Achelous

The Icewind Chronicles

No Remorse Records (2022)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 11/03/2022
Μην ψάχνετε μακριά για ευθύβολο και χαρισματικό επικό metal, δίπλα μας βρίσκεται
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Ένας χαμούλης γίνεται στον fantasy χώρο τον τελευταίο καιρό, ειδικά τηλεοπτικά. Ο ασκός που άνοιξε με το Game of Thrones δεν αναμένεται να κλείσει σύντομα, συγγραφείς και τα έργα τους πορεύονται σε μικρή και μεγάλη οθόνη με τους fans χωρισμένους σε στρατόπεδα: Άλλοι να ωρύονται για την απόδοση των γραπτών στο γυαλί και στο πανί και άλλοι να αναμένουν με αγωνία τις νέες σεζόν. Μάλλον στη μουσική τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ή τουλάχιστον έτσι μας τα παρουσιάζουν οι Achelous.

Ο Αλέξανδρος και οι περιπέτειές του ανήκουν στο παρελθόν και τη σκυτάλη παίρνουν οι ήρωες του R.A. Salvatore στην εμβληματική του τριλογία "The Icewind Trilogy". Ίσως και να μην είναι μακριά η στιγμή που και αυτοί θα βγουν στην οθόνη. Το Σκοτεινό Ξωτικό ακονίζει τα δίδυμα scimitar, ο Βάρβαρος κραδαίνει το Aegis-fang του και ο Νάνος χτυπάει απειλητικά το τσεκούρι στην ασπίδα του. Η Τοξότρια στέλνει με μάτι αλφάδι τα βέλη της και το πανέξυπνο Halfling λαχταρά ό,τι γυαλίζει. Το νου σας στις σκιές και στη λάμψη του στιλέτου του Ασσασσίνου.

Οι ιστορίες όλων αυτών αναζητούν τον κατάλληλο αφηγητή. Που θα μεταδώσει και θα ξυπνήσει συναισθήματα. Που θα σε μεταφέρει σε μέρη σαν αυτό στο εξώφυλλο και που θα γίνει αρωγός να μπεις στον κόσμο των Forgotten Realms. Ιδανικά θα έχει και noble savage χαρακτηριστικά. Τέτοιος είναι ο Chris Kappas. Ο επικός του τόνος δίνει το έναυσμα και για τους υπόλοιπους. Κάθε σύνθεση έχει μελωδίες με ιδιαίτερη στάμπα και σφραγίδα, ενώ εμφανίζεται σποραδικά και ένας γνώριμος ελληνικός ρυθμός.

Οι Achelous κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ενιαίο δίσκο οκτώ συνθέσεων, που για κάθε μία ξεχωριστά «παίζεις ξύλο» καθ’ υπερβολή, ως προς το ποια στέκει ψηλότερα. Τη δεδομένη στιγμή θα ματώσω για το "Face The Storm" και είμαι σίγουρος πως αύριο θα είναι το "Savage King" και την επόμενη μέρα το "Outcast" – αφιέρωση στον Drizzt Do’ Urden. Μεσαίες ταχύτητες προστάζει αυτό το είδος και τις παραδίδουν. Εμπλουτίζουν την εμπειρία με γυναικεία φωνητικά (δις), παγωμένα πλήκτρα, ακουστικές κιθάρες επί επικής περιόδου Bathory, αρχοντικά riff με Iced Earth απολήξεις και ογκώδεις τυμπανοκρουσίες. Εν ολίγοις, αφυπνίζουν και ξαναενεργοποιούν τα κοιμώμενα επικά μας κύτταρα.

Σαν να ένιωσαν την περσινή ένδοια στον χώρο, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η συγκεκριμένη ιστορία βρίσκει τη μουσική υπόκρουση που της αρμόζει και εμείς την αναζητούμε για μια εκ νέου ανάγνωση σε βιβλιοθήκες και σκονισμένες κούτες βιβλίων. Επίσης αναμένουμε και μια ζωντανή εμφάνιση. Μόνο εκεί θα αποδοθεί με πειθώ η κραυγή του "the snow turns red from the blood of the dead!"

YouTube

  • SHARE
  • TWEET