«Το Foo Fighters είναι το πιο ηλίθιο όνομα μπάντας»

O Dave Grohl μίλησε για όλα στην εξαιρετική εκπομπή «60 minutes»

28/10/2014 @ 18:50
Οι Foo Fighters και ο αρχηγός τους Dave Grohl βρίσκονται… παντού τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της προώθησης του νέου δίσκους τους, των συναυλιών τους αλλά και τoυ ντοκιμαντέρ 8 επεισοσίων για 8 μουσικές πόλεις των ΗΠΑ.

Με αφορμή αυτά τα ντοκιμαντέρ, συντάκτης της κορυφαίας δημοσιογραφικής εκπομπής της αμερικανικής τηλεόρασης «60 minutes», ακολούθησε τη μπάντα στη Νέα Ορλένη. Εκεί, όπως και στα άλλα 7 επεισόδια, ο Grohl πήρε συνεντεύξεις από ντόπιους μουσικούς θρύλους για να μάθει την ιστορία της πόλης. Τα δύο πρώτα (σε σκηνοθεσία Grohl), για Σικάγο και Ουάσιγκτον, έχουν ήδη προβληθεί και είναι… εκεί έξω για να τα ανακαλύψετε και να τα απολαύσετε.

Μιλώντας στο «60 minutes» ο Grohl είπε πολλά. Ανέφερε πως ο θάνατος του Kurt Cobain άλλαξε τη ζωή του και φοβόταν να ακούσει ακόμα και μουσική για πολύ καιρό. «Ηταν τρομακτικό για μένα, γιατί αυτό ακριβώς είναι η μουσική. Εχει μια απευθείας σύνδεση με την καρδιά μου».

Ο 45χρονος μουσικός ανέφερε πως αν ήξερε πως η νέα του μπάντα θα κατάφερνε να επιβιώσει για περισσότερους από 3 μήνες θα είχε διαλέξει καλύτερο όνομα. «Το Foo Fighters είναι το πιο ηλίθιο όνομα μπάντας που υπάρχει» δήλωσε για πολλοστή φορά με το χιούμορ που ουδέποτε τον εγκαταλείπει.

Ο ντράμερ, συνθέτης, τραγουδιστής και σκηνοθέτης πιστεύει πως ουδέποτε το έκανε για τα λεφτά αλλά μόνο για τη μουσική ενώ ακόμα λατρεύει να είναι στη σκηνή. O Grohl επιτίθεται και στα talent show όπως το «American Idol» λέγοντας πως τύποι σαν τον Dylan θα αποτύγχαναν εκεί. «Ποιοι είναι αυτοί που θα πουν στον καθένα πως δεν έχει φωνή. Αυτό είναι μουσική. Να βρεις τη δική σου φωνή».

Εδώ, Grohl και Taylor Hawkins μιλούν για Sabbath, Queen, Kiss, Beatles την κοινή αγάπη τους για τους Abba, James Brown, Prince! Για ακόμα περισσότερα επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε στιγμιότυπα από την εκπομπή.



  • SHARE
  • TWEET