Rocking Raccoon - Pallada

Αποψάρα 83

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 21/10/2013 @ 11:37
Κάποιοι νόμιζαν ότι πέθανα. Κάποιοι νόμιζαν ότι με φιμώσανε. Κάποιοι νόμιζαν πως βαριόμουνα τρελά να γράφω για πράματα που καταλαβαίνουν τρεις άγνωστοι και ο αδερφός μου. Ε, όχι λοιπόν. Είμαι εδώ. Με δικά μου ωράρια, με δικιά μου σεζόν. Τρίτη βδομάδα του Οκτώβρη, γιατί όχι;

Η αλήθεια είναι βασικά πως δεν είχα άλλη επιλογή από το να βγω από το λαγούμι μου. Είδατε φαντάζομαι το εξώφυλλο από το ακουστικό "Λάηβ Ιν Άθενς" των Σκόρπιονς.

Scorpions - MTV Unplugged In Athens

Κάποια πράγματα είναι υπεράνω σχολιασμών και κάποια άλλα είναι τόσο υπεράνω που ξανακάνεις κύκλο και καταλήγεις τελικά να τα σχολιάζεις. Πέρα λοιπόν από το εμφανώς γραφικό της υπόθεσης, είμαι σχεδόν σίγουρος πως στην εποχή του πολίτικαλ κορέκτνες που ζούμε, είναι σχεδόν προσβλητικό. Καλά, προσωπικά, χέστηκα, αλλά λέμε τώρα. Αλλά ας εστιάσουμε στο γραφικό της υπόθεσης. Εκεί που νόμιζες πως πουλώντας τη τελευταία τους δισκογραφική προσπάθεια στα περίπτερα ήταν το κατώτερο σημείο που μπορούσαν να φτάσουν στα πλαίσια του ελληνικού ξεζουμίματος -στο οποίο είναι άφταστοι- ξέχασες τα μαγαζιά της Πλάκας.

Ανάμεσα στα μπλουζάκια του Μήτρογλου, τα αγαλματίδια της Αθηνάς και του Δισκοβόλου, τον καυλωμένο Σάτυρο και τα πορνοτραπουλόχαρτα, θα μπορείς να βρεις και το "Σκόρπιονζ Ανπλάγκντ". Η ντελούξ συσκευασία του θα έρχεται με ενα σταμνάκι λάδι (με το λόγκο των Σκόρπιονζ), η σούπερ ντελούξ έκδοση θα περιλαμβάνει επίσης το εν λόγω σταμνάκι καθώς και υπογεγραμμένη γιγαντοαφίσα με τη μπάντα ντυμένη με τήβεννους στην Πνύκα, με τον Κλάυδιο Μάηνε στη μέση να αγορεύει, και η ούμπερ ντελούξ έκδοση θα περιέχει τα προαναφερθέντα αλλά και ένα ειδικό μπόνους τρακ, παιγμένο εξ' ολοκλήρου με φόρμιγγα και σουραύλι, "Hymn To Pallada (Gia Panta Sthn Ellada)".

Οι Σκόρπιονζ λοιπόν με αυτή την κυκλοφορία μπαίνουν κι αυτοί στο πάνθεον των υπερμουσικών που έχουν κυκλοφορήσει live in Greece, μαζί με το δεκανίκι των Iced Earth και το μουστάκι του Yanni.

Yanni - Nostalgia - Live At The Acropolis (video)

Σε άλλα νέα -αφού για κείμενο warm-up έχω διαλέξει τους εύκολους στόχους- ας κάνουμε μία αναφορά στον Τζάστιν τον Μπίμπερ. Πριν από κάποια χρόνια όταν πρωτοέσκασε μύτη, ήμουν πολύ σίγουρος πως θα ήταν άλλο ένα από εκείνα τα τσογλανάκια που μένουν στην επικαιρότητα για λίγα χρόνια και μετά τους ξεχνάει ο κόσμος. Δυστυχώς δεν πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε και τελικά δε μπορεί να κάνει κανείς τίποτα για να φύγει. Ο άνθρωπος-έρπης λοιπόν είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ στις ειδήσεις. Ρώτα και μένα που ερευνώ συνερχώς την επικαιρότητα του μουσικόκοσμου για υλικό το οποίο θα μπορούσε να έχει μία κάποια με το άτσαλο πενάκι μου. Ε κάτι για το Μπίμπερ βγαίνει κυριολεκτικά κάθε μέρα. Συμπεριλαμβάνοντας και τα Σαββατοκύριακα.

Τις προάλλες -όπως είναι επίσης πολύ πιθανό να έχετε δει- ανέβασε ένα κλιπάκι στο YouTube του όπου κάτι κάνει με το "Fade To Black".

Justin Bieber with Dan Kanter (video)

Πέρα λοιπόν από το γεγονός πως έχω κυριολεκτικά ακούσει  ίδιους ήχους από γάτες και πως κάπως κατάφερε και έκανε ένα επικό crossover από  την ιερή τέχνη του air guitar σε αυτή του παπαροξυσίματος, βλέπουμε πραγματικά 15 εξαιρετικά ανούσια δευτερόλεπτα βίντεο.

Τι δήλαδη πέρναγε από τα κεφάλια του στρατώνα μαρκετινοατζέντηδων; «Ας ανεβάσουμε ένα βιντέακι με την Εξοχότητα Μπιμπς να τη βρίσκει με Metallica. Έτσι σίγουρα θα ανοιχτούμε και σε άλλα κοινά. Θα μας αγαπήσουν και οι μεταλλάδες. Ξέρεις ε; Οι μεταλλάδες τα σκάνε καλά σε συναυλίες, μερτς και σιντί. Τους τη φέραμε, σίγουρα θα τους κερδίσουμε όλους. Κοίτα τι ωραία που το λέει, άκου, άκου».

Πώς είναι δυνατόν να σκέφτηκε κάποιος ότι είναι καλή ιδέα αυτό; Το θέμα είναι όμως πως αντιλαμβάνεσαι το άλλο πράμα, το κακό. Αρχίζεις και συνειδητοποιείς πως ο Bieber είναι too big to fail... Δεν πα να πετάξει κουτάβια σε ποτάμι ή να βομβαρδίσει αυτοπροσώπως τη Συρία, δεν θα άλλαξει τίποτα. Αυτοί που τον προσκυνάνε θα συνεχίσουν να τον προσκυνάνε. Δυστυχώς το μόνο πράγμα που μπορεί να τον ρίξει είναι ο χρόνος (ή δυο-τρία καλοζυγισμένα μπουκέτα), οπότε κάνουμε υπομονή μέχρι να μας αδειάσει τη γωνιά. Σίγουρα κάποια στιγμή θα καταλάβει πως έχει αρκετά λεφτά να πάει να αποικίσει στον Άρη, και θα πάει.

Βέβαια, μιλώντας για χρόνο, κάποιοι νιώθουν πως κυλάει απειλητικά γρήγορα εις βάρος τους. Και κάνουν πράματα κουτά, πολύ κουτά. Πάρε για παράδειγμα τον Toby Sheldon, έναν λέει «τραγουδοποιό» από -πού αλλού;- τις Αμερικές που έχει περάσει τα πέντε τελευταία χρόνια (και τα εκατό χιλιάδες τελευταία δολλάρια) κάνοντας πλαστικές ώστε να προσπαθήσει να μοιάσει στον άνθρωπο-έρπη. Τα αποτέλεσμα είναι όσο τρομαχτικό φαντάζεσαι. Είχα νομίζα μία κάρτα Ανατριχίλες που του έμοιαζε κάμποσο...



Λίγα πράγματα για σήμερα. Είπαμε, ξαναπαίρνω μπρος σιγά σιγά. Είμαστε στη διαδικασία εμπλουτισμού της στήλης, και για να μην τη βαριέμαι, και για να μην τη βαριέσαι. Είναι work in progress οπότε κάντε λιγάκι υπομονή και θα τα φτιάξουμε όλα, όλα. Αν βέβαια στο εντωμεταξύ έχετε καμιά ίδεα για τι θα θέλατε να βλέπετε πιότερο, γράφτε το από κάτω και θα δούμε τι θα κάνουμε. Αυτά.

Σας αφήνω με τον (γου)μαν της εβδομάδας. Angelika Fajcht, επαγγελματίας μοντέλο / no-fuck-giver. Είναι τέλεια, και την χαζεύουμε παρακάτω σε air guitar skills που θα ζήλευε και ο μπήμπερς.

Fake Guitarist Can't Be Bothered to Fake Play Her Upside Down Guitar (video)

Until next week
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon

ps,

  • SHARE
  • TWEET