Twisted Sister

Come Out And Play

Atlantic (1985)
Από τον Βαγγέλη Ευαγγελάτο, 12/07/2011
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Η περίοδος 1982-1985 ουσιαστικά ισούται με ολόκληρη την καριέρα των Twisted Sister. Ο καθένας από τους τέσσερις δίσκους που κυκλοφόρησαν έχει τη δική του βαρύτητα. Το "Under The Blade" αντιπροσώπευε την ωμή και ακατέργαστη πρώιμη μορφή τους, το "You Can't Stop Rock 'N' Roll" ήταν το πιο ισορροπημένο για την μετέπειτα πορεία τους, ενώ με το "Stay Hungry" έγινε η μεγάλη έκρηξη της δημοτικότητάς τους και η μεγαλύτερη κορυφή τους σε όλα τα επίπεδα.

Όντας σ' αυτή την εποχή, λοιπόν, με τα video clip να προβάλλονται ακατάπαυστα στο MTV και την PMRC της Tipper Gore να τους κάνει διαφήμιση μέσω του πολέμου της, ο Dee Snider και η παρέα του προετοίμαζαν το επόμενο βήμα τους. Με το "Come Out And Play" οι Sister επιχείρησαν να περάσουν την glam αισθητική τους σε πιο mainstream κοινό, επαναφέροντας ταυτόχρονα τα heavy στοιχεία των πρώτων άλμπουμ. Η αλλαγή στη θέση του παραγωγού έφερε τον Dieter Dierks (Scorpions, Accept) στην κονσόλα, παρόλο που η συνεργασία τους έμελλε να σταματήσει εκεί.

Την ιδιότητα των κραχτών αναλαμβάνουν να επωμιστούν τα "Leader Of The Pack" και "Be Chrool To Your Scuel", για τα οποία γυρίστηκαν δύο απολαυστικά video clip. Το πρώτο αποτελεί διασκευή στους The Shangri-Las και είχε αρχικά εμφανιστεί στο "Ruff Cuts" EP του 1982, ενώ το δεύτερο ήταν ένα καθαρόαιμο rock 'n' roll κομμάτι, εμπλουτισμένο με τις συμμετοχές των Alice Cooper, Brian Setzer (των Stray Cats) και Billy Joel. Ωστόσο, κανένα από τα δύο δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα, με το "Be Chrool To Your Scuel" να απαγορεύεται από το MTV, λόγω του «προσβλητικού» του περιεχομένου.

Η heavy πλευρά του δίσκου κερδίζει κατά κράτος τις εντυπώσεις, με το καταιγιστικό εναρκτήριο "Come Out And Play", το υμνητικό "I Believe In Rock 'N' Roll" και τα κλασικά Sister "The Fire Still Burns", "Out On The Streets" και "Kill Or Be Killed" να δικαιούνται θέση ανάμεσα στις καλύτερες στιγμές της μπάντας. Η παράδοση των καθιερωμένων slow κομματιών συνεχίζεται με τα "I Believe In You" και "King Of The Fools", που στέκονται επάξια δίπλα σ' αυτά του παρελθόντος. Ωστόσο, τα δύο προαναφερθέντα τραγούδια που «σπρώχτηκαν» στα media δε φάνηκαν ικανά να ανταπεξέλθουν στο βεβαρημένο ρόλο τους, κάτι που γίνεται πιο εμφανές αν συγκριθούν με τα δύο αντίστοιχα απόλυτα hit του "Stay Hungry".

Συμπερασματικά, το τέταρτο δισκογραφικό βήμα της μπάντας -κατά κοινή ομολογία- απέχει πολύ για να χαρακτηριστεί το καλύτερό της, καθώς αδικήθηκε από λανθασμένες επιλογές, τόσο στον τομέα της παραγωγής, όσο και σ' αυτόν της επιλογής των single. Περιέχει, όμως, όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μπάντας που αγάπησε ο μέσος SMF στις τρεις προηγούμενες δουλειές. Για τους περισσότερους οπαδούς των Twisted Sister, το "Come Out And Play" ισοδυναμεί με το τελευταίο καλό άλμπουμ τους κι αυτό είναι αρκετό για να του αποδοθεί ο όρος «κλασικό».

Official Disclaimer: PLAY IT LOUD, MUTHA!
  • SHARE
  • TWEET