Η ανακοίνωση της RIAA σχετικά με το κλείσιμο του Megaupload

26/01/2012 @ 11:42
Λίγες μέρες μετά το κλείσιμο του Megaupload, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενη δημοσίευση μας, ο Αντιπρόεδρος Στρατηγικής Ανάλυσης Δεδομένων της RIAA (Recording Industry Association of America), Joshua P. Friedlander, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση φέρει τον τίτλο «Ποιά η σημασία του κλεισίματος του Megaupload» και ο Friedlander παρουσιάζει δεδομένα που αποδεικνύουν ότι οι ψηφιακές πωλήσεις αυξήθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο του Limewire το 2010 και υποστήριξε ότι κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί με την περίπτωση του Megaupload.

Όπως γράφει ο ίδιος, «το κλείσιμο παράνομων site βοηθά να αναπτυχθεί ένα ακμάζον και πολυποίκιλο ψηφιακό περιβάλλον, ενθαρρύνοντας το κοινό να απευθυνθεί σε έννομους φορείς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λανσάρουν καινούριες συναρπαστικές υπηρεσίες - όπως το Spotify στις Η.Π.Α., στο οποίο πολύ γρήγορα εγγράφηκαν εκατομμύρια χρήστες».

Εν τω μεταξύ, δύσκολες στιγμές περνάνε οι υπόλοιπες file-sharing ιστοσελίδες και παίρνουν μέτρα ώστε να μην καταλήξουν όπως το Megaupload. Πολλές από αυτές πρόκειται να ελεγχθούν σύντομα από το FBI.

Σε άλλα σχετικά (;) νέα, ο ιδιοκτήτης του Megaupload, Kim Dotcom, ο οποίος συνελήφθη στην έπαυλή του πριν μερικές μέρες, φαίνεται να συνεργάζεται για να κυκλοφορήσει δίσκο με τον παραγωγό Printz Board (με τον οποίο είχε ηχογραφήσει το "Megaupload Mega Song").

  • SHARE
  • TWEET