Type O Negative

Symphony For The Devil

SPV (2006)
Από τον Άλκη Κοροβέση, 13/09/2006
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Δεύτερο dvd, εν ονόματι "Symphony For The Devil", από την παρέα του Peter Steele. Εν έτει 2006 οι Type O Negative παίρνουν ένα μεγάλο ρίσκο να κυκλοφορήσουν ένα dvd με κομμάτια από τη δισκογραφία τους ως το 1999, δηλαδή μέχρι και το "World Coming Down". Ρίσκο διότι έχοντας στο ενεργητικό τους έναν μόνο studio δίσκο από τότε μέχρι τώρα και με έναν ακόμα στα σκαριά, το να δίνεις βάση στο παρελθόν σου τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Η ζωντανή εμφάνιση τους στο Bizarre Festival στη Γερμανία (ωςsupport και όχι headliners) μπροστά σε περίπου 90.000 κόσμο διακόπτεται κάθε τόσο από παρεμβολές σκηνών με πρωταγωνιστές τους Peter Steele, Johnny Kelly, Kenny Hickey, Josh Silver και έναν κοντό χοντρό και καραφλό ανθρωπάκο. Μεταξύ άλλων παίζουν μπουνιές, κλωτσιές, δείχνουν πώς προήλθε η ιδέα για τον τίτλο του "Origin Of The Feces" στους Lacuna Coil, ενώ δεν ξεχνούν να κάνουν επίδειξη του μαύρου χιούμορ τους παρουσιάζοντας έναν μονόχειρα να κρατά ένα χαρτόνι που γράφει ότι θα έδινε και το άλλο του χέρι για να δει τους Type O Negative. Σε κάποιο σημείο εμφανίζεται και ο Dimebag Darrell. Αυτά και άλλα ακραία περιλαμβάνονται στις ενδιάμεσες αυτές σκηνές.

Περνώντας στο βασικό λόγο για τον οποίο αξίζει κανείς να αγοράσει αυτό το dvd, μπορώ να πω ότι η επιλογή των κομματιών για το live είναι αρκετά σοφή, περιέχοντας συνθέσεις από όλες τις δουλειές τους.

Live in Concert (Bizarre Festival, 1999)

01. Intro
02. In The Flesh (intro) / Cinnamon Girl / Der Untermensch (intro)
03. Too Late: Frozen
04. Xero Tolerance (intro) / In Praise of Bacchus
05. Jesus Hitler (intro) / Kill All the White People
06. Cornucopia / Wolf Moon (including Zoanthropic Paranoia)
07. Everything Dies / My Girlfriend's Girlfriend
08. Are You Afraid? / Gravitational Constant
09. Black Sabbath (intro) / Christian Women
10. Love You to Death
11. Black No.1

Η εκτέλεση των κομματιών είναι αρκετά κοντά στην αυθεντική, χωρίς πολλές πρωτοτυπίες από τη μπάντα. Ο ήχος ενώ στην αρχή φαίνεται κακός, στη συνέχεια είτε βελτιώνεται αισθητά είτε τον συνηθίζεις και δε σε ενοχλεί τόσο η ποιότητα. Η εικόνα ικανοποιητική ενώ θα μπορούσε να είναι σαφώς καλύτερη.

Οι Type O Negative πάνω στη σκηνή είναι αρκετά δραστήριοι, ωστόσο κάτω από αυτήν οι οπαδοί τους είναι αυτοί που προσπαθούν να ανάψουν τη σπίθα και στους υπόλοιπους, Δικαιολογημένο αυτό από το γεγονός ότι δεν ήταν οι ίδιοι headliners.

Στα extras του dvd περιλαμβάνεται μια απόπειρα συνέντευξης των Type O Negative από μια κοπελίτσα με το όνομα Juliya, η οποία όταν παίρνει απαντήσεις στις ερωτήσεις τις, αυτές θα είναι λακωνικές ή άκρως σαρκαστικές. Για να ολοκληρωθεί το πακέτο των τεσσάρων συνολικά ωρών που διαρκεί το dvd, οι Type O Negative δίνουν την ευκαιρία σε όποιον δεν τους γνωρίζει να τους μάθει λίγο (έως καθόλου) μέσα από τη βιογραφία του κάθε μέλους ξεχωριστά, ενώ στη gallery βρίσκονται αρκετές φωτογραφίες της ζωή τους από τότε που ήταν μικρά παιδιά.

Το dvd αυτό απευθύνεται κυρίως στους fan του συγκροτήματος, οι οποίοι αντιλαμβάνονται και αποδέχονται το ακραίο χιούμορ των Type O Negative.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κομμάτια προέρχονται από το παρελθόν τους, φαίνεται η προσπάθεια τους να ευχαριστήσουν τους πιστούς οπαδούς τους αλλά και να δώσουν την ευκαιρία στους προσφάτως μυημένους να γνωρίσουν τις παλιότερες δουλειές τους. Σε όσους δεν έχουν ακούσει καθόλου Type O Negative, θα πρότεινα να ξεκινήσουν με κάποιο δίσκο τους, ίσως το καινούριο best of που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Όσοι δεν έχουν καμία σχέση με το gothic doom υβρίδιο που παίζει η μπάντα, ας μείνουν μακριά.

Υ.Γ.: Το dvd συνοδεύεται από ένα bonus cd με διασκευές στον Carlos Santana το οποίο όμως δε μπορώ να κρίνω αφού δεν το έλαβα.

  • SHARE
  • TWEET