Mystic Priestess

PTP Sessions

Self Released (2020)
Από τον Αποστόλη Ζαμπάρα, 21/05/2020
Μια ζωντανή ηχογράφηση παλαιών και νέων κομματιών, τρανή απόδειξη της επαναστατικής μαγείας του death rock των Mystic Priestess
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Οι Mystic Priestess είναι ένα κουιντέτο, πλέον, με έδρα το Όκλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχοντας κυκλοφορήσει δυο EP την τελευταία τετραετία, αποτελούν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ανερχόμενες underground μπάντες της διαρκούς αναβίωσης του post punk / dark wave. Για την ακρίβεια, ο ήχος τους, ακροβατεί εξαιρετικά μεταξύ του '80s death rock και του anarcho punk, με την πνευματική και σκοτεινή αύρα του dark wave να είναι παρούσα διαρκώς.

Αν κάτι όμως επιτρέπει στην μπάντα να ξεχωρίζει, αυτή δεν είναι άλλη από την εγγενή ταυτότητα της μπάντας. Οι πολιτικές τους πεποιθήσεις, σε συνδυασμό με τα άκρως ενδιαφέροντα live τους, τους έχουν επιτρέψει, παρά την μικρή δισκογραφία, να μοιραστούν την σκηνή με ήρωες όπως οι μυθικοί The Mob και οι Negative Approach. Η φρέσκια οπτική τους, ταγμένη σε ιδανικά και αξίες της σκηνής τους, γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη αν αναλογιστούμε την ύπαρξη queer και trans ατόμων μεταξύ των μελών. Η μουσική της μπάντας έτσι, καθίσταται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, αφού η ανάγκη έκφρασης και οι διεκδικήσεις των μελών της, αποτελούν μια ξεχωριστή φωνή, ιδιαιτέρως απαραίτητη για την εποχή μας.

Το νέο τους EP που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, λειτουργεί ιδανικά ως εισαγωγή στον κόσμο των Mystic Priestess. Μέρος των περίφημων "Part Time Puns Sessions" η εν λόγω κυκλοφορία είναι μια ζωντανή ηχογράφηση στα Cave Studios του Los Angeles. Προωθώντας την μουσική τους με ζωντανές ηχογραφήσεις ως μέρος ραδιοφωνικών εκπομπών, αρκετές μπάντες βρίσκουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό παλιές και νέες συνθέσεις. Οι έξι που αποτελούν τα "PTP Sessions" των Mystic Priestess, εμπίπτουν επακριβώς στην περίπτωση αυτή, αποτελώντας ταυτόχρονα μια ιδανική εισαγωγή στον κόσμο της μπάντας.

Η κυκλοφορία, περιλαμβάνει δυο κομμάτια από το "No Tomorrow, Only Today" EP (2018), τρεις νέες συνθέσεις και μια άκρως ενδιαφέρουσα διασκευή σε Rudimentari Peni. Η τελευταία, το "Blissful Myth", δένει ιδανικά θεματικά με το πνεύμα της μπάντας, αναδεικνύοντας μαζί με ένα σημαντικό κομμάτι των φωνητικών, τις anarcho-punk επιρροές τους. Ταυτόχρονα, με τραγούδια όπως το εναρκτήριο "Smoke And Mirrors", που θα θυμίσει Belgrado, φανερώνουν την ιδιαίτερη ηχητική τους πρόταση, έχοντας σε πρώτο πλάνο ένα gloom ηχητικό τόνο, μάρτυρα του death rock στοιχείου τους που δεσπόζει στα riffs των τραγουδιών τους.

Τα synths και τα μικρά αλλά καίρια leads ξεδιπλώνουν μια ονειρική διάθεση, η οποία, ενώ αποδίδεται σε ζωντανή ηχογράφηση, ηχεί αρκούντως οργανική. Το "Spinny Wings" είναι η πιο γαλήνια στιγμή του EP, δίνοντας την ευκαιρία στο προσωπικό αγαπημένο "Eternal Resurrection" να αναδειχθεί. Ο τρόπος που ενσωματώνεται το σαξόφωνο, που εκφέρονται οι στίχοι, που χτίζεται σταδιακά η ένταση χάρη στο rhythm section, τα ιδανικά φωνητικά, όλα δημιουργούν μια εντυπωσιακή σύνθεση η οποία με τις αλληγορίες της θα περάσει τα κατάλληλα μηνύματα."Descendants of Isis, we'll be reborn", αν δεν με γελούν τα αυτιά μου.

O δίσκος κλείνει με τα "Where Were You?" και "No Tomorrow, Only Today" από το προηγούμενο EP της μπάντας. Το πρώτο, είναι μια mid tempo σύνθεση που επικεντρώνεται στο κυρίως μήνυμα της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το δεύτερο, η πιο punk στιγμή του EP, μια καταγγελία της παρούσας κατάστασης, ένα κάλεσμα για άμεση δράση και όχι κάποια μεσσιανική προσμονή. Εν τέλει, με το "PTP Sessions", οι Mystic Priestess παραθέτουν ίσως το αρτιότερο δισκογραφικό τους δείγμα μέχρι στιγμής, συνδυάζοντας άψογα την ωμή ενέργεια μιας ζωντανής εμφάνισης, με το σκοτάδι του ήχου τους, την επαναστατικότητα των μηνυμάτων τους και τον εξαιρετικό συγκερασμό death rock riffs με σαξόφωνο.

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET