Χρήστος Καραδημήτρης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2016

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Χρήστο Καραδημήτρη, 27/12/2016 @ 19:00

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2016, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1. The Neal Morse Band - The Similitude Of A Dream

The Neal Morse Band - The Similitude Of A Dream Ο Neal Morse, πλαισιομένος πλέον από σταθερή μπάντα, έβγαλε το αριστούργημα που γυροέφερνε εδώ και καιρό. Μαζί με τον Steven Wilson (και τον Mike Portnoy) γράφουν χρυσές σελίδες στο progressive rock ανάλογες με αυτές της δεκαετίας του '70.
 
2. Alter Bridge - The Last Hero
Alter Bridge - The Last Hero Με ένα ακόμα εξαιρετικό άλμπουμ, γεμάτο μεγάλα τραγούδια, οι Alter Bridge διαλύουν κάθε αμφιβολία για το αν αποτελούν ηγετική μπάντα για τη rock μουσική σήμερα.
 
3. Gojira - Magma
Gojira - Magma Ο δίσκος που πήγε την metal μουσική ένα βήμα μπροστά το 2016.
 

4. Poem - Skein Syndrome

Poem - Skein Syndrome Δίσκος που κάνει την διαφορά, όχι μόνο στον εγχώριο τομέα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο στο progressive metal, με φρέσκια προσέγγιση και ψυχωμένες ερμηνείες.
 

5. Giraffe Tongue Orchestra - Broken Lines

Giraffe Tongue Orchestra - Broken Lines Το ντεμπούτο της χρονιάς από το καλύτερο supergroup εδώ και κάμποσα χρόνια. Με τον Ben Weinman να κερνάει, τον Brent Hinds να πίνει και τον William DuVall να μας μεθάει.
 

6. Metallica - Hardwired... To Self-Destruct

Metallica - Hardwired... To Self-Destruct Καλύτερο από ότι περίμενα και με απομονωμένες στιγμές που καθηλώνουν, οι Metallica το 2016 έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης κι αυτό είναι απίστευτα καλό νέο για τη metal μουσική.
 

7. Fates Warning - Theories Of Flight

Fates Warning - Theories Of Flight Στο καλύτερο άλμπουμ τους εδώ και μια 15ετία οι Fates Warning πατάνε σε πιο παραδοσιακά προοδευτικές φόρμες και συνεπαίρνουν.
 
8. Marillion - F.E.A.R
Marillion - F.E.A.R

Σκεπτόμενο rock, υψηλότατης ποιότητας και αισθητικής από ένα συγκρότημα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

 
9. The Dear Hunter - Act V: Hymns With The Devil In Confessional
The Dear Hunter - Act V: Hymns With The Devil In Confessional

Ένας από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους μουσικούς, σε ένα σχήμα που δεν γνωρίζει όρια, συνεχίζει να μας ταξιδεύει μέσα από το μεγαλεπήβολο concept του.

 
10. Tremonti - Dust
Tremonti - Dust

Heavy metal με παραδοσιακά συστατικά και μοντέρνα προσέγγιση, από έναν τύπο που είναι συνθέτης, shredder, ερμηνευτής, οπαδός και γαμώ τα παλικάρια.

 
11. The Pineapple Thief - Your Wilderness
The Pineapple Thief - Your Wilderness

Βρετανική μελαγχολία και εξαιρετικής κοπής progressive αισθητική.

 
12. Avenged Sevenfold - The Stage
Avenged Sevenfold - The Stage

Οι εκ των ηγετών του σύγχρονου metal δεν παίζουν εκ του ασφαλούς και προκαλούν τους ίδιους τους εαυτούς, αλλά και τους οπαδούς τους. Και τα καταφέρνουν μια χαρά.

 
13. Headspace - All That You Fear Is Gone
Headspace - All That You Fear Is Gone

Μια από τις πιο ξεχωριστές μπάντες στο progressive metal, με τον μικρό μάγο Adam Wakeman να βάζει την πρώτη ύλη και τον Damian Wilson να ηγείται.

 
14. Redemption - The Art Of Loss
Redemption - The Art Of Loss

Συναισθηματικά φορτισμένο και εξαιρετικά εμπνευσμένο το νέο άλμπουμ των Redemption θα έπρεπε να ακουστεί από περισσότερο κόσμο, κι όχι μόνο επειδή έχει τον Ray Alder των Fates Warning στα φωνητικά.

 
15. Rival Sons - Hollow Bones
Rival Sons - Hollow Bones

Οι Rival Sons έχουν μια στόφα κλασσικού κι αυτό το άλμπουμ τους ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά, πιστοποιώντας ότι είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα.

 
  • SHARE
  • TWEET