Deus @ Club 22

13/12/2005 @ 09:32
10/12/05, Club 22, Αθήνα

Σάββατο 10.12.2005, 09.30μ.μ.: Η είσοδος για το down Club 22 έχει γεμίσει. 10.00μ.μ.: Έχοντας παρατήσει το αυτοκίνητο στο πιο απομακρυσμένο και περίεργο σημείο που βρήκαμε, αμφιβάλλοντας για την ακεραιότητα του, τρέχουμε να προλάβουμε την έναρξη της συναυλίας. Οι Deus εμφανίζονται στη σκηνή και το ασφυκτικά γεμάτο Club 22 is going wild! Ποιος θα το περίμενε ότι το συγκρότημα που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση με melancholy μπαλάντες τύπου "Nothing Really Ends" θα έβγαζε μια απίστευτη δυναμικότητα και ένταση από την πρώτη στιγμή.

Ξεκίνησαν με το "Pocket Revolution" από το ομώνυμο τελευταίο album τους, κάνοντας μια αρκετά δυνατή έναρξη. Ακολούθησε το παλαιότερο "Magdalena" και στη συνέχεια ένα από τα καλύτερα τους: "Instant Street". Μια από τις πιο έντονες στιγμές του live όπου το συγκρότημα μας μετέδωσε όλη την ενέργεια του κομματιού με grunging κιθάρες και ζωηρό ρυθμό που κατέληξαν σε ένα απογειωτικό φινάλε ξεσηκώνοντας τους fans. Η συνέχεια exceeded expectations. Το κοινό αναπάντεχα ενθουσιώδες συμμετείχε δυναμικά και συνόδευε το συγκρότημα σχεδόν σε όλα τα τραγούδια που ακολούθησαν, ενώ ο Barman με τα ενδιάμεσα σχόλια του μας έδειξε πόσο γούσταρε που ήταν μαζί μας.

Κομμάτια όπως τα "Worst Case Scenario", "Via" , "Fell Of The Floor Man", με το βιολί να κυριαρχεί δίνοντας το ιδιαίτερο στίγμα του συγκροτήματος, μας οδήγησαν σε ένα μικρό reverie όταν ξεκίνησε η γλυκιά μελωδία του "Nothing Really Ends". Αυτό όμως δεν ήταν παρά ένα μικρό διάλειμμα αφού η μπάντα μας επανέφερε στους δυνατούς ρυθμούς με τραγούδια όπως τα "Roses", "If You Don't Get What You Want" για να κλείσουν το πρώτο μέρος με το "Serpentine".

Ευτυχώς η αναμονή δεν κράτησε πολύ και στο encore απολαύσαμε ακόμα περισσότερα κιθαριστικά tunes με μπάσα που έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Παρ' όλο που δε θέλαμε να τελειώσει, οι Deus μας αποχαιρέτησαν με το "Suds & Soda" στη πιο hardcore εκδοχή του, πολύ πρωτότυπα mixed με το "Sabotage" των Beastie Boys. Ένα πολύ καλό φινάλε σε μια ήδη καλή συναυλία.

Οι Deus μετά από αρκετά χρόνια απουσίας επανήλθαν δριμύτεροι δισκογραφικά με ένα καινούριο album πιστό στο ύφος με το οποίο τους γνωρίσαμε αλλά δίχως να επαναλαμβάνονται. Οι δύο τελευταίες συναυλίες της περιοδείας τους στην Αθήνα, που τις περιμέναμε με ανυπομονησία, μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ελπίζουμε να μείνουν πιστοί στην υπόσχεση τους και να τους ξαναδούμε σύντομα!

Set list:
"Pocket Revolution", "Magdalena", "Instant Street", "Fell Of The Floor, Man", "Via", "Stop-Start Nature", "The Real Sugar", "Worst Case Scenario", "Sun Rah", "Turnpike", "Freaks", "Nothing Really Ends", "Roses", "Assault On Magnus", "If You Don't Get What You Want", "Little Arithmetics", "Serpentine"
Encore: "What We Talk About", "Magic Hour", "Include Me Out", "Suds & Soda"

  • SHARE
  • TWEET