Ακυρώθηκε συναυλία των Allah-Las στο Ρότερνταμ λόγω τρομοκρατικής απειλής

Ένα βαν με φιάλες αερίου εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το συναυλιακό χώρο

24/08/2017 @ 12:11

Ακυρώθηκε η χθεσινή προγραμματισμένη συναυλία των Allah-Las στο Ρότερνταμ μετά από προειδοποίηση της ισπανικής αστυνομίας προς τις ολλανδικές αρχές για την ύπαρξη τρομοκρατική απειλής.

Ένα άσπρο φορτηγό με ισπανικές πινακίδες μέσα στο οποίο υπήρχαν φιάλες αερίου εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το συναυλιακό χώρο, με τον οδηγό να έχει προσαχθεί από τις αρχές για ανάκριση.

«Λόγω τρομοκρατικής απειλής η συναυλία των Allah-Las δεν θα διεξαχθεί απόψε, έπειτα από εντολή της αστυνομίας», σημειώνει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Οι Allah-Las θα εμφανίζονταν στο συναυλιακό χώρο Maassilo της πόλης και οι πόρτες επρόκειτο να ανοίξουν στις 19.30 τοπική ώρα.

Το συγκρότημα από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχε αναφέρει σε συνέντευξή του πριν από ένα χρόνο, πως δέχεται συχνά απειλητικά μηνύματα από μουσουλμάνους οι οποίοι αισθάνονταν προσβεβλημένοι από τη χρήση της λέξης «Αλλάχ» στην ονομασία τους.

Να σημειώσουμε πως το περιστατικό συνέβη μόλις μια βδομάδα μετά από την τρομοκρατική επίθεση με 15 νεκρούς στην Καταλονία.

  • SHARE
  • TWEET