Crimson Fire

Another Dimension

No Remorse (2021)
Από τον Σπύρο Κούκα, 21/09/2021
Με '90s αέρα και '80s ψυχή, το "Another Dimension" αποτελεί έναν δίσκο μιας άλλης εποχής, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει συγκινήσεις στο συγκεκριμένο κοινό που απευθύνεται
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση των Crimson Fire η έκφραση ταιριάζει γάντι. Μπορεί να άργησαν λίγο παραπάνω των προσδοκώμενων, αλλά οι Έλληνες melodic metallers επέστρεψαν με το διάδοχο του πολύ καλού "Fireborn", το οποίο είχε κάνει μια μικρή αίσθηση στους underground κύκλους το 2016, όταν και κυκλοφόρησε. Πέντε χρόνια αργότερα, το "Another Dimension" έρχεται για να μας παρουσιάσει μια ακόμη διάσταση της μουσικής της μπάντας, αρκετά πιο ποικιλόμορφο μουσικά και πολύχρωμο ηχητικά από κάθε προκάτοχο του.

Συνεχίζοντας με σθένος να καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος του '80s metal, αυτή τη φορά με μια ισχυρότερη τάση προς τα πιο μελωδικά παρακλάδια εκείνου, είτε αυτά τείνουν προς το glam metal, είτε φλερτάρουν με το έντονα κιθαριστικό AOR, οι Crimson Fire θα αποτελούσαν μια καλή επιλογή ως support σχήμα σε ένα υποτιθέμενο κοινό tour των Bon Jovi και των Riot εκείνης της εποχής. Αισθητικά, τα παιδιά είναι ταγμένα ψυχή τε και σώματι σε εκείνη την περίοδο, φαίνεται να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και αυτό βγαίνει και στη μουσική τους.

Οι επιρροές τους φαντάζουν πολλές κι εκλεκτές, από τους προαναφερθέντες Bon Jovi και Riot, μέχρι τους Iron Maiden (άκου το εναρκτήριο "Judas", το οποίο θα μπορούσε να είναι και tribute στο "Somewhere In Time"), το σοβαρό euro-power, τους Europe και τους Dokken, χαρίζοντας, έτσι, επιλογές ακόμη και στον πλέον ανυποψίαστο με την περίπτωση τους ακροατή. Βέβαια, το θέμα συνοχής του υλικού είναι υπαρκτό με βάση αυτά τα δεδομένα, αλλά οι πολύ καλές κιθάρες μετριάζουν τον όποιο ανάλογο προβληματισμό.

Στο ανέκαθεν «δύσκολο» τρίτο άλμπουμ, οι Crimson Fire καταφέρνουν να προσθέσουν μια αξιόλογη συνέχεια στο δισκογραφικό τους κατάλογο, η οποία φανερώνει σίγουρα πρόοδο σε ό,τι αφορά τις εκτελεστικές και συνθετικές τους ικανότητες. Με '90s αέρα και '80s ψυχή, το "Another Dimension" αποτελεί ένα δίσκο μιας άλλης εποχής, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει συγκινήσεις στο συγκεκριμένο κοινό που απευθύνεται, είτε σε εγχώριο ή σε διεθνές επίπεδο.

YouTube

  • SHARE
  • TWEET