Medieval Demon

Arcadian Witchcraft

Hells Headbangers (2020)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 03/12/2020
Στα Αρκαδικά δάση, εκεί γράφτηκε ιστορία, από τα παγανά και τα υποχθόνια που ποτέ δε χάθηκαν
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Υπάρχει κινητικότητα και εγρήγορση τα τελευταία χρόνια σε μια από τις παλαιότερες εγχώριες black metal μπάντες. Αυτό δείχνουν οι δύο κυκλοφορίες μέσα σε δύο χρόνια, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πριν το "Medieval Necromancy" του '18 πρέπει να πάμε είκοσι χρόνια πίσω για να βρούμε το ντεμπούτο "Demonolatria". Όποιος και να είναι ο λόγος γι' αυτήν την ολική επαναφορά, δεν μπορούμε παρά να τρίβουμε τα χέρια μας από χαρά, χαμογελώντας μειλίχια. Και χθόνια συνάμα.

Το αδελφικό δίδυμο των Lord Apollyon και Sirokus συνεργάζεται εκ νέου με τον Mutilator υπό άλλη ιδιότητα αυτή τη φορά: αυτή του μπασίστα και συνθέτη, ο δάκτυλός του δεν κρύβεται και αφήνει έντονο αποτύπωμα στον δίσκο. Τέτοιο, που μας μεταφέρει στο 1994 και σε έναν από τους πιο εμβληματικούς δίσκους του ελληνικού metal. Δε στέκονται μόνο εκεί όμως, οι ιδέες τους είναι μουσικά ξόρκια σκότους, επικλήσεις στα ανίερα και στα βλάσφημα και αποδίδονται αναλόγως: με τα πλήκτρα να κερδίζουν τις εντυπώσεις και να στέκονται περήφανα δίπλα στα riff και lead της κιθάρας, προσδίδοντας έναν πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα στη μουσική. Δεν είναι λίγες οι στιγμές που θα φέρουν στον νου ταινίες τρόμου (κατά προτίμηση ιταλικό horror περασμένων δεκαετιών), ενώ άλλες στιγμές θα ακουστούν πομπώδη και υπερφυσικά. Σε αυτή τους την έκδοση, οι αγαπημένοι και ποτέ λησμονημένοι Limbonic Art έκαναν την "cameo" εμφάνισή τους με θαυμαστά αποτελέσματα.

Στα παγανιστικά χώματα μιας Αρκαδίας διαφορετικής από αυτήν που ξέρουμε, μιας θρυλικής και ίσως ουτοπικής περιοχής, εκεί συντελείται η σύναξη των μαγισσών, τριών όπως και η μπάντα. Ιδιαίτερος αριθμός σε μυθολογίες (ελληνική - τρεις Μοίρες, σκανδιναβική - τρεις Norns). Τις φαντάζομαι σούρουπο σε κάποιο ξέφωτο να ετοιμάζουν τα ματζούνια τους και την μπάντα να στέκει παραδίπλα, άγρυπνος φρουρός τους και κομιστής των μαντάτων τους. Κάπως έτσι επιδρά τούτος ο δίσκος στο θυμικό, υπερβαίνοντας τα όρια ακόμα μιας ακρόασης ενός ακόμα δίσκου. Εδώ κυριαρχούν οι εικόνες, η ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα, είναι αδύνατον να μη σε μεταφέρουν οι κραυγές και τα κρουστά που ακούς σε κάποιου είδους θέαση: μπορεί να είναι μία τελετή ή κάποιο αρχαίο θεατρικό έργο με κοινή κατάληξη, την αμέριστη προσοχή σου και την πεποίθηση ότι αυτό που βιώνεις είναι αληθινό πέρα από κάθε αμφιβολία.

Οι «οδηγίες χρήσης» είναι ξεκάθαρες, νυχτερινή ακρόαση άνευ παρεμβολών με ένα ζευγάρι ακουστικά, για υπέρτατη απόλαυση. Στην οποία συνδράμει η παραγωγή του George Emmanuel στo Pentagram Studio, το ιδανικό μέρος για μια τέτοια σύναξη. Διαβόλια και Τρέλα, Μαύρη Βασίλισσα, Νυχτερινή Ομίχλη και Μεγάλε Άρχοντα, ιδού οι Τρεις Μάγισσες στη δούλεψή σας.

YouTube

  • SHARE
  • TWEET