Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών της επίθεσης στο Las Vegas [σε εξέλιξη]

59 πλέον τα θύματα, νεκρός και ο δράστης

02/10/2017 @ 14:28

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών με 59 να είναι έως τώρα τα καταγεγραμμένα θύματα (527 τραυματίες) στην πιο θανατηφόρα μαζική επίθεση με πυροβολισμούς που έγινε ποτέ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μουσικό φεστιβάλ country κοντά στο ξενοδοχείο/καζίνο Mandalay Bay του Las Vegas, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian.

Οι Αρχές έδωσαν το όνομα του δράστη στη δημοσιότητα και ο 64χρονος ντόπιος Stephen Paddock έγινε ο άνθρωπος που ευθύνεται για τον τραυματισμός πάνω από διακοσίων ανθρώπων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Σερίφη της Κομητείας Clark, Joe Lombardo. Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στον 32ο όροφο του παρακείμενου ξενοδοχείου Mandalay Bay, που απέχει μόλις μια λεωφόρο από τον συναυλιακό χώρο που γίνονταν το φεστιβάλ. Οι Αρχές αναζητούν και μία γυναίκα με το όνομα Marilou Danley χωρίς περαιτέρω ενημέρωση για τον ακριβή τρόπο ανάμειξής της στην υπόθεση.

Ο απολογισμός μέχρι τώρα των νεκρών ξεπερνά τον τραγικό κατάλογο της επίθεσης στο κλαμπ Pulse του Orlando, όπου 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Ιούνιο του 2016.

«Δεν έχουμε ιδέα για το σύστημα αξιών του και τα πιστεύω του», λέει ο Lombardo για τον δράστη. «Αυτή τη στιγμή, πιστεύουμε ότι έδρασε μόνος και πως το περιστατικό είναι μεμονωμένο». Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί την ευθύνη της επίθεσης, όπως μεταδίδει αμερικανική υπηρεσία SITE που παρακολουθεί την τζιχαντιστική προπαγάνδα στο διαδίκτυο.

Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι ο Αμερικανός δράστης ασπάστηκε το Ισλάμ πριν μήνες.

Οι αμερικανικές Αρχές και το FBI διέρρεαν ότι έως τώρα δεν έχουν διαπιστώσει στοιχεία που να συνδέουν την επίθεση με διεθνή τρομοκρατία.Οι τζιχαντιστές συχνά αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις που απλώς έχουν εμπνευστεί από την ιδεολογία και τους τρόπους δράσης τους, ακόμα κι αν δεν υπήρξε επικοινωνία του με τους δράστες.

  • SHARE
  • TWEET