«Ο Michael Kiske τραγούδησε playback σε μερικά σημεία»

Ο Kai Hansen εξηγεί το λόγο που οι Helloween πήραν αυτή την απόφαση

25/10/2017 @ 13:26

«"Είναι playback!" λες μέσα σου χωρίς να θες να το πιστέψεις. Το ξαναβάζεις το σημείο και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Όσες φορές και αν το επαναλάβεις δεν θα αλλάξει κάτι». Ο Κώστας Πολύζος εξέφρασε τους προβληματισμούς του, όπως πολλοί ακόμα οπαδοί των Helloween, μετά τη θέαση των πρώτων video της πολυαναμενόμενης περιοδείας.

Χθες, ο ίδιος ο Kai Hansen αποκάλυψε πως στην πρώτη συναυλία στο Monterrey στο Mexico, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν προηχογραφημένα σημεία για τη φωνή του Kiske λόγω προβλήματος υγείας. Διαβάστε τι είπε:

«O Michael είναι σίγουρα καλύτερα αλλά ήταν σε κακή κατάσταση στην πρώτη συναυλία και το πολεμούσε αν σκεφτεί κανείς πόσο επίπονη είναι η διάρκεια του show. Υπήρχαν δύσκολα περάσματα σε τραγούδια και δεν ήξερε αν θα τα καταφέρει. Συνήθως, βάζουμε ένα ακουστικό με το playback μόνο για το αυτί του τραγουδιστή -για βοήθεια- αλλά αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσει ο ηχολήπτης μας μερικά σημεία αν δεν μπορούσε ο Kiske. Δεν ήθελα να ακυρώσουμε, θα ήταν απογοήτεσυη για όλους και πήραμε αυτή την απόφαση. Για μερικά σημεία της συναυλίας η φωνή ήταν playback και βέβαια υποστηρίζουμε αυτή την απόφασή μας. Ήταν η σωστή κίνηση».

«Ισως μειώσουμε στις επερχόμενες συναυλίες τη διάρκεια από 2 ώρες και 50 λεπτά, σε δυόμισι ώρες. Να του δώσουμε λίγη ξεκούραση και βέβαια εγώ, ο Sascha και ο Andi, θα τον βοηθήσουμε στα φωνητικά, πάντα όλοι μας ενωμένοι».

  • SHARE
  • TWEET