Γιάννης Αγγελάκας & Οι 100°C

Μόνο Από Τη Λύπη Σου

Alltogethernow / Feelgood (2016)
Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 23/11/2016
Θα κάτσουν και τα υπόλοιπα «Τραγούδια» το ίδιο «Ήσυχα»;
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Ο Γιάννης Αγγελάκας παρουσιάζει το πρώτο τραγούδι-προπομπό του νέου του δίσκου, "Ησυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια", και εγκαινιάζει δισκογραφικά τη συνεργασία του με τους 100°C, το νέο του μουσικό όχημα με το οποίο στοχεύει σε μια ακόμη ανανέωση. Είναι ο γνωστός πλέον τρόπος που κάνει τον Γιάννη να μένει πάντα καινούργιος στα αυτιά μας, εκτός του τρομακτικού σκηνικού του χαρίσματος.

Το "Μόνο Από Τη Λύπη Σου", όμως, δείχνει από την αρχή τις ρίζες του που απλώνονται προς τα πίσω, στην προηγούμενη περίοδο του έργου του Αγγελάκα, και περισσότερο αποτελεί το μεταβατικό στάδιο προς τις νέες ενορχηστρώσεις και τα καινούργια όργανα.

Με σαφείς και φανερές τις αναφορές στη "Γελαστή Ανηφόρα" -ή τις επιρροές της- το πρώτο δείγμα του νέου άλμπουμ απλώς ανταλλάζει τον μπαγλαμά με κιθάρα, τρομπέτες και λίγα ηλεκτρονικά, βάζοντας έτσι στο παιχνίδι και τον σπουδαίο Coti.K, ο οποίος υπογράφει και τη συνολική παραγωγή.

Αν και το "Μόνο Από Τη Λύπη Σου" αναφέρεται στην περιγραφή ως «χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της δουλειάς», εμείς και πάλι το θεωρούμε προπαρασκευαστικό του κοινού και αναμένουμε στο ακουστικό μας για κάτι πιο φρέσκο, αφού μυριζόμαστε τη μεγάλη έκπληξη να μας περιμένει στη γωνία.

Θα δούμε αν όντως και τα υπόλοιπα «Τραγούδια» θα κάτσουν το ίδιο «Ήσυχα»...

Στίχοι:

Θα έπινα απ’ τους φίλους μου
Το πιο πικρό ποτό
Και θα’ λεγα «Θεούλη μου, τι γλύκα, ευχαριστώ»
Και των ανθρώπων θα ’πινα τον πιο βουβό καημό
Και θα ’λεγα «Υπέροχο, βάλτε να ξαναπιώ»
Μόνο από τη Λύπη σου
Μονάχα από τη Λύπη σου
Με τίποτα απ’ τη Λύπη σου
Δεν θα ’θελα να πιω
Όλα τα φαρμάκια θα μπορούσα να τα πιω
Θα κατάπινα ποτάμια από δάκρυα και θυμό
Μόνο από τη Λύπη σου
Μονάχα από τη Λύπη σου
Με τίποτα απ’ τη Λύπη σου
Δεν θα ’θελα να πιω

Listen

  • SHARE
  • TWEET