Halestorm

The Strange Case Of...

Roadrunner (2012)
Από τον Χρήστο Καραδημήτρη, 27/04/2012
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Το είχε πει ο Slash υποστηρίζοντας την επιλογή της συμμετοχής της Fergie στο τελευταίο ομότιτλο άλμπουμ του: «Λείπουν rock chicks σήμερα». Και όντως, υπήρξε σημαντικό έλλειμμα σε θηλυκές παρουσίες που θα μπορούσαν να συνδυάσουν ουσιαστικά rock performance και sexy στοιχείο. Στο metal, δε λέω, υπάρχουν κάποιες (λίγες) περιπτώσεις, αλλά στο rock; Φίλτατε με το ημίψηλο εισακούστηκες αρχικά με την Grace Potter, αλλά επειδή οι Θεοί του rock ήξεραν ότι ήθελες κάτι πιο «άγριο» έστειλαν τη Lzzy Hale...

...η οποία θα μας επιτρέψει να την αποκαλούμε το «Λζάκι» για λόγους οικειότητας. Η αλήθεια είναι πως μας είχε τραβήξει ήδη το ενδιαφέρον προ διετίας με το videoclip του "Familiar Taste Of Poison", από το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ που άφηνε υποσχέσεις πως οι Halestorm ήρθαν να μείνουν και μπορεί να εξελιχθούν σε κάτι πραγματικά άξιο λόγου. Κι από ότι φαίνεται με το "The Strange Case Of..." όντως θα πάνε πολύ μακριά.

Στο ενδιάμεσο, τόσο το "ReAnimate" EP διασκευών, όσο και το "Hello, It's Mz Hyde" EP -το οποίο περιελάμβανε τέσσερα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ- υπήρξαν σαφείς προειδοποιητικές βολές. Εν τέλει, όμως, θεωρώ πως με αυτό το άλμπουμ ξεπέρασαν και τις αισιόδοξες προβλέψεις, παραδίδοντας ένα άλμπουμ φρέσκου, δυναμικού, πιασάρικου, μοντέρνου rock, που περιέχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ξεχωρίσει.

Πρώτα από όλα το Λζάκι έχει φωνάρα, με γρέτζο, με συναίσθημα και κυρίως με attitude. Δεύτερον το άλμπουμ έχει έτοιμα χιτάκια, όπως το "Love Bites (And So Do I)" ή το "Rock Show". Τρίτον, έχει τραγούδια δυναμίτες όπως το "Mz. Hyde", το "Miss The Misery" ή το "Daughters Of Darkness" που μπορούν να ξεσηκώσουν. Τέταρτον, όταν χαλαρώνει είναι εξίσου πειστικό, με την πλευρά αυτή να αναδεικνύεται στα "Beautiful With You", "In Your Room" και "Break In". Ειδικά στο τελευταίο, το Λζάκι με το πιάνο δίνει ρέστα. Και εκεί που λες πως το "Here's To Us" αποτελεί ιδανικό κλείσιμο με την παρεΐστικη ανεμελιά, σε μια σύνθεση που θα μπορούσε να είναι άνετα σε άλμπουμ των Black Stone Cherry, υπάρχουν και τρία ωραιότατα bonus τραγούδια, εκ των οποίων ξεχωρίζει φυσικά το ντεμπούτο με τον James Michael των Sixx A.M. στο "Private Parts".

Στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί κανενός είδους μυστικό η «περίεργη περίπτωσή τους», ούτε έκπληξη το πόσο καλά τα κατάφεραν. Δεν ανήκουν τυχαία στη Roadrunner, δεν έκανε τυχαία το Λζάκι ντουέτο με τον Brent Smith στην επανεκτέλεση του "Breaking Inside" των Shinedown και με τον Russell Allen στη διασκευή του "Come Undone" με τους Adrenaline Mob, στις οποίες παρεμπιπτόντως τα έσπασε. Μέχρι και το απεχθές Glee τους πήρε χαμπάρι, άρα μάλλον ευοίωνο διαγράφεται το μέλλον.

Έτσι λοιπόν με το "The Strange Case Of..." έχουμε ένα δίσκο ιδανικό για ραδιοφωνικό αέρα, για το αμάξι ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός και για πιο χαλαρές στιγμές. Μην παρασυρθείτε, όμως, δεν είναι τόσο χαλαρό άκουσμα όσο νομίζετε και το Λζάκι προειδοποίησε πως δαγκώνει. Όπως φανερώνει και στο "American Boys" γουστάρει «Metal head boys in the back of a Camaro, banging to Metallica, on the radio».

Ελάτε τώρα, μπορείτε να της αντισταθείτε; Εγώ, ομολογώ πως όχι...

  • SHARE
  • TWEET