Το Rocking.gr και φέτος στο Wacken Open Air

Δείτε το εντυπωσιακό billing του φεστιβάλ

15/07/2018 @ 12:22

Το 1990, κοντά σε ένα χωριό της Γερμανίας που έφερε το όνομα Wacken, πραγματοποιήθηκε η αρχή για ένα από τα μεγαλύτερα metal φεστιβάλ του κόσμου, με μόλις εννέα μπάντες στο billing. Με τα χρόνια το Wacken Open Air γιγαντώθηκε και έφτασε πέρσι να παρουσιάζει 170 συγκροτήματα, με το χωριό να μετατρέπεται σε απόλυτο cult προορισμό για τους απανταχού metallers της υφηλίου.

Για λίγες ημέρες ολόκληρό το Wacken μεταμορφώνεται σε γη της επαγγελίας για όλους τους metal οπαδούς του πλανήτη. Με την συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού μουσικών και σχημάτων της metal σκηνής και με την προσέλευση 80.000 και πλέον οπαδών, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να παρακολουθήσεις κάτι καινούριο αλλά και να γνωρίσεις νέο κόσμο. 

Για ακόμη μια χρονιά το Rocking.gr θα βρίσκεται εκεί!

Το billing του Wacken Open Air φέτος είναι εξίσου εντυπωσιακό με τις προηγούμενες χρονιές. Το «άρμα» του φετινού Wacken οδηγούν οι Βετεράνοι Judas Priest και ακολουθούν οι εντυπωσιακοί Helloween που έρχονται εν μέσω της "Pumpkins United" περιοδείας (με Hansen και Kiske, παρακαλώ), οι εξαιρετικοί Ghost που αποτελούν διαρκή πόλο συζήτησης τα τελευταία χρόνια, οι αναγεννημένοι Nightwish με την υπέροχη Floor Jansen στα φωνητικά, αλλά και οι Mr Big, στην πρώτη τους εμφάνιση στο φεστιβάλ.

Ακολουθούν μπάντες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στο μεταλλικό στερέωμα, όπως οι In Flames, οι Danzig, οι Running Wild, οι Behemoth, οι Dimmu Borgir, οι Arch Enemy, οι Children Οf Bodom, οι Hatebreed, οι Gojira, οι Steel Panther, οι Doro, οι Samael, οι Cannibal Corpse, οι Destruction, οι Converge, οι Tremonti, οι Enslaved, οι Dokken, οι Amorphis, οι Manilla Road και δεκάδες άλλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το Wacken Metal Battle αποτελούμενο από δυο stage, φιλοξενώντας διάφορες μπάντες από όλο τον κόσμο (Νότια Αφρική, Ινδία, Κίνα, Ρουμανία μέχρι και Καραϊβική), με έπαθλα από γνωστούς χορηγούς (Randall, Washburn, Pearl και Marshall) αλλά και από το Wacken Foundation. Την παράσταση «κλέβουν» και τα διάφορα events που έχουν να κάνουν με τον ευρύτερο όρο της διασκέδασης όπως είναι το …wrestling!

Φέτος το Wacken Open Air θα πραγματοποιηθεί από 2 μέχρι 4 Αυγούστου και τη διοργάνωση έχει αναλάβει για μια ακόμη φορά η ICS Festival Service GmbH. Τα εισιτήρια σας μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το metaltix.com.   

Από τον Κυριάκο Αθανασιάδη

  • SHARE
  • TWEET