Τρομοκρατική απειλή «πάνω» από το Rock Am Ring

Το γερμανικό φεστιβάλ εκκενώθηκε χθες από την αστυνομία αλλά σήμερα ξεκινά κανονικά

03/06/2017 @ 14:22

Το γερμανικό φεστιβάλ Rock Am Ring στο Nürburg , εκκενώθηκε χθες Παρασκευή, από την αστυνομία εξαιτίας "τρομοκρατικής απειλής" όπως αναφέρθηκε και από τους διοργανωτές.

Το φεστιβάλ ήταν sold out, με 80.000 ανθρώπους εκεί, για το τριήμερο 2-4 Ιουνίου με χθεσινούς headliners τους Rammstein, τους Die Toten Hosen απόψε και τους System of a Down την Κυριακή.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών ανέφερε: «Εξαιτίας τρομοκρατικής απειλής, η αστυνομία μας συμβούλευσε να διακόψουμε το φεστιβάλ. Ζητάμε απ' όλους τους επισκέπτες του φεστιβάλ, να αφήσουν το χώρο με ήρεμο και οργανωμένο τρόπο, προς τις εξόδους και το μέρος του camping. Πρέπει να βοηθήσουμε τις έρευνες της αστυνομίας. Όλοι οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις από τα κανάλια social media του φεστιβάλ, το ραδιόφωνο και τα μεγάφωνα. Ελπίζουμε το φεστιβάλ να συνεχιστεί αύριο. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία».  

Ο κόσμος αντέδρασε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και με νέα ανακοίνωση σήμερα το πρωί, οι διοργανωτές ανακοινωσηαν την έναρξη του φεστιβάλ.

Το μόνα αντικείμενα που μπορεί κάποιος να έχει μαζί του στο φεστιβάλ, αλλά και πλέον στα περισσότερα open air της Ευρώπης, είναι κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό και ένα πορτοφόλι μέσης. Τα backpacks (σακίδια πλάτης) έχουν απαγορευθεί.

  • SHARE
  • TWEET