Ο Manuel Gagneux των Zeal & Ardor επιστρέφει σαν Birdmask

Αποφάσισε να αναβιώσει ένα chamber pop project από τα παλιά

04/09/2020 @ 11:52

Ο Manuel Gagneux μπορεί να έγινε γνωστός στο metal κοινό μέσω των Zeal & Ardor, αλλά ένα από τα παλιότερα project του ήταν οι Birdmask. O Ελβετός μουσικός αποφάσισε να αναβιώσει το συγκεκριμένο προσωπικό του σχήμα. Μπορεί μερικά σημεία στην ατμόσφαιρα των Birdmask να ταιριάζουν με αυτά των Zeal & Ardor, αλλά μουσικά οι διαφορές είναι αρκετές, αφού εδώ ο Gagneux εστιάζει σε πιο chamber pop ήχο, ενώ στο προσκήνιο παραμένουν τα εξαιρετικά - καθαρά - φωνητικά του.

«Νιώθω σαν να ήταν κατάλληλη η στιγμή για να βγάλω το κομμάτι αυτό. Στο διάστημα ανάμεσα στο τότε και το τώρα, στάθηκα τυχερός και γύρισα τον κόσμο με ένα διαφορετικό project, έγραψα μουσική για θέατρο και ξεκίνησα ένα μυστικό ανώνυμο project, αλλά οι Birdmask θα είναι το όνομα με το οποίο ταυτίζομαι περισσότερο» σχολίασε ο εγκέφαλος των Zeal & Ardor για το νέο κομμάτι και την επιλογή του να φέρει ξανά στο προσκήνιο το παλιό του σχήμα.

Οι Zeal & Ardor κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους - και ένα από τα καλύτερα τις περασμένης δεκαετίας - με τίτλο "Devil Is Fine" το 2016, ενώ το 2018 ήρθε η συνέχεια με το "Stranger Fruit", το οποίο και βρέθηκε στη λίστα του Rocking με τους καλύτερους metal δίσκους των '10s. Στο ενδιάμεσο έκαναν και μια στάση στην Αθήνα για μια συναυλία.

Δείτε εδώ το video από το κομμάτι με τίτλο “Set Me on Fire”.

  • SHARE
  • TWEET