπόφευκτα, στοιχεία του βρήκαν το δρόμο τους στο νέο άλμπουμ. Θα έλεγα πως υπάρχει ένα ίχνος από αυτήν την επανακάλυψη που κρύβεται μέσα.»

Περιγράφοντας το υλικό του "Hardwired... To Self Destruct" δήλωσε πως είναι λιγότερο φρενήρες από το "Death Magnetic": «Τα περισσότερα τραγούδια είναι πιο απλά σε αντίθεση με άλλα τραγούδια που έχουμε γράψει, όπου εμφανίζεται ένα riff, μετά πάμε κάπου αλλού, μετά επιστρέφουμε και ταξιδεύουμε σε όλα αυτά τα διαφορετικά ηχοτοπία. Τα κομμάτια είναι πιο γραμμικά. Σίγουρα, υπάρχουν λιγότερα σταματήματα και ξεκινήματα.»

Οι Metallica θα κυκλοφορήσουν το "Hardwired…To Self-Destruct" στις 18 του Νοέμβρη. Ο διάδοχος του "Death Magnetic" του 2008 θα είναι διπλός και θα περιέχει σχεδόν 80 λεπτά μουσικής.

Το συγκρότημα σχολιάζει: «Το "Hardwired…" αντιπροσωπεύει την επόμενη φάση στο ταξίδι μας ως Metallica και είμαστε ενθουσιασμένοι που την μοιραζόμαστε μαζί σας. Ακούσατε ήδη το πρώτο τραγούδι, το "Hardwired", και ελπίζουμε να ακούσετε πολλά περισσότερα τις ερχόμενες μέρες».

Την παραγωγή του "Hardwired…To Self-Destruct" επιμελήθηκε ο Greg Fidelman, σε συνεργασία με τον James Hetfield και τον Lars Ulrich. Το ενδέκατο studio άλμπουμ των Metallica θα διατεθεί σε διπλό CD και βινύλιο, ψηφιακή μορφή, αλλά και deluxe έκδοση που θα περιλαμβάνει τα riff που αποτέλεσαν τις βάσεις του.

Ακούστε εδώ το πρώτο single του δίσκου.

  • SHARE
  • TWEET