Dead Feathers

Full Circle

Ripple Music (2023)
Από τον Γιώργο Ζαρκαδούλα, 16/10/2023
​Απολαύστε το ψυχεδελικό παγανιστικό τελετουργικό δύο ηπείρων, προτού κουβαληθούν οι χριστιανοί και σας κάψουν όλες και όλους
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Τους νταντεύουμε εδώ και δέκα χρόνια. Σχεδόν. Τους έχουμε αδυναμία; Μπόλικη. Τους έχουμε κακομάθει; Μπα, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Και πως σε κακομαθαίνει μια μπάντα που κυκλοφορεί δίσκο στην χάση και στην φέξη; Με το να μεγαλώνει η εκτίμησή σου βήμα – βήμα. Με την αυξητική τάση ποιότητας. Από το ελπιδοφόρο πρώτο βήμα, στο εξαιρετικό ντεμπούτο κι από κει…εδώ. Στον πλήρη κύκλο τους.

Στην πιθανολογούμενη επίσημη δήλωση της μουσικής τους ταυτότητας. Κι αυτό γιατί μια φορά κι έναν καιρό, οι Dead Feathers χαρακτηρίστηκαν ως η διάδοχη κατάσταση των Blues Pills. Λάθος και υπερβολή μαζί. Μπορεί να έχουν μερικές κοινές ρίζες, τα χωράφια τους όμως δεν συνορεύουν. Είναι διαφορετική η ιδιοσυγκρασία, τόσο η μουσική όσο και η ερμηνευτική.

Είναι η δεύτερη φορά που θα μνημονεύσω τη Μαρία Δημητριάδη και υπεύθυνη τώρα είναι η Marissa Allen. Σου τραβάει την προσοχή αυτό το κορίτσι και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Σπάνια δίνω βάση στους στίχους κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ειδικά της πρώτης, στο "Full Circle" όμως με πήρε από το χέρι και δεν της το άφησα ποτέ. Ήταν σα να περπατούσα σε θολό τοπίο ψάχνοντας το τέλος του κι άκουγα την φωνή της προκειμένου να τα καταφέρω.

Μην αδικήσω όμως και τα υπόλοιπα μέλη, καθότι είναι οι υπεύθυνοι για την εκπληκτική ατμόσφαιρα του δίσκου. Και ποια είναι αυτή; Φαντάσου Ιθαγενείς Αμερικάνους να είναι προσκεκλημένοι στη γιορτή του μεσοκαλόκαιρου κι εσύ να έχεις κάνει κατάληψη σε μια από τις σκηνές τους. Σε ποια ακριβώς φάση, θα με ρωτήσεις κι ένα δίκιο θα το έχεις. Ψηφίζω τη στιγμή εκείνη που αρχίζουν να διαλύονται τα πρώτα ντουμάνια και νιώθεις ικανός να τραβήξεις λίγο το κάλυμμα της εισόδου και να αντικρύσεις το έξω.

Και με το που βγαίνεις έξω στον καθαρό αέρα ακούς πρώτα αυτό. Ε, δεν είναι μια ομορφιά και μισή; Ιδανικό φινάλε θα το έλεγε κάποιος. Μαζί του. Ιδανική αρχή θα προσέθετα κι εγώ. Και το μεσοδιάστημα (βλέπεις τι γίνεται τώρα) τι το κάνουμε; Το απολαμβάνετε. Απολαύστε το ψυχεδελικό παγανιστικό τελετουργικό δύο ηπείρων, προτού κουβαληθούν οι χριστιανοί και σας κάψουν όλες και όλους και σιγοτραγουδήστε τους Im Not Dead Inside Because I Made It Out Alive.

  • SHARE
  • TWEET