Ο νέος δίσκος των Mastodon σχετίζεται με τον καρκίνο

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για κυκλοφορία στα τέλη Απρίλη

08/12/2016 @ 11:31

Τρία χρόνια έχουν περάσει από το έκτο στούντιο άλμπουμ των Mastodon "Once More ‘Round Τhe Sun" και όπως φαίνεται ο έβδομος δίσκος του συγκροτήματος είναι σχεδόν έτοιμος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ντράμερ των Mastodon, Brann Dailor, αποκάλυψε πως η θεματολογία του νέου εγχειρήματος σχετίζεται με τον καρκίνο.

«Υπάρχει ένας κοινός δεσμός ανάμεσα στα τραγούδια του νέου δίσκου. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σοβαρά θέματα υγείας που σχετίζονται με τον καρκίνο στις οικογένειες των μελών του συγκροτήματος. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δίσκο με αναφορές στην συγκεκριμένη αρρώστια».

Και συνεχίζει:

«Μόλις πριν από λίγες μέρες γυρίσαμε από το L.A όπου κάναμε τη μίξη. Έχουμε πλέον από ένα CD ή flash drive και ακούμε τη μουσική ξεχωριστά ο καθένας στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι του. Προφανώς προκύπτουν μικροδιορθώσεις ή και κάποιες νέες ιδέες αλλά στην περίπτωση που, ας πούμε, τα κομπιούτερ και η τεχνολογία μας εγκατέλειπαν, το υλικό που είναι γραμμένο στο CD μας καλύπτει».

Όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία με τον παραγωγό Brendan O'Brien για πρώτη φορά από το 2009 και το "Crack The Skye", o Dailor έδειξε ενθουσιασμένος:

«Περάσαμε πολύ όμορφα δουλεύοντας με τον Brendan. Είναι ένας βαθύς και συναισθηματικός δίσκος αλλά παρ’ όλα αυτά η παρουσία του μας έστρεψε και στο χιούμορ. Υπήρξαν φορές που ξεκαρδιζόμασταν στα γέλια. Είναι πολύ γρήγορος στη δουλειά του. Αν έχεις μια ιδέα σε προτρέπει να την εκφράσεις, να τη βελτιώσεις και ακολούθως να μετακινηθείς σε κάτι διαφορετικό. Μας πήρε μόλις 5 βδομάδες δουλειάς από την στιγμή που ξεκινήσαμε, κάτι που μας ικανοποίησε όλους».

Οι αρχικές διαδόσεις έκαναν λόγο για διπλό άλμπουμ αλλά σε σχετική ερώτηση ο ντράμερ των Mastodon αναφέρει:

«Υπήρχαν κάποια τραγούδια που μας προβλημάτισαν και προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε να τα δουλεύομε αλλά τελικά περιορίσαμε το υλικό στη μία ώρα και στα καλύτερα κομμάτια».

Ο νέος δίσκος των Mastodon αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη Απρίλη του νέου έτους, με τη μπάντα να κάνει ήδη σχεδία για περιοδεία.

  • SHARE
  • TWEET