Medieval Demon

Black Coven

Hells Headbangers (2022)
Από τον Σπύρο Κούκα, 19/12/2022
Το ηχητικό υπόβαθρο μιας κατάμαυρης και υποχθόνιας σύναξης μαγισσών
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Η περίπτωση των Medieval Demon στέκεται αξιοσημείωτη, καθώς οι Έλληνες black metallers έχουν ξεκινήσει μια δεύτερη «καριέρα», έπειτα από μια δισκογραφική σιωπή που κράτησε για περίπου 20 χρόνια (1998 - 2018). Από το φοβερό και τρομερό "Medieval Necromancy" και μετά, ακούμε δισκογραφικά τους νέα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς το προ διετίας "Arcadian Witchcraft" έρχεται να το διαδεχτεί το φετινό "Black Coven", συνεχίζοντας το σερί αξιοπρόσεκτων κυκλοφοριών τους.

Το παγανιστικό σκοτάδι της μουσικής των Αθηναίων μοιάζει απειλητικό ανά στιγμές, καθώς τα βίαια ξεσπάσματα της μουσικής τους ντύνονται από ένα μυστηριακό, συμφωνικό πέπλο που ανακαλεί την περίοδο των ‘90s. Μην το λησμονούμε, άλλωστε, οι Medieval Demon είναι παιδιά εκείνης της περιόδου του ελληνικού black metal ρεύματος, ερχόμενοι λίγο μετά το πρώτο κύμα για να συνεχίσουν το ανίερο έργο των πατριαρχών της σκηνής (βλ. Rotting Christ, Necromantia, Varathron).

Έτσι, φαντάζει λογικό πως το συνολικό πνεύμα του "Black Coven" είναι πιστό στο μεσογειακό black metal ταπεραμέντο, έχοντας πολλά κοινά με τις μουσικές τελετουργίες των Mortuary Drape, των Death SS και των προαναφερθέντων Varathron και Necromantia. Παραμένοντας στο ανήλιαγο underground, όπου και ανήκει δικαιωματικά, και διατηρώντας αυτήν την πρωτόλεια, δεδομένα old school προσέγγιση, η μπάντα βασίζεται στην πειστικότατη occult ατμόσφαιρα που δημιουργεί, την ίδια στιγμή που τα διάφορα πιο μελωδικά και heavy ξεσπάσματα απλά εντείνουν το χαρακτήρα της.

Η θεατρικότητα και η απόδοση των μουσικών θεμάτων σαν μια άλλη σατανική ιεροτελεστία δεν γίνεται να λαθέψει, το ύφος και το υπόβαθρο των στίχων προέρχεται κατευθείαν από τα έγκατα των early ‘90s εμπνεύσεων της σκηνής, ενώ η εν γένει παρουσία του Jim Mutilator (ο οποίος αναλαμβάνει το μπάσο της μπάντας για δεύτερο σερί δίσκο) είναι από μόνη της καθοριστική.

Πιστός στο όνομα που φέρει κι ενσαρκώνει στο απόλυτο, το "Black Coven" αποτελεί το ηχητικό υπόβαθρο μιας κατάμαυρης και υποχθόνιας σύναξης μαγισσών, στην οποία σκαρώνεται ακόμη μια αποκρυφιστική τελετουργία. Ως εξέχον μέλος, πλέον, της Hellenic Βlack metal συνομοταξίας, οι Medieval Demon είναι και πάλι εδώ, συνεχίζοντας να μεγαλώνουν τη δισκογραφική τους παρουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • SHARE
  • TWEET